Home » , » Τα καλοπληρωμένα τσουτσέκια των τοκογλύφων ξεβρακώνονται

Τα καλοπληρωμένα τσουτσέκια των τοκογλύφων ξεβρακώνονται

Από askordoulakos , Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 | 8:56 μ.μ.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από τότε που το κατοχικό καθεστώς, μέσω και των επικοινωνιακών τζουτζέδων του, όπως ο Χατζηνικολάου, εξαπέλυσε μαζική επίθεση εξόντωσης και των υπολοίπων εισοδημάτων, προκειμένου να γεμίσουν τα ταμεία των τοκογλύφων.

Εις εκ των λαμπρών αστέρων του καθεστώτος, ο οικονομικός κουίνσλινκ και Γ.Γ. της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ κι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΑΔΕ (ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων), Πιτσιλής, είναι αυτός, που έχει αμολήσει τα μαντρόσκυλά του να μαζέψουν, ό,τι χρήμα έχει απομείνει στην κοινωνία, προκειμένου να γεμίσουν τα ταμεία των κακοποιών της ΕΕ κι απειλεί με ποινικές διώξεις, όσους αγανακτισμένους επαγγελματίες παίρνουν στο κηνύγι αυτά τα μαντρόσκυλα, που αυτοαποκαλούνται ελεγκτές.

Μόνο που ο Πιτσιλής, δεν επιδεικνύει τον ίδιο εισπρακτικό ζήλο σε όλες τις περιπτώσεις.
Κι επειδή, ανέκαθεν οι ενδοκαθεστωτικές αντιπαραθέσεις και τα αλληλοσυγκρουόμενα καθεστωτικά συμφέροντα, έβγαζαν... λαγούς, σας παραθέτουμε το παρακάτω ρεπορτάζ του zougla.gr, το οποίο  αποκαλύπτει του λόγου το αληθές, αλλά και τον πραγματικό ρόλο, που παίζουν τέτοιου είδους υποκείμενα και υπηρεσίες.

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί


Υπενθυμίζεται πως η ρυμουλκούμενη αυτή πλατφόρμα δεν δικαιολογεί ούτε μισό γραμμάριο πετρελαίου και πως δεν είναι τα ΜΜΕ αλλά οι ίδιοι οι λιμενικοί που εντόπισαν τη λαθραία ποσότητα.

Το zougla.gr δημοσίευσε την πληροφορία ότι οι «ράμπο» του υπουργείου Οικονομικών είχαν λάβει κάποια στιγμή εντολή να ελέγξουν το τι συμβαίνει πάνω σε αυτή την πλατφόρμα. Η εντολή αυτή ακυρώθηκε κατόπιν παρέμβασης του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Προκειμένου να διασταυρωθεί η πληροφορία, η ηλεκτρονική μας εφημερίδα απευθύνθηκε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), που είναι αρμόδια για την πάταξη του λαθρεμπορίου, κου Πιτσιλή.

Το γραφείο του κου Πιτσιλή μας παρέπεμψε στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Θωμαδάκη. Αυτός με τη σειρά του αρνήθηκε κάθε αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ, ισχυριζόμενος ότι το σώμα αυτό ελέγχει μόνο περιπτώσεις νοθείας καυσίμων και πως αρμόδια υπηρεσία για το λαθρεμπόριο είναι η ίδια η ΑΑΔΕ.

Επανήλθαμε τηλεφωνώντας εκ νέου στο γραφείο του κου Πιτσιλή, το οποίο αυτή τη φορά μας παρέπεμψε στον συνεργάτη του, υπεύθυνο τύπου, κ. Ν. Νώτη. Ο κος Νώτης αφού ζήτησε πίστωση χρόνου, προφανώς για να λάβει οδηγίες, σε δεύτερο τηλεφώνημά μας, μας απάντησε πως ουδέποτε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έλαβε εντολή διεξαγωγής ελέγχου για λαθραίο πετρέλαιο επί της γνωστής πλατφόρμας.

Από το πρωί της Παρασκευής αποκαλύπτεται πως αυτοί που ανέλαβαν την απάντληση του πετρελαίου από το ναυάγιο «Αγία Ζώνη 2»  πιάνονται στα πράσα και μάλιστα δύο φορές να διακινούν την ώρα της απάντλησης λαθραίο πετρέλαιοΣτο ερώτημα του zougla.gr για το εάν η ΑΑΔΕ, έστω κι αν δεν πήρε εντολή και μετά τις δημόσιες καταγγελίες για τον εντοπισμό 300 τόνων λαθραίου πετρελαίου επί της πλατφόρμας ανέλαβε οποιαδήποτε πρωτοβουλία ως όφειλε για την διεξαγωγή εμπεριστατωμένου ελέγχου για το λαθραίο πετρέλαιο, ο κος Νώτης αφού σιώπησε επί μακρόν ζήτησε νέα πίστωση χρόνου προκειμένου να ενημερωθεί. Πολύ αργότερα, ο συνεργάτης του κου Πιτσιλή επικοινώνησε μαζί μας για να μας εξηγήσει ότι η ΑΑΔΕ θα ασκήσει έλεγχο επί της πλατφόρμας όταν και εφόσον αρχίσει η νέα φάση της απάντλησης και ότι μέχρι τότε ο χώρος φυλάσσεται από το Λιμενικό, οπότε δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος. Με λίγα λόγια η ΑΑΔΕ δεν έχει ενεργήσει, μπορεί να ενεργήσει στο μέλλον, αλλά εμείς όλοι πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι διότι το λαθραίο πετρέλαιο επί της πλατφόρμας το φυλάσσει το Λιμενικό. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. 

Πιάστηκαν στα πράσα δύο φορές 

Η εικόνα λοιπόν είναι σαφής. Από το πρωί της Παρασκευής αποκαλύπτεται πως αυτοί που ανέλαβαν την απάντληση του πετρελαίου από το ναυάγιο «Αγία Ζώνη 2»  πιάνονται στα πράσα και μάλιστα δύο φορές να διακινούν την ώρα της απάντλησης λαθραίο πετρέλαιο.
Η πρώτη φορά είναι με το τάνκερ «ΛΑΣΣΑΙΑ» που έχει ήδη κατασχεθεί και όπου βρέθηκαν 55 τόνοι πετρελαίου χωρίς παραστατικά. Η δεύτερη φορά αφορά την ίδια την πλατφόρμα που έχει μεταφερθεί στο σημείο του ναυαγίου, όπου έχουν βρεθεί 300 τόνοι πετρέλαιο χωρίς παραστατικά.


Διερωτάται λοιπόν ο αφελής πολίτης πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά, όχι μόνο κάτω από τη μύτη των αρχών αλλά και μετά τον εντοπισμό των ποσοτήτων αυτών από τις Αρχές.


Ταυτόχρονα διερωτάται ο αφελής πολίτης τον ρόλο που διαδραματίζει το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ αλλά και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες ελέγχου που λειτουργούν θεσμικά, όταν μπροστά στα μάτια του εξελίσσεται μια τόσο ξεκάθαρη και καραμπινάτη υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών.


Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές υπάρχει έκδηλη ανησυχία παραγόντων του λιμανιού του Πειραιά και της Ελευσίνας, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι το τι συμβαίνει, προειδοποιούν πως όσο περνά η ώρα και δεν πραγματοποιείται επίσημος έλεγχος, οι λαθρέμποροι θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν και τους 300 τόνους λαθραίου πετρελαίου από την επίμαχη πλατφόρμα σε ασφαλή αποθηκευτικό χώρο, συνεχίζοντας έτσι, απτόητοι, την πειρατική τους δραστηριότητα.

Bραδινή σύσκεψη των εμπλεκομένων στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Στις 21.45 το βράδυ της Παρασκευής, έληξε η σύσκεψη που είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και όπου συμμετείχαν όλες οι εμπλεκόμενες εταιρείες στην επιχείρηση απορρύπανσης αλλά και της απάνλτησης του πετρελαίου από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2». Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο λιμενάρχης Πειραιά. Προήδρευε ωστόσο ο υπουργός Ναυτιλίας κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, έστω και αν ο πρωθυπουργός είχε αναθέσει τα καθήκοντα γενικού επιτηρητή των δραστηριοτήτων για την απορρύπανση μετά το ναυάγιο, στον υφιστάμενο του κου Κουρουμπλή, τον υφυπουργό κο Νεκτάριο Σαντορινιό.


Πιθανώς γιατί ο κος Σαντορινιός συνόδευε τον πρωθυπουργό στην περιοδεία του ανά την Κρήτη, ο κος Κουρουμπλής άδραξε την ευκαιρία να προεδρεύσει της συσκέψεως. Είναι άλλο ένα περίεργο περιστατικό στα πολλά περίεργα που έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες με την υπόθεση του ναυαγίου.


Μετά το πέρας της συσκέψεως κάνεις δεν προέβη σε δηλώσεις, ούτε ο κος υπουργός. Έμπειροι παράγοντες που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα γύρω από το λαθρεμπόριο πετρελαίου, εκφράζουν επιφυλάξεις ως προς την επίτευξη αρμονικής συμφωνίας μεταξύ όλων των μερών μετά από αυτή τη σύσκεψη. Πολύ πιο συγκεκριμένα γνωστός παράγοντας του Πειραιά δήλωσε στο zougla.gr: «είναι πολλά τα λεφτά Άρη για να σταματήσει ο Κουντούρης», προφανώς παραπέμποντας στη γνωστή κινηματογραφική ατάκα. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

24 Σεπτεμβρίου 2017 στις 2:00 μ.μ.

"...έχει αμολήσει τα μαντρόσκυλά του να μαζέψουν, ό,τι χρήμα έχει απομείνει στην κοινωνία, προκειμένου να γεμίσουν τα ταμεία των κακοποιών της ΕΕ κι απειλεί με ποινικές διώξεις, όσους αγανακτισμένους επαγγελματίες παίρνουν στο κηνύγι αυτά τα μαντρόσκυλα, που αυτοαποκαλούνται ελεγκτές."

Εδώ έχω ένσταση, ή, καλύτερα, προβληματισμό να διατυπώσω. Η φοροδιαφυγή του μικροαστού γιατί πρέπει να έχει την αλληλεγγύη μας; Μήπως πρέπει να χαιρόμαστε όταν αυτά τα μαντρόσκυλα την εντοπίζουν, από τη στιγμή που, πολύ απλά, σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε νέα βάρη στους μισθωτούς (φορολογία, κόφτης κλπ) και τους ανέργους. Μεγάλα στρώματα της κοινωνίας επιλέγουν ευρώ πάση θυσία, αφού η θυσία είναι εκείνων που δεν μπορούν να ξεφύγουν, των εργατών κάθε είδους. Προτιμώ να τους επιστραφεί ένα μέρος του λογαριασμού, ακόμα και με πρόστιμα.

Εννοείται ότι όταν αυτοί οι μαγαζάτορες επιτίθενται στα μισθωτά "μαντρόσκυλα" που τους καταδιώκουν, γιατί να μην προτιμήσω τα δεύτερα;

24 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:08 μ.μ.

επιβαλλεται προστιμο στην εταιρια που ρυπανε τον σαρωνικο; προβλεπεται δηλαδη κατι τετοιο;(φανταζομαι δεν θα παρει και αποζημιωση)

24 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:22 μ.μ.

Δε γνωρίζω εάν θα επιβληθεί πρόστιμο στη συγκεκριμένη εταιρεία, απλά αυτό δε σχετίζεται κατά τη γνώμη μου με το εάν οι μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι επιχειρηματίες πρέπει να επιβαρύνονται με τον προβλεπόμενο φόρο. Η φοροδιαφυγή - φοροαποφυγή της μίας κατηγορίας δεν πρέπει στην εργατική τάξη να κάνει ανεκτή τη γενίκευση του φαινομένου, ειδικά από τη στιγμή που η ίδια θα πληρώσει τα σπασμένα. Στην Ελλάδα αφθονεί το μικρό κεφάλαιο που απασχολεί ανασφάλιστους εργάτες, βάζει στην τσέπη το ΦΠΑ που ο καταναλωτής κατέβαλε, δεν ξέρει τι σημαίνει φόρος και ασφαλιστική εισφορά.
Την ίδια στάση τηρεί και μεγάλο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών, ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους. Δε μιλάμε για στάση πολιτικής απειθαρχίας, απλά ο ισχυρότερος φορτώνει το βάρος στον πιο αδύναμο και όλο μαζί πέφτει στον κόσμο της δουλειάς.

25 Σεπτεμβρίου 2017 στις 5:33 μ.μ.

Τελικά ο πασόκος και ο συγκαλυμμένος κοινωνικός αυτοματισμός που πλασάρει ως γιατρικό δεν αλλάζουν αδερφέ μου ό,τι και εάν γίνει. Τώρα που έχει γίνει και συριζαίος ποιός τον πιάνει.

25 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:07 μ.μ.

"Τελικά ο πασόκος και ο συγκαλυμμένος κοινωνικός αυτοματισμός που πλασάρει ως γιατρικό δεν αλλάζουν αδερφέ μου ό,τι και εάν γίνει. Τώρα που έχει γίνει και συριζαίος ποιός τον πιάνει."

Ο "αριστεριστής" (μικρο)αστός να δεις, που καλεί τους εργάτες να τον συνδράμουν πληρώνοντας τα σπασμένα του. Ευτυχώς δεν υπάρχει ούτε μία οργάνωση, "επαναστατική" ή μη, που να συμμερίζεται αυτά τα φληναφήματα, τουλάχιστον επίσημα.

Υ.Γ. Σκέψου κάνα επιχείρημα, καλό θα σου κάνει και μόνο η προσπάθεια.

26 Σεπτεμβρίου 2017 στις 4:14 μ.μ.

Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν υπήρξα ποτέ ούτε είμαι αριστεριστής ή μικροαστός. Ενώ εσύ υπήρξες πασόκος και τώρα είσαι ΤΣΥΡΙΖΑΣ 1 ή ΤΣΥΡΙΖΑΣ 2. Γι΄αυτό ενοχλείσαι. Περαστικά παπανδρέα.

26 Σεπτεμβρίου 2017 στις 4:15 μ.μ.

Το επιχείρημα που σου έγραψα ήταν σε άλλο σχόλιο αλλά περιέργως "χάθηκε".

26 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7:54 μ.μ.

Προφανώς το επιχείρημα δεν ήταν τόσο σπουδαίο ώστε να το επαναλάβεις, ενώ οι "μαντεψιές" σου για το τι είμαι και τι ήμουν συνιστούν για σένα σοβαρή κριτική. Καθείς και το επίπεδό του.

Θα σου υπενθυμίσω ότι η πασοκάρα μαζικοποιήθηκε εκφυλίζοντας κόσμο και κοσμάκη, έχοντας "ταξικά" επιχειρήματα για κάθε είδους λαμογιά αντίστοιχα με τα δικά σου. Η λογική σου είναι αριστερίστικη και ευθέως μικροαστική. Εγώ είμαι μισθωτός και ως μισθωτός ξέρω τι με χωρίζει από τις άλλες τάξεις, δε θα δείξω συμπαράσταση στη λαμογιά ούτε του μικρού ούτε του μεγάλου κεφαλαίου. Και, φυσικά, ούτε του μικροαστού.

28 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6:37 μ.μ.

Όχι σπουδαίο αλλά ενδιαφέρον ήταν, πάντως συνήθως βαριέμαι να απαντάω σε πασόκους σαν εσένα που κρύβονται με κουκούλα. Είστε πολύ βαρετοί, πολύ προβλέψιμοι,
και το ίδιο διεφθαρμένοι και αδίστακτοι.

29 Σεπτεμβρίου 2017 στις 2:23 π.μ.

Τα μαντρόσκυλα του "Μπάμπη του Σκάει" και του Πορτοσάλτε αμολύθηκαν τώρα και στα site. Οι προγόνοι τους γυρνάγανε στα χωργιά και καρφώνανε τους ραγιάδες, που δεν πληρώνανε το "χαράτσι"....
Ολα για το (μάβρο κι αδήλωτο!) μπαχτσίσι.

29 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:47 π.μ.

"Όχι σπουδαίο αλλά ενδιαφέρον ήταν..."
Ως προς το πρώτο σκέλος συμφωνώ, για το δεύτερο κρατάω τις επιφυλάξεις μου.

"πάντως συνήθως βαριέμαι να απαντάω..."
Φαίνεται, για αυτό γράφεις απάντηση σε κάθε σχόλιο (ο θεός να την κάνει).

"...σε πασόκους σαν εσένα που κρύβονται με κουκούλα"
Είπε ο γάιδαρος deldio τον πετεινό Δ.Μπ. κεφάλα.

"Είστε πολύ βαρετοί, πολύ προβλέψιμοι,και το ίδιο διεφθαρμένοι και αδίστακτοι."
Μεταξύ μας, δε νομίζω ότι έχεις κάτι πιο ενδιαφέρον να κάνεις, από το να δικαιολογείς τη διαφθορά του πραγματικού κόσμου "κυνηγώντας" τους διεφθαρμένους του διαδικτύου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger