Home » , » Αλλη μια μπατσάδικη σκευωρία σε βάρος αγωνιστή κατέπεσε σήμερα σε δικαστήριο.

Αλλη μια μπατσάδικη σκευωρία σε βάρος αγωνιστή κατέπεσε σήμερα σε δικαστήριο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 | 5:55 μ.μ.

Μια εύλογη απορία –την διαβάζουμε στην φωτογραφία που παραθέτουμε- εκφράζει χρήστης του διαδικτύου μετά την σημερινή δικαστική απόφαση που αθωώνει τον νεολαίο Μάριος Ν., που οι δυνάμεις καταστολής όχι μόνο τον ξυλοφόρτωσαν άγρια μαζί με τον αδελφό του στην αντιπολεμική πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που είχε γίνει στην Θες/νίκη στις 18 Δεκέμβρη του 2015, αλλά τον τύλιξαν –πάγια τακτική τους αυτή- σε μια κόλλα χαρτί αποδίδοντας τους κατηγορίες για αντίσταση, εξύβριση και απείθεια.

Συνήθως είναι τόσο κακοφτιαγμένες αυτές οι μπατσάδικες σκευωρίες που δεν αντέχουν το βάσανο της δικαστικής ακροαματικής διαδικασίας και καταπέπτουν. Οπως έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ας θυμηθούμε το συγκεκριμένο περιστατικό παραθέτοντας μια καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης που έγινε χτες εν όψει της δίκης που αναφέραμε:

 Μία από τις πολλές χυδαίες επιθέσεις που βίωσε το κίνημα συνέβη το βράδυ της Παρασκευής 18/12/2015, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ ξυλοκόπησαν άγρια, εντελώς αναίτια και απρόκλητα νεαρούς φοιτητές, τους Γιάννη και Μάριο Ν., μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΕΑΑΚ, που πήγαιναν στην προγραμματισμένη αντιπολεμική πορεία – αλληλεγγύης στους μετανάστες και πρόσφυγες. Μάλιστα, τους φόρτωσαν τις κατηγορίες για αντίσταση, εξύβριση και απείθεια, ενώ στον ένα εξ' αυτών και την κατηγορία για απόπειρα απελευθέρωσης του κρατουμένου αδελφού του μέσα από κλούβα με 30 άνδρες των ΜΑΤ (!). Δυο κοπέλες ακόμη, μεταφέρθηκαν βαριά χτυπημένες στο νοσοκομείο.

Ο Μάριος Ν. μάλιστα νοσηλεύτηκε φρουρούμενος μετά την «περιποίηση» που δέχτηκε κατά την σύλληψη του. Ο δε Γιάννης Ν. οδηγήθηκε δεμένος πισθάγκωνα στην εισαγγελία χωρίς την παρουσία της συνηγόρου του, όπου η αρμόδια εισαγγελέας υιοθέτησε αυτολεξεί το κατασκευασμένο κατηγορητήριο που συνέταξε η ΕΛΑΣ, ενώ το δικαστήριο διατήρησε την κράτησή του μέχρι τη Δευτέρα και προέβη στην καταπάτηση μιας σειράς από βασικά συνταγματικά και αναφαίρετα δικονομικά δικαιώματα του κατηγορούμενου.

Όπως έγινε αμέσως γνωστό, τρεις εβδομάδες νωρίτερα, ο -τότε- φοιτητής Γιάννης Ν. αθωώθηκε ομόφωνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με την υπ' αριθμ. 12679/2015 απόφαση, για την επίσης ψευδή και κατασκευασμένη κατηγορία της δήθεν εξύβρισης δύο αστυνομικών των ΜΑΤ (μετά από αντιφασιστική πορεία), σε βάρος των οποίων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για σωματική βλάβη του του Γιάννη Ν. και ψευδή καταμήνυσή του.

Οι συλληφθέντες αγωνιστές κατέθεσαν μηνύσεις ενάντια στους αστυνομικούς που τους κακοποίησαν. Σήμερα, δυόμιση χρόνια μετά, όχι μόνο δεν ασκήθηκαν αυτεπάγγελτα διώξεις για βεβαιωμένο ξυλοδαρμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη και ψευδή βεβαίωση σε βάρος 2 αστυνομικών όπως προβλέπεται, αλλά οι μηνύσεις παραμένουν στο συρτάρι. Σε μια εξόφθαλμη κάλυψη του κατασταλτικού βραχίονα, επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται έμπρακτα η “συνέχεια του κράτους”, με τη συνεργασία δικαστικής εξουσίας, ώστε οι αστυνομικοί να μιλάνε από τη θέση κατηγόρου και μόνο. Το κράτος προστατεύει “τα παιδιά του” και κρύβεται πίσω από την “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη σε μια χυδαία σκευωρία.

Δεν υπάρχουν “μεμονωμένα περιστατικά”!

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο που μέλη πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΕΑΑΚ, προσερχόμενοι σε μια διαδήλωση πέφτουν στην προσχεδιασμένη ενέδρα των ΜΑΤ και της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης. Η αυταρχικοποίηση του κρατικού μηχανισμού ενάντια στην Αριστερά που δε συμβιβάζεται και δεν υποκλίνεται στο Κεφάλαιο, είναι κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδίου της κυβέρνησης για το γονάτισμα του εργαζόμενου και αγωνιζόμενου λαού. Μόνο αν σκεφτεί κανείς την προκλητική φυλάκιση της Ηριάννας που συνεχίζεται με τη βούλα της δικαιοσύνης, τα κατασταλτικά χτυπήματα στις διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη του Γιούνγκερ και του Τσίπρα και τον τραυματισμό του Κώστα Ξενόπουλου, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί να συμπληρώσει τα κομμάτια του παζλ.

Είναι προφανές πως η μάχη για δημοκρατικά δικαιώματα, για την αξιοπρεπή διαβίωση του κόσμου της εργασίας περνάει αναγκαστικά μέσα από τη σύγκρουση με την ακολουθούμενη σημερινή πολιτική, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οποιονδήποτε επίδοξο συνεχιστή της, είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη για την έξοδο από την ΕΕ και το Ευρώ, αυτό το αυταρχικό σιδηρούν παραπέτασμα που θέλει τους λαούς πεινασμένους και φοβισμένους. Το εργατικό κίνημα, η νεολαία και ο λαός θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για τις τύχες τους, που θα πουν και την τελευταία λέξη.

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ!

Σημ: Εκκρεμεί η δίκη του αδελφού του Μάριου, Γιάνη, η οποία θα γίνει στις 29 Νοέμβρη
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger