Home » , » Αν άλλαζαν κάτι οι εκλογές θα ήταν παράνομες

Αν άλλαζαν κάτι οι εκλογές θα ήταν παράνομες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 | 1:06 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

«Υπάρχει εθνική ανάγκη να σταματήσει αυτή η ανωμαλία. Δηλαδή ενώ κάποιοι μας οδηγούν προς την καταστροφή» αναφέρει σε άρθρο του στο Βήμα ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης ενώ προτείνει ως μοναδική λύση συμβατή με το ισχύον Σύνταγμα να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.
«Είναι, κατά τη γνώμη μου, η μοναδική ιστορική θα έλεγα ευκαιρία για να σωθούν η χώρα και ο Λαός» υποστηρίζει. «Στη δική μας περίπτωση, επιβλήθηκαν όροι πρωτοφανείς με πρόσχημα το χρέος. Όροι όπως η απεμπόληση της εθνικής μας κυριαρχίας, η κατάσχεση από τους δανειστές του εθνικού μας πλούτου και η δέσμευση της εθνικής μας περιουσίας». Ο ίδιος λέει ότι το καθεστώς που μας επιβλήθηκε με τη συγκατάθεση των κυβερνήσεων από το 2010 έως σήμερα είναι καθεστώς αποικίας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει: «Τότε που ο Αλέξης Τσίπρας μού είχε προτείνει (πριν από τις εκλογές) να συνεργαστούμε και να συγκυβερνήσουμε, του τόνισα ότι οι ιστορικές συνθήκες και η γεωπολιτική θέση της χώρας αποκλείουν μέσα στις υπάρχουσες συνθήκες την ανάδειξη της Αριστεράς σε κυβερνητική εξουσία. Και τον κάλεσα να στραφούμε προς τον ελληνικό λαό, που είναι η μόνη δύναμη ικανή να επιβάλει, εάν το θελήσει, μια τέτοιας μεγάλης σημασίας αλλαγή. Διαφορετικά, το να επιδιώκει ένα αριστερό κόμμα να πάρει την εξουσία στις υπάρχουσες συνθήκες, αποτελεί πράξη τυχοδιωκτική που θα βλάψει τον Λαό και την Αριστερά».

Ο μουσικοσυνθέτης λέει πως «κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δεχόμαστε να μας κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να δεσμεύει τη χώρα μας για εκατό χρόνια έχοντας μαζί του μόνο το 15% του πληθυσμού… Το πολίτευμα της Προεδρευόμενης Δημοκρατίας έχει μεταβληθεί σε θεσμό πρωθυπουργικής ασυδοσίας». 

Αγαπητέ Μίκη έχεις κουράγιο και σε θαυμάζω. Οι παρατηρήσεις σου για τα Μνημόνια είναι πολύ σωστές. Όμως σε ποιους λες να παραιτηθούν; Στην αντιπολίτευση που πριν ήταν κυβέρνηση κι έφερε τη Χρεοκοπία και τα Μνημόνια; Που -όπως σωστά λες- μας επιβλήθηκε με τη συγκατάθεση των κυβερνήσεων τους καθεστώς αποικίας; Στα δεκανίκια, που μαζί με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν με νύχια και δόντια τους τοκογλύφους, που μας λεηλατούν; Όλοι αυτοί ακολουθούν την ίδια πολιτική.
Οι μόνοι που μπορούν να κάνουν κάτι είμαστε εμείς, ο κόσμος. Αν άλλαζαν κάτι οι εκλογές θα ήταν παράνομες. Όπως παράνομα ανακηρύχτηκαν στο παρελθόν δημοψηφίσματα ή εκλογές, οι οποίες δεν συνέφεραν τους ισχυρούς.

Επί της ουσίας:
Το μόνο κόμμα που θα μπορούσε να κάνει τέτοιο, αφού είναι το μοναδικό μέσα στη Βουλή, που είναι πραγματικά αντίθετο με την πολιτική της υποτέλειας και της καταστροφής, είναι το ΚΚΕ. Άντε και παραιτούνται οι 15 βουλευτές, γίνονται επαναληπτικές εκλογές στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και μερικούς άλλους νομούς. Έστω παραιτείται και η ΝΔ για δικούς της λόγους (αν και δεν νομίζω πως την παίρνει να ρισκάρει) και γίνονται εκλογές παντού. Ξέρετε τι θα γίνει; «Το Σύνταγμα ορίζει ότι ακόμη και αν παραιτηθούν 60 βουλευτές, ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να γίνουν εθνικές εκλογές! Θα γίνουν αναπληρωματικές εκλογές στις έδρες των βουλευτών που έχουν παραιτηθεί, ενώ δεν είναι υποχρεωτικό να συμμετάσχουν και τα άλλα κόμματα σε αυτή την αναμέτρηση»! Όπως είπαμε μόνο με Επανάσταση... 

Και άντε γίνονται κανονικές εκλογές και βγαίνει ο Μητσοτάκης ή το πιθανότερο γίνεται συνεργασία των δεκανικιών που καταφέρνουν να μπουν στη βουλή (μόνο το ΠΑΣΟΚ κι αυτό με την ψυχή στο στόμα), του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Εκεί που μας πήδαγαν δυο (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) αρχίζει νέο όργιο με τη συμμετοχή περισσότερων λαμογιών. Άστο… 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger