Home » , » Σάββας Κοφίδης: Η μαλακία των ανθρώπων της Δικαιοσύνης

Σάββας Κοφίδης: Η μαλακία των ανθρώπων της Δικαιοσύνης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 | 4:47 μ.μ.

 Ο Σάββας Κωφίδης πέρα από ένας αναγνωρισμένος αθλητής είναι και ένας άνθρωπος που βρίσκεται με κάθε ευκαιρία στην πρώτη γραμμή του εργατικού –λαϊκού κινήματος. Παράλληλα δεν διστάζει να εκφράζει ξεκάθαρα τις πολιτικές απόψεις του.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει τον ιστότοπο μας δήλωνε την πίστη του στον κομμουνισμό καθώς και την απογοήτευση του για την πολιτική που ακολουθάει το ΚΚΕ. Εκανε καθαρή την αποστροφή του  στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες διατυπώνοντας την εκτίμησή του ότι ουσιαστική λύση για την εργατική τάξη μπορεί να προκύψει μόνο αν μεσολαβήσει ένοπλη επανάσταση.

Κάναμε αυτή την εισαγωγή με ερέθισμα τις δηλώσεις που έκανε –και δημοσιεύονται σήμερα στην "Εφημερίδα των Συντακτών"- όπου μαζί με άλλους αθλητές υπογράφει κείμενο στήριξης στον αγώνα της Ηριάννας Β.Λ., η οποία πέφτοντας θύμα μια κακοστημένης αστυνομικο-δικαστικής σκευωρίας, περνάει μια απίστευτη περιπέτεια έχοντας καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλακή χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος της.

Δηλώνει, λοιπόν, ο Σάββας Κωφίδης:

«Η μαλακία των ανθρώπων της Δικαιοσύνης είναι ότι προσπαθούν να καλύψουν τις αδυναμίες του κράτους, θέλοντας να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία. Βρήκαν ένα εξιλαστήριο θύμα, την Ηριάννα, για να πουν ότι κάτι έκαναν. Αν θεωρηθεί ότι η Ηριάννα είναι τρομοκράτης, τότε τι πρέπει να πούμε για το κράτος που τρομοκρατεί εδώ και χρόνια τον κόσμο; Το κράτος πρέπει να στρέψει το βλέμμα στον εαυτό του γιατί αυτό είναι που τρομοκρατεί».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

22 Ιουλίου 2017 στις 5:10 μ.μ.

Συνέντευξη στην Απογευματινή της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ του τΣύριζα που σφάζει καθημερινά τον λαό για τα Συμφέροντα του Καπιταλισμού. Τι μας λέει λοιπόν ο συγκεκριμένος ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ. Τα Κ.Κ δεν πρέπει να συμμετέχουν στα Αστικά Κοινοβούλια. ΜΑΛΙΣΤΑ. Η Αποστολή των Κ.Κ είναι να ενώσουν τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για να αποσπάσουν απο την Αστική Τάξη όσο γίνεται περισσότερα μέτρα ανακούφισης με Στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ταυτόχρονα όσο τα μέσα παραγωγής είναι στους Καπιταλιστές τα Κ.Κ συμμετέχουν στα ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ απο Θέσεις ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση όσο έχουμε Καπιταλισμό. Αυτά κάνουνε οι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

22 Ιουλίου 2017 στις 7:11 μ.μ.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=5288697

"Ψήφος στο ΚΚΕ, η μόνη σίγουρη επιλογή, για τους νέους που θέλουν ζωή με δικαίωμα στην εργασία, στην παιδεία, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό."

http://www.alterthess.gr/content/savvas-kofidis-theloyn-na-valoyn-sto-heri-kke

"...Ο λαός καταλαβαίνει και πάλι ότι το ΚΚΕ είχε για μια ακόμα φορά δίκαιο. Η διέξοδος βρίσκεται σε πιο ισχυρό λαϊκό κίνημα και σε πιο ισχυρό ΚΚΕ που είναι η καρδιά του κινήματος. τονίζει.

Ολοι εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού καταλαβαίνουμε τη σημασία του αγώνα. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει πίστη στον αγώνα και τη νίκη. Ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του και μαζί με το ΚΚΕ μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο προσθέτει."

Όταν σου έδινε την στήριξή του δεν νομίζω να τον αποκαλούσες αντικομμουνιστή παρότι ήξερες και όλοι το ξέραμε ότι ο Σάββας είχε και έχει τις δικές του απόψεις που είναι πιο κοντά στον αναρχισμό αλλά παρόλα αυτά στήριζε το κόμμα σου έστω και έτσι. Και τώρα βγαίνεις εσύ ψευτοεπαναστάτη και τον αποκαλείς και αντικομμουνιστή. Αντί να αποκαλείς αντικομμουνιστή όποιον διαφωνεί μαζί σου κάτσε και δες τα χάλια σου ως κόμμα στον καθρέφτη και σκέψου πως κατάντησε έτσι το κόμμα σου και το μόνο το οποίο το ενδιαφέρει είναι τα ψηφαλάκια και να έχει έναν κομματικό στρατό υπό τον έλεγχο του. Ένα κόμμα δηλαδή καθαρά ΑΣΤΙΚΟ που παλεύει μόνο για τις εκλογές και για τις ψήφους και τίποτα άλλο. Αυτό οδήγησε ανθρώπους σαν τον Σάββα στην απογοήτευση γιατί καταλαβαίνουν ότι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ και το κόμμα που υποτίθεται εκφράζει αυτήν την ιδεολογία είναι χωμένο βαθιά ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟ.

V For Viva La Revolucion

22 Ιουλίου 2017 στις 8:41 μ.μ.

Καταλαβαίνω τον Πανικό και την απόγνωση σας αλλα δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ξεβρακώθηκε απόλυτα και ο Καπιταλισμός έχει Ζόρια για να φτιάξει το Νέο Οπορτουνιστικό Ανάχωμα. Ούτε μας Νοιάζει. Τα Κ.Κ όσο τα μέσα παραγωγής είναι στους καπιταλιστές συμμετέχουν στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ απο θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα οι Κομμουνιστές παλεύουμε μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού με στόχο την ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε με ΚΟΙΝΩΝΜΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΠΑΣΟΚΑ.....

22 Ιουλίου 2017 στις 11:43 μ.μ.

Αντικομμουνιστής ο Σάββας Κωφίδης επειδή διαφωνεί μαζί σου Τζαμαρία; Ενώ εσύ έχεις το δικαίωμα να αυτοαποκαλείσαι κομμουνιστής ως ταλιμπάν-υποστηριχτής των δογματικών θέσεων του ΚΚΕ, παρότι ΚΚΕ και κομμουνισμός είναι δύο έννοιες που ιστορικά εδώ και δεκαετίες έχουν διαχωρίσει τις θέσεις τους. Όποιος τολμά να αρθρώνει ένα έστω διαφορετικό λόγο, βαφτίζεται αντικομμουνστής, ε Τζαμαρία; Είναι μετρημένοι οι τόσο αγνοί αγωνιστές όπως ο Κωφίδης και θα'πρεπε να αισθάνεσαι ντροπή γι'αυτό που έγραψες. Όταν όμως τρυπήσεις τον πάτο, η πτώση δεν έχει τελειωμό... οπότε δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι. Συνέχισε έτσι... και εσύ και το αστικό σου κόμμα...

23 Ιουλίου 2017 στις 1:25 π.μ.

αλλο κριτικη στο κκε και αλλο αντικκες
αλλο αντικκες και αλλο αντικουμμουνιστης
οι λεξεις και οι εννοιες

23 Ιουλίου 2017 στις 2:51 μ.μ.

Οι μαρξιστές, ως νοήμονες και με πολιτική παιδεία, δεν καταφεύγουν στου αφορισμούς, όπως οι ιδεαλιστές, ούτε στην απλοποίηση και στους λαϊκισμούς, αλλά χρησιμοποιούν πολιτικά επιχειρήματα, με λίγα λόγια παράγουν, πολιτική σκέψη και αρθρώνουν πολίτικο λόγο, δεν δαιμονοποιούν και δεν κάνουν προπαγάνδα. Πάντοτε η κομματική εξουσία με τους παρατρεχάμενους έχει το στοιχείο του αλάθητου: -Εμείς είμαστε, τώρα είμαστε, αλάθητοι είμαστε!
Άκου όμως να δεις εξουσία (καθοδήγηση), αυτό ίσως δεν είναι έτσι,αυτό μπορεί να μην είναι έτσι. Πρόσεξε μπορεί να πηγαίνεις σ ένα λάθος. Η εξουσία όμως είναι κουφή και δεν θέλει να ελέγχεται από τη βάση (σμπαράλιασμα του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, της βασικής αρχής λειτουργίας των κομμουν. κομμάτων). Μια χαρά της πέφτει ο ασύγκριτος ινστρούχτορας. Βολεύεις τον κομματικό μηχανισμό, είσαι μέρος του μηχανισμού! Κι εκεί που νομίζεις πως είσαι μοντέρνος και επαναστάτης, είσαι αντεπαναστάτης και αντιδραστικός. Η καθοδήγηση των κομμ. κομμάτων ενώ αναφέρεται πάντα στον μαρξισμό-λενινισμό, την τελειότερη ιδεολογία, δεν έχει πάντα την καλλίτερη πολιτική!

23 Ιουλίου 2017 στις 3:05 μ.μ.

Συχνά ακούμε: το κόμμα έχει δίκιο, το κόμμα είναι πάντα σωστό, το κόμμα, το κόμμα... και άλλες πολλές τέτοιες σαχλαμάρες. Σκέτος φετιχισμός(λατρεία του αντικειμένου), δηλαδή ιδεαλισμός του κερατά.
Οι νοήμονες μαρξιστές έχουν εργαλείο σκέψης την λ ο γ ι κ ή. Οι ιδεαλιστές-δογματιστές έχουν την π ί σ τ η!

23 Ιουλίου 2017 στις 3:54 μ.μ.

Τίτλος τιμής για τους Κομμουνιστές τα λόγια σου. Πες μας καλύτερα για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που σφάζει με απίστευτη Αγριότητα τον λαό. Συμμετοχή στις ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ απο Θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους και αγώνας μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με Στόχο Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ δεν πιάνει

23 Ιουλίου 2017 στις 4:42 μ.μ.

Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μεγάλα τα Ζόρια του Καπιταλισμού για το κανούργιο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΧΩΜΑ. Δικό σας πρόβλημα. Οτι σας μαλώσανε ούτε μας Νοιάζει.

23 Ιουλίου 2017 στις 5:20 μ.μ.

Θα λέω πάντα αυτά που θεωρώ σωστά, αυτά που θέλω και δεν απολογούμαι σε κανέναν ούτε γουστάρω ανακρίσεις.
Δεν αυτολογοκρίνομαι.
Ο τζούνιορ Μπους έλεγε: όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας! Κατάλαβες τώρα τη νοοτροπία σου?

23 Ιουλίου 2017 στις 6:11 μ.μ.

Κάνεις λάθος. Στο ΠΑΜΕ και στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωράμε όλοι σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Μέσα στον Καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η διαπάλη των Απόψεων και οι Κομμουνιστές βάζουμε την Δική μας για Ζύμωση. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ... ΟΙ Κομμουνιστές έχουμε τα Κότσια. ΕΣΥ..... Καλορίζικος. Εχθρός μου είναι ο Καπιταλισμός και τα ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ καρακόλια του.

24 Ιουλίου 2017 στις 9:32 π.μ.

Μονο απ αυτό που λες το "κάνεις λάθος" αντιλαμβάνομαι πόσο άσχετος είσαι με τον ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟ ΥΛΙΣΜΟ, εκλαμβάνεις τον υποκειμενισμο σου για πραγματικοτητα. Στην Ελλάδα έχουμε 7 κομμουνιστικα κόμματα, μόνο το δικό σου κόμμα έχει σωστή πολιτική? Και από που αντλείς αυτή τη βεβαιότητα? Ο Κώστας Κάππος, ο Κώστας Τζιαντζής, ο Κώστας Μπατικας και εκατοντάδες μπαρουτοκαπνισμένοι σύντροφοι που έφτυσαν το ρεφορμισμό είναι πολύχρωμα καρακόλια? Λίγος σεβασμός δεν υπάρχει? Ο φανατισμός σου σε μετατρέπει σε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΥΒΑΛΟ και ασπάλακα. Κάνεις ζημιά στη υπόθεση του κομμουνισμού και εκθέτεις ανεπανόρθωτα το Κόμμα σου. Η βλακεία είναι θείο χάρισμα, υπό μια όμως προϋπόθεση: να μη της γίνεται κατάχρηση!

24 Ιουλίου 2017 στις 3:10 μ.μ.

Το 1935 αποκαλύφθηκε συνομωσία στον Κόκκινο Στρατό απο τους ΤΡΟΤΣΚΙ ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΤΟΥΧΑΤΣΕΦΣΚΙ σε Συνεργασία με τον Χίτλερ. Αν οι Μπολσεβίκοι δεν τους Τσάκιζαν ο Χίτλερ θα είχε χτυπήσει το 1939 και θα είχε νικήσει. Ο ΛΕΝΙΝ έφτιαξε πολύ έγκαιρα τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ όλων των Αποχρώσεων με τις Θέσεις του Απρίλη είπε τελειώσαμε με την ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ έχουμε Καπιταλισμό δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την Ανέτρεψε. Αντίθετα στην Γερμανία με τους Κομμουνιστές στο ίδιο κόμμα αχταρμά με τους Οπορτουνιστές το 1918 η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ τους έσφαξε με τα Φασιστικά Τάγματα τα Φράικοπς. Αυτά είναι τα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

24 Ιουλίου 2017 στις 3:41 μ.μ.

Πολιτικά Σκύβαλα είναι τα Καρακόλια του Συνασπισμού Σύριζα που το Στήριξαν για 25 χρόνια και όταν το 2012 έβγαλε την εντολή βόλτα τρέξανε να φωτογραφηθούν με τον Τσίπρα και τον Γλέζο. Πολιτικά Σκύβαλα είναι αυτοί που στο Δημοψήφισμα Τσίρκο του 2015 ψήφισαν ΝΑΙ στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ μαζί με ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Τμήματα της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ και καλούσαν την Αστυνομία να πιάσει τους Κομμουνιστές με το Πραγματικό ΟΧΙ στην Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Πολιτικά Σκύβαλα και Καρακόλια του Καπιταλισμού αυτοι που συνεχίζουν να πουλάνε ΦΟΥΜΑΡΑ στον λαό για ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ και αλλαγή ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ με ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ. Το οτι ο καπιταλισμός χρειάζεται πολλά ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ το γνωρίζουμε.

25 Ιουλίου 2017 στις 12:58 μ.μ.

Μη ταυτίζεις τον ευατό σου με τον Απλό άνθρωπο που είναι Εγκλωβισμένος στα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ και τον σπρώξατε στην Αγκαλιά του Εθνικισμού και του Φασισμού στο Δημοψήφισμα ΤΣΙΡΚΟ. Είναι παλιό το Κόλπο και δεν πιάνει.......

25 Ιουλίου 2017 στις 9:43 μ.μ.

Το ΟΧΙ το είπε ο λαός αλλά το είπε στο μνημόνιο Γιούνκερ, στο μνημόνιο των δανειστών. Σε αυτό ερωτήθηκε. Δεν είπε ΟΧΙ στο μνημόνιο Τσίπρα των 47+8 σελίδων, για αυτό ήταν δημοψήφισμα τσίρκο, ΝΑΙ στο μνημόνιο Τσίπρα. Το 62% του λαού λοιπόν συντάχθηκε στο ΟΧΙ που συνέφερε τμήμα της αστικής τάξης, δεν ήταν ΟΧΙ από τη σκοπιά εργατικών-λαϊκών συμφερόντων πώς να το κάνουμε. Όσο και εάν σας ενοχλεί να το ακούτε επειδή σας χαλάει το παραμύθι-παγίδα του λαού.

25 Ιουλίου 2017 στις 10:50 μ.μ.

9.43 Τα ξέρει όλα αυτά απλά πουλάει τρέλα. Τι άλλο να κάνει όταν η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ξεφτιλήστηκε εδώ και στην Βενεζουέλα χωρίς Ευρώ....και Ε.Ε......

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger