Home » , » Δεν υπάρχει ούτε ένας δημοσιογράφος με την ελάχιστη τσίπα στα ΜΜΕ του Κουρή;

Δεν υπάρχει ούτε ένας δημοσιογράφος με την ελάχιστη τσίπα στα ΜΜΕ του Κουρή;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 | 3:41 μ.μ.


Αξιοσημείωτη θρασύτητα και προκλητική εργοδοτική συμπεριφορά. Είναι από τις φορές που δεν κρατούνται τα παραμικρά προσχήματα και ο εργοδότης φτύνει κατάμουτρα τους εργαζόμενους του.

Είναι απίθανη η συμπεριφορά που δείχνει δημόσια ο Κουρής απέναντι στους δημοσιογράφους που εργάζονται στα ΜΜΕ του. Τους χαρακτηρίζει ενεργούμενα του, που μπορεί να τους επιβάλλει τις απόψεις του, τους θεωρεί άτομα χωρίς βούληση που απλώς αντιδρούν όπως θέλει το αφεντικό τους. Και το ερώτημα είναι: Δεν υπάρχει κάποιος απ’ αυτούς να αντιδράσει; 
Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν άτομα που θέλουν να ονομάζονται «λειτουργοί της ενημέρωσης» και να καθορίζουν την συμμετοχή τους σε μια κινητοποίηση που προκηρύσσει το συνδικαλιστικό τους όργανο από τα «γούστα» τους εργοδότη τους; Δεν έχουν την ελάχιστη τσίπα επάνω τους;

Με την ευκαιρία καλό είναι να θυμηθούμε ποιοι είναι οι Κουρήδες:

«Ελεύθερος Τύπος» 1η Ιούνη του 1985: «Φοροφυγάδες, πλαστογράφοι, πολιτικοί τυχοδιώκτες. Αυτοί είναι οι Κουρήδες της ¨Αυριανής¨».

«Ριζοσπάστης» 29 Μάη 1985: «Οι αδελφοί Κουρή είναι γνωστοί στον τόπο τους. Την Κεφαλλονιά. Εκεί βγάζουν από χρόνια την εφημερίδα ¨Φωνή της Κεφαλλονιάς και Ιθάκης¨. Ήταν εκείνα τα χρόνια της χούντας και της Δεξιάς που οι Κουρήδες ονόμαζαν τον Α. Παπανδρέου ¨Ανδρέσωφ¨. Ήταν τα χρόνια (1961) που έγραφαν άρθρα που υμνούσαν τον Μεταξά. Ήταν τα χρόνια (1965-1967) που έβριζαν χυδαία τον Γ. Παπανδρέου».

Πιο καυστικός απ’ όλους ο Βαγγέλας Γιαννόπουλος όταν ήρθε σε αντιπαράθεση τότε που ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, με τον Κουρή, έκανε δήλωση (26 Αυγούστου 1980) που ανάμεσα στα άλλα χαρακτήριζε τον Κουρή σαν: «ένα πολιτικώς προδότη της Δημοκρατίας, προσκυνημένο της δικτατορίας, στην περίοδο της οποίας θησαύρισε και δημοσιογραφικώς έναν εκβιαστή και υβριστή και εμπορικώς ένα λωποδύτη της ελεεινής μορφής της εμπορικής πιάτσας με ακάλυπτες επιταγές, με εκβιασμούς και με λαθροχειρίες, οφειλέτη του δημοσίου χρήματος και εκμεταλλευτή του ιδρώτα των εργαζομένων στην επιχείρησή του».

Υ.Γ: Την ανακοίνωση την αλιεύσαμε από την παρουσία της δημοσιογράφου Ειρήνης Προμποντά στο f/b
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger