Home » , » Απέλπιδα προσπάθεια των ΗΠΑ να σώσει το ISIS

Απέλπιδα προσπάθεια των ΗΠΑ να σώσει το ISIS

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 | 1:11 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Ας υποθέσουμε ότι ένας τύπος έρχεται στο σπίτι σας και σας λέει ότι απαγορεύεται να μπαίνετε και να χρησιμοποιείτε κάποιο δωμάτιο στο διαμέρισμα σας. Ασφαλώς θα τον περνούσατε για μουρλό, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόσασταν μια τόσο παράλογη απαίτηση.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι ένα κράτος απαιτεί από κάποιο άλλο να μην αναπτύσσει στρατό σε μια περιοχή ακτίνας 55 χιλιομέτρων, η οποία όμως βρίσκεται μέσα στα δικά του σύνορα και μάλιστα κοντά στην πρωτεύουσά του. Αυτή η αξίωση δεν είναι προσπάθεια αλλαγής συνόρων και κατάφορη παραβίαση κυριαρχίας; Και τι πρέπει να κάνει το κράτος που δέχεται την ιμπεριαλιστική επίθεση;

Οι ΗΠΑ στην απέλπιδα προσπάθεια τους να σώσουν τους ηττημένους συμμάχους τους, τον ISIS και τη βιτρίνα του τη δήθεν μετριοπαθή αντιπολίτευση, έχουν δεσμεύσει αυθαίρετα μεγάλες περιοχές μέσα στη Συρία, στις οποίες απαιτούν από τη Συριακή Κυβέρνηση να μην πλησιάσει στρατός, αστυνομία κοκ στα 55 χιλιόμετρα από αυτές, αλλιώς θα βομβαρδίσουν τη χώρα, πράγμα που το κάνουν ήδη χρησιμοποιώντας μάλιστα εμπρηστικές βόμβες και όπλα που απαγορεύονται από διεθνείς συνθήκες. Πρόκειται για μια καθαρά εχθρική ενέργεια, που δεν έχει καμία σχέση με λογική, δίκαιο κλπ.

Οι Σύριοι από την άλλη συνεχίζουν να τσακίζουν τους μισθοφόρους των ΗΠΑ. Την στιγμή λοιπόν που το Ισλαμικό παρακράτος καταρρέει, τη στιγμή που απελευθερώνονται τεράστιες εκτάσεις στις επαρχίες Χαλέπι, Αρ Ράκκα, Ριφ Ντιμάσκ (Δαμασκό), Χομς, Χάμα, Ντέιρ εζ Ζορ, Ας Σουγουαΰντα, Νταράα, οι ΗΠΑ χτυπούν ύπουλα το Συριακό Στρατό στα Νότια της χώρας.

Φυσικά δεν καταφέρνουν τίποτα άλλο παρά μια νέα αναδιάταξη των δυνάμεων που θα παρατείνει λίγες μέρες την ζωή του ISIS. Οι Αμερικάνοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως τα δισεκατομμύρια επενδύσεων, τα εξελιγμένα όπλα, η προπαγάνδα, όλες τους οι προσπάθειες απέτυχαν παταγωδώς.

Για άλλη μια φορά θα πούμε τα αυτονόητα. Δεν αρκεί μόνο η υλική υπεροχή για να νικήσει κάποιος. Χρειάζεται και το ηθικό, ο λόγος για τον οποίο πολεμά. Επίσης ο λαός που είναι αποφασισμένος να αντισταθεί, βρίσκει τις κατάλληλες τακτικές, ώστε να εξισορροπήσει την υπεροχή του αντιπάλου. Οι Κούρδοι πχ το γνωρίζουν καλά αυτό.

Πόσο μάλλον όταν ο Συριακός Στρατός δεν είναι άοπλος, όπως πολύ θα ήθελαν οι εχθροί του. Αλλά η ήττα των Αμερικάνων οφείλεται ακριβώς στο ότι διάλεξαν καθάρματα να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Δεν μπορούσαν να βρουν άλλους βέβαια, αλλά τα τσιράκια τους έχουν κάνει τόσα εγκλήματα πολέμου, τα οποία ανάγκασαν ακόμα κι αυτούς που στην αρχή δεν ήθελαν τον Άσαντ, να τους πολεμήσουν με ζήλο. Διεξήγαγαν συστηματική γενοκτονία με σκοπό τη λεηλασία και την εκμετάλλευση. Πολεμούν για το χρήμα, ενώ οι αντίπαλοί τους για τις ζωές των δικών τους και τη χώρα τους.

Ότι κι αν κάνει η Αμερική, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και οι υπόλοιποι σπόνσορες του ISIS η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Ο ISIS θα εξαφανιστεί σύντομα από τη Συρία. Θα προσφέρει τις υπηρεσίες του κάπου άλλου. Στην Ευρώπη και σε κάποιες άλλες περιοχές που οι ιμπεριαλιστές έχουν σχέδια να λεηλατήσουν και να κάνουν δικτατορίες.

Ως επικήδειο του Ισλαμικού Κράτους θα πω την «προσφορά» του Φονταμενταλισμού στη θρησκεία του Ισλάμ: Πάνω από 3.000.000 νεκροί, οι περισσότεροι, το 90%+, Μουσουλμάνοι. Εκατομμύρια τραυματίες, πρόσφυγες, απελπισμένοι. Πείνα και λιμός σε πολλές -αραβικές κυρίως- χώρες. Με αφορμή τις επιθέσεις από το 2001 η Δύση σφαγιάζει και καταστρέφει συστηματικά τους φτωχούς σε Ασία και Αφρική. Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία, Υεμένη… κι έπεται συνέχεια. Ακόμα χειρότερα σε όλο τον κόσμο παραβιάζονται Δικαιώματα με αφορμή την τρομοκρατία.
Οι ναζί της Δύσης ευχαριστούν θερμά τους Φασίστες του Ισλάμ για τη συνεργασία τους. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

9 Ιουνίου 2017 στις 2:28 μ.μ.

Πάλι δεν μας είπες τίποτα για Ρώσσους Κινέζους και Ιρανούς Ιμπεριαλιστές που μαζί με το τμήμα της Συριακής Αστικής Τάξης του Ασαντ συμμετέχουν σε Ιμπεριαλιστικό πόλεμο με ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε για την λεια και σφάζουν τον λαό. Ο Συριακός λαός μια επιλογή έχει. Να παλέψει κάτω απο την δική του ΤΑΞΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ με επικεφαλής του Κομμουνιστές αντιμετωπίζωντας Ντόπια και ξένες Αστικές Τάξεις σαν Εισβολέα με Εξοδο απο τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και νίκη της Εργατικής Λαικής Εξουσίας. Ετσι γίνεται όταν υπάρχουν Κ.Κ που τιμούν την Ιστορική τους Αποστολή Μήτσο.

9 Ιουνίου 2017 στις 8:26 μ.μ.

Κυριε Τζαμαρια, δεν συμμεριζονται τις ανωτερω αποψεις σας...και καλα κάνουν ....οι Κομουνιστές της Συριας οι οποιοι πολεμούν μαζι με τον Ασαντ...

9 Ιουνίου 2017 στις 9:19 μ.μ.

Δεν συμμερίζονται τις απόψεις των Κομμουνιστών και του ΛΕΝΙΝ οι Οπορτουνιστές της Συρίας έχουνε μπει κάτω απο την Σημαία τμημάτων της Αστικής Τάξης και των ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ Ρωσσίας Κίνας Ιραν και σφάζεται ο λαός για τα συμφέροντά τους κάτω απο ξένη Σημαία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger