Home » , » Ν.Δ: Θυμάται τον "Ρουβίκωνα" και ξεχνάει το δικό της όργιο καταστολής

Ν.Δ: Θυμάται τον "Ρουβίκωνα" και ξεχνάει το δικό της όργιο καταστολής

Από giorgis , Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 | 10:15 μ.μ.

Του Γ. Γ.

 Απ’ ότι φαίνεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει ιδιαίτερη «αδυναμία» στον «Ρουβίκωνα». Στο πρόσφατο παρελθόν ο Μητσοτάκης με ανευθυνότητες και ψέματα τον στοχοποιούσεΣήμερα με ανακοίνωσή της η Ν.Δ μας θεωρεί όλους ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, ενώ παράλληλα κάνει μια ηλίθια αναφορά για την αναρχική συλλογικότητα.
«Όταν οι "Ρουβίκωνες" επιχειρούν να μπουν βίαια στο Κοινοβούλιο, δικαιολογούνται και οι συλληφθέντες απελευθερώνονται με εντολή του προέδρου της Βουλής. Όταν εργαζόμενοι -που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας των αποφάσεων της κυβέρνησης- επιχειρούν να επιδώσουν διαμαρτυρία στον αρμόδιο υπουργό, αντιμετωπίζονται με γκλομπ και χημικά. Αυτή είναι η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου», μας λέει η Ν.Δ.

Αρχικά το να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας πολίτες στο προαύλιο της βουλής είναι κάτι το συνηθισμένο. Είναι μια πολιτική ενέργεια που δεν παραβιάζει κανέναν αστικό νόμο.
Από κει και πέρα είναι πρόκληση να μιλάει για αστυνομική καταστολή η Ν.Δ., το κατ εξοχήν κόμμα του "νόμου και της τάξης" κάνοντας ότι αγνοεί ότι επί διακυβέρνησής της οι δυνάμεις καταστολής έχουν σκοτώσει και σακατέψει δεκάδες άτομα.

Δεν θα αναφερθούμε σε τίποτε άλλο παρά στον τρόπο που αντιμετώπιζε η κυβέρνηση της Ν.Δ. τους κατοίκους της Χαλκιδικής όταν διαμαρτυρόταν για το περιβαλλοντολογικό και οικονομικό έγκλημα  συμβαίνει στην περιοχή τους.

Πέρα απ’ το βίντεο που παραθέτουμε ας θυμηθούμε και μια μαρτυρία:

«Ενώ η Αστυνομία έσπαγε τους κατοίκους στο δρόμο με χρήση δακρυγόνων δεν αρκέστηκαν μόνο σε αυτό αλλά ρίξανε δακρυγόνα και μέσα στο χώρο του σχολείου. Πέσανε πάρα πολλά δακρυγόνα. Πνιγήκαμε κυριολεκτικά. Τα παιδιά πάθανε αναπνευστικά προβλήματα. Πέσανε δακρυγόνα στο προαύλιο του σχολείου. (...)

Εισβάλλοντας (σ.σ: τα ΜΑΤ) μέσα στο χωριό με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων οι κάτοικοι άρχισαν να τρέχουνε. Ο δρόμος είναι μπροστά στο σχολείο. Είναι παράλογο αυτό που ζήσαμε. Τα δακρυγόνα πέσανε μέσα στην αυλή του σχολείου. Τα παιδιά τα είχαμε συγκεντρωμένα μέσα στο σχολείο και στο πίσω μέρος του προαυλίου γιατί είχαμε καταλάβει τι γίνεται. Παρ' όλα αυτά ήτανε τέτοια η χρήση χημικών που είχαμε λιποθυμίες παιδιών. Είμαστε το ίδιο σχολείο που έχουνε καλέσει ήδη τρεις μαθητές μας στην Ασφάλεια και στην Αντιτρομοκρατική. Δυο μαθήτριες 15 και 16 ετών και ένα μαθητή 18 χρονών. Είναι το ίδιο σχολείο...».

(Λέκκας Παναγιώτης, καθηγητής στο ΓΕΛ Ιερισσού) 


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger