Home » , » "Καμμένα" παραμύθια

"Καμμένα" παραμύθια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 | 9:16 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Πάνο αγόρι μου, επειδή μου τη δίνουν τα παραμύθια, θα σου πω ένα παράδειγμα για πόσο θα μας στοιχίσει η αναβάθμιση των F-16. Ας πούμε πως θέλω να πάρω κάτι. Πάω στο κατάστημα, το αγοράζω κι έρχομαι και σου λέω ότι το πήρα 110 Ευρώ. Πας εσύ και ρωτάς το κατάστημα «Πόσο κάνει»; Σου λέει «240 Ευρώ». - Μα το πούλησες 110 στον Μήτσο, διαμαρτύρεσαι. «Δεν ξέρω τι λέει τύπος, τόσο κοστίζει, 240, το θέλεις»; Απαντά ο καταστηματάρχης. Μάντεψε ποιος έκανε το λάθος ή ποιος λέει ψέματα.

Πάνο μου και τα 1,1 δις είναι πάρα πολλά, αφού δεν μας άφησαν τίποτα οι τοκογλύφοι. Πόσο μάλλον, όταν αμφισβητείται κατά πόσο η αναβάθμιση των F-16 θα βοηθήσει πραγματικά τη χώρα. Και δεν αναφέρομαι στα ακροδεξιά site, που ωρύονται να μην γίνει η αναβάθμιση αλλά (προσέξτε!) να πάρουμε τ’ «αόρατα», αναφέρομαι στους εξοπλισμούς και την πολιτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις αστικές κυβερνήσεις.

Είχαμε μια κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία, η οποία συνέβαλλε στη Χρεοκοπία μας. Παρά το γεγονός ότι στα χαρτιά είμαστε «αστακοί», αυτό δεν εμπόδισε ούτε τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, ούτε τις προκλήσεις. Προκλήσεις και «μαγκιές», που γίνονται εκατέρωθεν (να το πούμε κι αυτό), και που γίνονται τόσο για ιμπεριαλιστικούς σκοπούς της αστικής τάξης στις δυο «συμμαχικές» -κατά τα άλλα- χώρες, όσο και για αποπροσανατολισμό με δόλωμα τον εθνικισμό.

Πάνο μου, έστω να πω, πως θα πάρει η Αμερικάνική Εταιρεία 1,1 δις. Που δεν θα πάρει τόσα, θα πάρει 2,4 γιατί εμείς είμαστε οι πελάτες, κι ούτε καν παζάρια δεν κάναμε. Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια, «πάλι καλά» να λέμε, γιατί αν διαπραγματεύονταν ο Αλέξης, όπως με τους Γερμανούς, θα μας έλεγαν «δώστε 24 δις όχι 2,4»… Εν πάση περιπτώσει δεν έχουμε ούτε 1 δις. Ούτε μισό! Αν έχεις εσύ, ο Λεβέντης και οι υπόλοιποι, δώστε από τα δικά σας. Μας τα πήρατε όλα, μας ρημάξατε. Κι ως γνωστό «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Κάτι ακόμα. Άσκουσα πως η ΕΕ δεν θέλει να δώσετε 1.000 ευρώ στους απόρους, που λέτε ότι θα δώσετε. Καλά σ αυτό κρατάω πολύ μικρό καλάθι γιατί είπατε πάρα πολλά ενώ κάνατε άλλα, αντίθετα από αυτά που λέγατε. Δηλαδή η ΕΕ σας λέει δώστε 2,4 δις για αεροπλάνα; Αυτό το δέχονται τα παλιοτόμαρα έτσι; Να ψοφήσουν οι φτωχοί δηλαδή, αλλά να έχουμε αεροπλάνα! Να τα κάνουμε τι, αν πεθάνουμε της πείνας; Να τα βράσουμε;

Βρε δεν πηδιέστε όλοι σας. Και μην τολμήσετε καν να σκεφτείτε να μας βάλετε σε τίποτε μπελάδες, γιατί τα όπλα θα μπουν στους πισινούς σας …
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger