Home » , » Δημοσκοπήσεις: "Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο"

Δημοσκοπήσεις: "Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 | 7:09 μ.μ.

Το ότι είναι εντελώς αναξιόπιστα τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, δεν χρειάζεται να το συζητάμε καν, και μόνο με φαιδρότητα πρέπει να αντιμετωπίζονται.
Κάποιες φορές μάλιστα έχεις την αίσθηση ότι οι δημοσκόποι δεν προχωρούν σε καμιά έρευνα κοινής γνώμης. Κάθονται στο γραφείο τους και συντάσσουν αποτελέσματα δημοσκόπησης, ανάλογα με ότι τους πει ο πελάτης τους. 

Ένα σημερινό παράδειγμα.  Η ιστοσελίδα iefimerida.gr επικαλείται έρευνα που έκανε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σύμφωνα με την οποία «ένα σημαντικό 80% βρίσκει ομοιότητες (πολλές ή λιγότερες) μεταξύ ναζισμού και κομμουνιστικών καθεστώτων»..
Μόλις πριν μερικές μέρες δημοσιεύτηκε έρευνα της εταιρείας «ALCO», για λογαριασμό της ιστοσελίδας newsit.gr η οποία παρουσιάζει «το 85% - σ.σ όσων συμμετείχαν στην έρευνα- να διαφωνεί με την εξίσωση του κομμουνισμού με τον ναζισμό»

Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε το παραμικρό. Απλώς να θυμίσουμε ότι μετά το Βατερλό που έπαθαν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και ειδικά στο δημοψήφισμα ανάγκασαν τους υπευθύνους τους να βγουν δημόσια να ζητήσουν συγνώμη για τις «αστοχίες» των προβλέψεων τους ψελλίζοντας κάποιες αστείες δικαιολογίες.

Αν ψάξει κανείς στο διαδίκτυο θα βρει τις «απολογίες» του Κώστας Παναγόπουλου της εταιρείας δημοσκοπήσεων Alco. Του Θωμά Γεράκη, της MARC του Δημήτρη Μαύρου της MRB που ουσιαστικά παραδέχονται ότι όλες οι έρευνες τους σχετικά με την εκλογική προτίμηση των εκλογέων είναι εντελώς αφερέγγυες. (Για να μην πούμε ότι σχεδόν πάντα τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εμφανίζονται κατόπιν «παραγγελίας» του «πελάτη»).
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

8 Σεπτεμβρίου 2017 στις 2:16 π.μ.

Σεπτέμβριος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ, να τον προϋπαντήσουμε με γκάλοπ γιαλαντζί.
Ακόμα δεν γυρίσαμε από τις διακοπές κι οι δημοσκόποι βγήκανε να πούνε για εκλογές.
- Τι κόμμα θα ψηφίσετε; Ποιον θέλετε επάνω; Για μια σωστή μου πρόβλεψη και το βράκι μου βγάνω.
- Κανένα τους δε θέλουμε, κανείς τους δε μας κάνει. Το δίλλημα των εκλογών: Λαμόγιο ή τσογλάνι. Όλοι τους λένε ψέματα, μας έχουνε φλομώσει, την τσέπη μας ταράξανε, μας έχουνε «γκαστρώσει».
- Τι νόμισμα θα θέλατε; Δραχμούλα ή Ευρώ;
- Θα ήθελα ένα νόμισμα, που να χω και εγώ!
Δε μου ’χει μείνει τίποτα, δεν έχω να πληρώσω. Χαράτσια, δάνεια και ΔΕΗ πως θα τα ξεχρεώσω;
Η σύνταξη μου μίκρυνε, έγινε σα μυρμήγκι, μα ακούω από τα ΜΜΕ πως «έχω κι άλλο ξύγκι»! Τα ακούω και τρελαίνομαι με πιάνει απελπισία. «Μην απελπίζεσαι ορέ, πάμε καλή πορεία». Ολόισα προς το γκρεμό, πέφτουμε προς τα κάτω, γρήγορα πλησιάζουμε της Κόλασης τον πάτο.
Κι οι δημοσκόποι απτόητοι, μας στήνουνε παγίδες, να μας κοιμίσουν θέλουνε και να χαθούν οι ελπίδες.
- Για τους ανέργους άραγε θα κόβατε «σπατάλες»;
- Τι είπες τώρα κερατά; Τι λέτε ρε κουφάλες;
- Θα θέλατε να μειωθούν και άλλο οι μισθοί; Να γίνουμε αχτύπητοι, ανταγωνιστικοί;!
- Έλα κοράκι, πιο κοντά, να σε ξεπουπουλιάσω. Τα γκάλοπ σας τα «πέτσινα» εγώ θε’ να τα βράσω! Το τι θα κάνουμε θα δεις, τα μάτια σου θα τρίβεις. Τρύπα θα ψάχνουν να κρυφτούν κι εσύ μαζί θα φύγεις…
Αφιερωμένο στα παπαγαλάκια.
Δεν είναι μόνο που τα τελευταία χρόνια (των Μνημονίων) πιο σπάνια πετυχαίνουν αποτέλεσμα από το να πετύχει κάποιος το Λαχείο, είναι πως λειτουργούν και ως λαγουδάκια. Χαρακτηριστικές οι πρώτες δημοσκοπήσεις του Μνημονίου, επί ΓΑΠ, που ήταν στο στυλ «για την πατρίδα και τη σύνταξή μου να δώσω». Και μας έκοψε όχι μόνο τη σύνταξη, αυτή την κατακρεούργησε, αλλά κι ότι προεξείχε! Σα γύρο μας έκανε.
Το ίδιο κόλπο εφαρμόζουν πάλι τώρα. Ετοιμάζουν νέα μέτρα τα οποία θέλουν να τα υπομείνουμε και αυτά. Γι αυτό το σκοπό φτιάχνουν γκάλοπ «μαϊμού» λένε ότι δήθεν βλέπουμε φως στο βάθος του Τούνελ πάνε να μας καλοπιάσουν, αφού οι ύβρεις τους μας εξαγρίωσαν.
Έρχονται νέα χειρότερα μέτρα, κι όσο αφήνουμε τα παράσιτα, τόσο μας πίνουν το αίμα. Το ίδιο έγινε σήμερα με το «Λουδοβίκο», που επισκέφθηκε την αποικία μας. Είπε πόσο καλοί μαλάκες είμαστε, και να συνεχίσουμε να ταΐζουμε τους τοκογλύφους. Φυσικά μας δίνει χάντρες κι ότι σκουπίδια δεν μπορεί να τα φορτώσει αλλού, ενώ θα βουτήξει κι αυτός τα φιλέτα του Δημοσίου. Όσο περιμένουμε και δεν ξεσηκωνόμαστε, τόσο τα πράγματα χειροτερεύουν. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger