Home » , » Ενα νέο ενδιαφέρον βιβλίο του Τάσου Κατσαρού

Ενα νέο ενδιαφέρον βιβλίο του Τάσου Κατσαρού

Από giorgis , Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 | 2:42 π.μ.

Δεν έχουμε διαβάσει ακόμα το βιβλίο του Τάσου Κατσαρού που κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες και έχει τίτλο «Οι αντάρτες δεν προσκυνούν – μάχες του Ε.Λ.Α.Σ. και της Ο.Π.Λ.Α. στην κατεχομένη Θεσσαλονίκη (1941-44)».
Θεωρούμε όμως δεδομένο ότι θα πρόκειται για εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο. Την εκτίμησή μας αυτή την στηρίζουμε διαβάζοντας κάποια αποσπάσματα του που έχουν δημοσιευτεί στο indymedia. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Διάδοση" και θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα, οπότε θα έχουμε νεότερη ανάρτηση.

Ενα απόσπασμα του που συναντήσαμε στο διαδίκτυο:  

“Οι ομάδες κρούσης είναι τώρα η φωτιά και το τσεκούρι των λαϊκών μας οργανώσεων. Αυτές θα κάψουν και θα τσακίσουν τους προσκυνημένους, για να λιγοστέψουν τα δεινά του λαού μας, για να του δώσουν την Εθνική περηφάνια που με κάθε μέσο και κάθε τρόπο θέλησαν να ξεφτιλίσουν οι Γερμανοί και κάθε λογής καθάρματα… Αυτό κάναμε, και μάλιστα, ακολουθώντας τη δική τους μέθοδο. ΟΦΘΑΛΜΟΝ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ η επιλογή μας και την ευθύνη για αυτό την φέρουν αποκλειστικά τα φασιστικά κτήνη. Τρομοκρατήσαμε τους δολοεκτελεστές, σκοτώσαμε έναν αριθμό προδοτών στις πόλεις που ήταν οι φωλιές τους και οργίαζαν λεύτερα με την προστασία των αρχών κατοχής. Κάψαμε στέκια τους, τους κυνηγήσαμε από τους συνοικισμούς και τους υποχρεώσαμε να κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης όπου ήταν τα αρχηγεία τους. Ήταν η σκληρή αλλά απαραίτητη απάντησή μας που φόβισε τους συνεργάτες των κατακτητών και έκανε να σκεφτούν σοβαρά όσους άλλους ήθελαν να τους μιμηθούν, αν έπρεπε να κάνουν κάτι τέτοιο. Καλός είναι ο πλουτισμός και μάλιστα ο εύκολος, γιατί οι περισσότεροι των αλητών γι’ αυτό πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στον εχθρό, αλλά και η ζωή ήταν γλυκιά. Καλό είναι το πλιάτσικο όταν όμως είναι ακίνδυνο, διαφορετικά…”

(Από μια μαρτυρία ενός αντάρτη του Ε.Λ.Α.Σ. και της Ο.Π.Λ.Α.)
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger