Home » , » Ο πόλεμος μετά τη διάλυση του Ισλαμικού Κράτους μπήκε σε νέα φάση

Ο πόλεμος μετά τη διάλυση του Ισλαμικού Κράτους μπήκε σε νέα φάση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 | 8:32 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Στον πόλεμο η αλήθεια πεθαίνει πρώτη επομένως είναι αναμενόμενο να γίνεται προπαγάνδα και να λέγονται απίστευτα ψέματα (ειδικά από τους ηττημένους) σε μια προσπάθεια να αλλάξει η κατάσταση.

Κάποιοι βλάκες ή πιόνια ξένων δυνάμεων, κάποια ελληνικά ακροδεξιά site, αναμασούν τις φήμες, χωρίς να μπουν στο κόπο να τις επιβεβαιώσουν.
Άμεση απάντηση δόθηκε από τη Ρωσική πλευρά στις ανόητες και εντελώς ψεύτικες πληροφορίες πως τάχα η Ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε Κούρδους στην Deir Ez Ζor. Τα Ρωσικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν μόνο τον ISIS στην περιοχή.

Η είδηση αυτή έχει σκοπό να δημιουργήσει καχυποψία μεταξύ των δυο συμμάχων (Κούρδων και Σύριων) με σκοπό την ελάττωση της ασφυκτικής πίεσης στους τρομοκράτες που είναι μεταξύ σφύρας και άκμονος, καθώς έχουν περικυκλωθεί και κυνηγιούνται ανηλεώς τόσο από τους ηρωικούς Κούρδους μαχητές όσο και από τους γενναίους Σύριους στρατιώτες.

Άλλωστε δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεκινήσει τώρα μια αντιπαράθεση Κούρδων και Συριακού Στρατού, αφού μετά τον ISIS σειρά έχουν οι «εφεδρείες» του, τα τσιράκια των ξένων ιμπεριαλιστών, η δήθεν μετριοπαθής αντιπολίτευση, η οποία συναγωνίζεται τον ISIS σε βαρβαρότητα.

Οι Ρώσοι λοιπόν έχουν ήδη στραφεί προς το Βορρά και χτυπούν σκληρά τις θέσεις των τζιχαντιστών, οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες και ενώ ο κύριος όγκος του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) ήταν στην Deir Ez Ζor, επιχείρησαν μια ύπουλη επίθεση παραβιάζοντας για ακόμα μια φορά συμφωνίες εκεχειρίας.

Όμως αυτή τη φορά τους περίμενε μέρος των ειδικών δυνάμεων «Τίγρεις» που έμειναν πίσω γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, στην περιοχή της Hama, όπου εκδηλώθηκε η επίθεση. Η ισχυρή οχύρωση, η αεροπορική κυριαρχία και οι ενισχύσεις που είχαν λάβει θέση πριν ακόμα εκδηλωθεί η επίθεση, έφεραν μια νέα μεγάλη νίκη για το Συριακό Στρατό καταστρέφοντας πλήρως τους επιτιθέμενους με ελάχιστες απώλειες για τους αμυνόμενους.

Οι Ρώσοι τώρα σφυροκοπούν τους ισλαμιστές μισθοφόρους, ώστε να μη συνέλθουν, καθώς 2,2 δις $ δόθηκαν μόνο από τις ΗΠΑ ΜΕΤΑ την επίσημη απόφαση του Προέδρου Τραμπ να σταματήσει τη χρηματοδότηση τους. Οι Ρώσοι έδωσαν μάλιστα στοιχεία που δείχνουν ότι οι Αμερικάνοι συνεργάζονται ακόμα στενά και με τον ISIS χρηματοδοτώντας τον με πλάγιο τρόπο χρησιμοποιώντας ακόμη και τον υπόκοσμο ή τη μαύρη αγορά!  

Ο πόλεμος μετά τη διάλυση του Ισλαμικού Κράτους μπήκε σε νέα φάση. Σε αυτή ο Άσαντ θέλει να ξεβρομίσει τη Συρία από τους υποτακτικούς των ξένων, οι οποίοι επιβουλεύονται τα εδάφη της χώρας. Αν και θα προτιμούσε τις πετρελαιοπηγές της Deir Ez Ζor Ανατολικά του Ευφράτη στον άμεσο έλεγχο της Συριακής Κυβέρνησης, δεν θέλει να χτυπηθεί με τους Κούρδους, ιδιαίτερα τώρα, γιατί αυτό θα αποδυναμώσει και τους δυο.
Προέχουν άλλα πιο σοβαρά ζητήματα: Το κλείσιμο των λογαριασμών με τους ισλαμιστές φονιάδες όχι μόνο του ISIS αλλά και των υπολοίπων που έχουν την ίδια φασιστική νοοτροπία.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger