Home » , » Σαν σήμερα ιδρύεται ο ΕΔΕΣ - Ιστορικό ντοκουμέντο: «Ο ΕΔΕΣ ξεσκεπάζεται σαν το ποιο λυσσασμένο όργανο του καταχτητή»

Σαν σήμερα ιδρύεται ο ΕΔΕΣ - Ιστορικό ντοκουμέντο: «Ο ΕΔΕΣ ξεσκεπάζεται σαν το ποιο λυσσασμένο όργανο του καταχτητή»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 | 3:19 π.μ.


Σαν σήμερα στις 09/09/1941 ιδρύεται ο Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος (ΕΔΕΣ).  Μοναδικός σκοπός αυτής της αντιδραστικής οργάνωσης ήταν το χτύπημα του εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνα του λαού μας και κύρια του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Και για να πετύχει αυτό τον στόχο του δεν δίστασε να συνεργαστεί απροκάλυπτα με τις δυνάμεις του κατακτητή, να οπλιστεί και να εκπαιδευτεί απ’ αυτόν, να διαπράξει απαίσια εγκλήματα σε βάρος του τότε αγωνιζόμενου λαού.
Σε περασμένη ανάρτησή μας είχαμε παρουσιάσει στοιχεία που αποδεικνύουν αναμφισβήτητα την συνεργασία ΕΔΕΣ – Γερμανών.

Σήμερα παραθέτουμε ένα ιστορικό ντοκουμέντο σύμφωνα με το οποίο «Ό ΕΔΕΣ  ξεσκεπάζεται σαν το ποιο λυσσασμένο όργανο του καταχτητή». Πρόκειται για μια έκδοση του «Ριζοσπάστη» το 1944 –το βιβλίο αυτό θα το παραθέσουμε ολόκληρο- που έχει τίτλο «Εγκληματίες και προδότες» και στο οποίο υπάρχει ένα πολυσέλιδο κεφάλαιο το οποίο αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα στελεχών του ΕΔΕΣ, τα οποία σε συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής εγκλημάτησαν απέναντι στο λαό μας.

Μικρή γεύση απ' το βιβλίο που αναφέραμε:


Ολα τα στελέχη του ΕΔΕΣ μπαίνουν ακούραστα στην υπηρεσία του καταχτητή και τον ενισχύουν στην εξόντωση του λαού. Ο Χαρ. Αντωνάτος λίγες μέρες πριν γίνει η επιδρομή των Γερμανοτσολιάδων και των ορδών του ΕΔΕΣ στην Κοκκινιά ξέρει την επίθεση και δηλώνει επίσημα στους αρχιφύλακες που μαζεύει στο σπίτι του τούτα: «Μέχρι τώρα σείς τής Αστυνομίας πόλεων δεν μας βοηθήσατε όσο έπρεπε. Τώρα πήραμε τήν ύπόσχέση τής Αστυνομίας πώς θά μας βοηθήση νά ξεκαθαρίσουμε τήν Κοκκινιά». Και πραγματικά ο Μπουραντάς με τα μηχανοκίνητα της Αστυνομίας σημείωσε εξαιρετική δράση στα γεγονότα αυτά και βάσταξε το λόγο που έδωσε στον κ. Γυμνασιάρχη.

Την ίδια δράση αναπτύσσει ο Βαρδινογιάννης, ο Κομπορόζος και όλα τα άλλα στελέχη του ΕΔΕΣ. Ο Βαρδινογιάννης την ημέρα που οι Γερμανοί κρέμασαν έξω από το εργοστάσιο του Παπαστράτου τον ηρωικό συναγωνιστή Γιαουρτά, Πρόεδρο των εργατών, δήλωνε κυνικά. «Πώς χαίρεται ή ψυχή μου όταν κρεμούν κομμουνιστάς». Και όταν προ λίγες μέρες επιθεώρησε τους εργάτες που φύλαγαν τα καλώδια τους είπε: «Δέν σας έχω έδώ μόνο γιά τά καλώδια. Εκείνο πού θέλω άπό σας είναι νά μαθαίνετε πού κάθονται κομμουνιστές καί Έαμίτες καί νά μού τούς καταγγέλετε».

Παράλληλη δράση έχει να παρουσιάσει και η νεολαία του ΕΔΕΣ, στο Πανεπιστήμιο στις αρχές του Σεπτέμβρη 43. Ο Αρχηγός της νεολαίας αυτής Μαυρίκης, τηλεφώνησε στη Γκεστάπο και στην ειδική ασφάλεια που κατέφθασε με αποτέλεσμα το φόνο τριών φοιτητών, απ’ τους όποιους ο ένας εκτελέστηκε μέσα στο γραφείο του Πρύτανη, τον τραυματισμό μερικών άλλων και τη σύλληψη 11 ακόμη φοιτητών από τη Γκεστάπο. Ετσι η νεολαία του ΕΔΕΣ σε στενή συνεργασία με άλλους εγκληματικούς τύπους παίζει ρόλο νεολαίας Ες-Ες στο Πανεπιστήμιο και σε άλλα εκπαιδευτικά Ιδρύματα. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:59 π.μ.

Αξιοσημείωτο είναι οτι ο υπαρχηγός και ιδεολογικός καθοδηγητής του ΕΔΕΣ Κομνηνός Πυρομάγλου εξελέγη μετεμφυλιακά βουλευτής με την ..ΕΔΑ

9 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6:41 μ.μ.

Εγω αντίθετα δεν βλέπω τίποτα παράξενο............

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger