Home » , » Αν είσαι υπουργός και "βουτήξεις" 450.000 γερμανικά μάρκα, έχεις καλύτερη δικαστική αντιμετώπιση από τον πολίτη που κλέβει 2 ποδήλατα.

Αν είσαι υπουργός και "βουτήξεις" 450.000 γερμανικά μάρκα, έχεις καλύτερη δικαστική αντιμετώπιση από τον πολίτη που κλέβει 2 ποδήλατα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 | 5:45 μ.μ.

 8 χρόνια στη φυλακή για δύο ποδήλατα!

«Το σκληρό και άτεγκτο πρόσωπό της επέλεξε να δείξει η Δικαιοσύνη σε δυο αλλοδαπούς νεαρούς που έπεσαν στο φοβερό «ατόπημα» να κλέψουν δυο ποδήλατα από πυλωτή πολυκατοικίας στην Αθήνα. Οι δυο νεαροί αφού συνελήφθησαν για τις πράξεις τους αυτές τον περασμένο Απρίλιο, οδηγήθηκαν στη συνέχεια ενώπιον της Δικαιοσύνης. Μετά τις απολογίες τους ανακριτής και εισαγγελέας διέταξαν την προφυλάκισή τους. Η τιμωρία τους, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Οχτώ χρόνια κάθειρξη στον καθένα για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής ποδηλάτων, ήταν η απόφασή του Β΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας!».

Πηγή

Ποινή κάθειρξης 8 ετών στον Τάσο Μαντέλη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος 

 Σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης για την υπόθεση των χρημάτων που είχε λάβει από την Siemens.

Ομόφωνα ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κρίθηκε από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης για την υπόθεση των χρημάτων που είχε λάβει από τη Siemens.
Οι εφέτες έκριναν ότι το αδίκημα της δωροδοκίας, το οποίο επίσης βάρυνε τον πρ. υπουργό, έχει παραγραφεί.

Έπειτα από πολύμηνη διαδικασία, οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ότι τα 450.000 γερμανικά μάρκα που είχαν εμβασθεί από τη γερμανική εταιρεία σε λογαριασμό του κουμπάρου του κ. Μαντελη, Γιώργου Τσουγκράνη, ήταν το δώρο του υπουργού Μεταφορών επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ για τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ που υπεγράφη το 1997. 
Τα χρήματα μπήκαν, με δυο εμβάσματα, το 1998 και το 2000, από τα μαύρα ταμεία της Siemens σε τραπεζικό λογαριασμό με τον κωδικό Roccos.

Από καθεστωτικό ΜΜΕ

Σημ. δική μας. Ο Μαντέλης σε αντίθεη με τους κλέφτες ποδηλάτων ούτε συνελήθει ούτε βρέθηκε έστω και μια μέρα φυλακή. 

Οπως ήταν αναμενόμενο οι χρήστες του διαδικτύου σχολίασαν αυτή την απόφαση της "αδέσμευτης" αστικής "δικαιοσύνης". Παραθέτουμε ένα μικρό δείγμα:















Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

30 Ιουλίου 2017 στις 7:13 μ.μ.

" Μην είναι ώρα να κατεβω να πάρω το σπαθί μου;)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger