Home » , , » Υπόθεση Amir: Καταδικάζουμε την αστοιχειωσύνη, απ’ όποιους κι αν προέρχεται!

Υπόθεση Amir: Καταδικάζουμε την αστοιχειωσύνη, απ’ όποιους κι αν προέρχεται!

Από askordoulakos , Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 | 6:46 μ.μ.

«Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα, ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.
 Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι και Μαμμωνάδες βάρβαροι,και χαύνοι λεβαντίνοι,
λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι  κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη».

Κωστής Παλαμάς
 __________________

Η πρόσφατη επίθεση στο σπίτι του Αmir, του 11χρονου Αφγανού, που είχε κληρωθεί να κρατήσει τη σημαία του σχολείου του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όπως και οι καθιερωμένες (κάθε 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου) μισαλλόδοξες αντιδράσεις, περί το ποιος δικαιούται να βαστά την ελληνική σημαία, βασίζονται κυρίως σε ένα επιχείρημα: «Τι δουλειά έχουν οι ξένοι με τη σημαία μας; Το 1821 και το 1940 πολέμησαν οι Έλληνες, όχι οι ξένοι...».
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, εδώ ομιλούμε για τον απλό-λαικό κόσμο, που έχει τέτοιου είδους απόψεις κι όχι για την ηγεσία και τα στελέχη της ΧΑ, που αποτελούν μέρος του παρακρατικού υποκόσμου.

Βέβαια, όσοι απλοί άνθρωποι ισχυρίζονται τέτοιου είδους βλακείες, φέρουν τη μικρότερη ευθύνη, αφού το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας (σε συνάρτηση προς τα κεντρικά ΜΜΕ), είναι δομημένο με στόχο να παράγει αγράμματους και λειτουργικώς, ηλίθιους πολίτες.
Διότι, όλοι αυτοί κατά τη φοίτησή τους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δε διδάχθηκαν ούτε καν τα στοιχειώδη. 

Δε διδάχθηκαν, ότι εκτός του αλλοδαπού Λόρδου Βύρωνα, που πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών το 1821, στο πλευρό των Ελλήνων είχαν πολεμήσει οι Γαριβαλδινοί με τα κόκκινα πουκάμισα και κατά τον (τραγικό και καταστροφικό) ελληνοτουρικό πόλεμο του 1897 και κατά τον Α' Βαλκανικό πόλεμο του 1912. Ούτε τους είπε κανείς, βέβαια, ότι στο Τάγμα των Γαριβαλδηνών υπηρετούσε, ως  λοχαγός, ο Έλληνας Αλέξανδρος Ρώμας, ή ότι ο Κερκυραίος ποιητής, Λορέντζος Μαβίλης, εθελοντής στη Γαριβαλδινή φάλαγγα, σκοτώθηκε στη μάχη του Δρίσκου.

Δε βρέθηκε κάποιος, όλα αυτά τα δώδεκα χρόνια στο σχολείο, να τους μάθει ότι πολλοί Ευρωπαίοι αναρχικοί (ιδίως Ιταλοί) πολέμησαν στο πλευρό των Κρητικών, κατά την κρητική επανάσταση για ένωση με την Ελλάδα στα τέλη του 19ου αιώνα. Ούτε βρέθηκε κάποιος να τους πει για τους Ιταλούς αντιφασίστες, που πολέμησαν στις τάξεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, μετά την παράδοση του ιταλικού στρατου στους Ναζί. Αν τα ήξεραν όλα αυτά, όσοι εναντιώνονται στο μικρό Αφγανόπουλο, ίσως αυτές οι ανιστόρητες απόψεις να μην εύρισκαν τόσο γόνιμο έδαφος στις λαικές τάξεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του προαναφερθέντος δομικού χαρακτήρα του εκπαιδευτικού μας συστήματος, που οδηγεί το λαό στις ατραπούς της αστειχοιωσύνης και του φασισμού,  αποτελεί κι ο πανεπιστημιακός (sic) καθηγητής  ιστορίας, Θάνος Βερέμης, o οποίος αποτελεί έναν, εκ των πιο λαμπρών αστέρων του ακαδημαικού δοσιλογισμού. Ο εν λόγω... πανεπιστημιακός, είναι η πληρέστερη απάντηση στο ερώτημα «πως φτάσαμε ως εδώ;».

Ο λόγος, για τη γνωστή πρωτοφανή ιστορική διαστρεύλωση και συσκότηση, στην οποία ο εν λόγω τύπος προέβη στην εκπομπή της ΕΡΤ, στην οποία δε θα τολμούσε να προβεί, ούτε πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Νεώτερης Ευρωπαικής Ιστορίας. Συγκεκριμένα, ο Βερέμης-δίκην ακροδεξιού καφενόβιου-, υποστήριξε, πως οι Σοβιετικοί δε βομβάρδισαν πόλεις και αμάχους της Χιτλερικής Γερμανίας (σε αντίθεση με τους δυτικούς που εξαφάνισαν την Δρέσδη, την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι) διότι δεν είχαν βομβαρδιστικά!

Την καλύτερη απάντηση στον... ιστορικό πανεπιστήμονα δίνει το εξαιρετικό blog, kokkinosfakelos, καθώς και το ψαχτήρι της Google, βάσει του οποίου η Σοβιετική Αεροπορία στον Β΄ ΠΠ, επέδειξε τουλάχιστον 4 «πρωτοκλασάτα» βομβαρδιστικά (TB-3, Tu – 4, Il – 2, Il – 4),  τα οποία παρήχθησαν σε δεκάδες χιλιάδες κομμάτια (το Il – 2 ξεπέρασε τις 36.000 μονάδες). Η Σοβιετική Αεροπορία πραγματοποίησε κατά τον Β΄ ΠΠ 220.000 εξόδους μεγάλης εμβέλειας, ρίχνοντας 2.276.000 κιλά βόμβες διαφόρων τύπων.

Γιατί όμως ο Θάνος Βερέμης συνειδητά καταδέχεται να ξευτιλίζεται δημοσίως παριστάνοντας, ότι αγνοεί τη χρήση των ιστορικών πηγών καθώς και τα έργα των ιστορικών και πρωταγωνιστών της εποχής; Μα για τον ίδιο λόγο, που καταδέχονται να ξευτιλίζονται δημοσίως σε καθημερινή βάση κι άλλοι αστέρες του σύγχρονου κατοχικού καθεστώτος (Τσίπρες, Κούληδες, Λεβέντηδες, Πορτοσάλτηδες κλπ): Να γίνει η ... δουλειά και να πάρουμε την «προμήθεια». Όπως ακριβώς οι πλασιέ  ασφαλιστικών συμβολαίων. Τους βρίζουν, τους κλείνουν τα τηλέφωνα, τους προσβάλλουν, αλλά δεν πτοούνται, επιμένοντας κι υπομένοντας τα πάντα, προκειμένου να πουλήσουν το συμβόλαιο και να πάρουν την προμήθεια. Να γίνει η δουλειά.
Όλοι αυτοί ανοίγουν το δρόμο, που οδηγεί τις (όποιες) λαικές δυνάμεις στην πολιτισμική-ιστορική αποσύνθεση και μετά στο φασισμό.

Αν, πάντως, αύριο ξαναχρειαστεί να υπερασπιστούμε την Ελλάδα με το «τουφέκι μας στον ώμο και το σπαθί μας στο πελυρό», το πιθανότερο είναι ο Αmir (και ο κάθε Αmir) να βρίσκεται μαζί μας, στην πρώτη γραμμή, διότι εδώ θα μεγαλώσει, εδώ θα σπουδάσει, εδώ θα ερωτευτεί, εδώ θα κλάψει, εδώ θα γελάσει, εδώ θα πονέσει.

Το πιθανότερο, επίσης, είναι ότι αυτοί, που έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού του,  είτε θα λουφάξουν στα σπίτια τους, είτε θα συνεργαστούν με τους εισβολείς, ή τους καταχτητές. Όπως ακριβώς έκαναν το 1940 και οι πρόγονοί τους, του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, ουδείς εκ των οποίων έφυγε από την Αθήνα, ουδείς πλησίασε, όχι στο Μέτωπο, αλλά ούτε στα Ιωάννινα! Μια απλή ανάγνωση της απολογίας του Τσολάκογλου θα πείσει και τον πλέον...άπιστο για το βρώμικο ρόλο του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου κατά την ιταλική εισβολή στην Ελλάδα.

Ο Μεταξάς, καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου στην Αλβανία, εκινείτο αποκλειστικά και μόνο, μεταξύ Κηφισιάς και κέντρου της Αθήνας, ενώ ο... Αρχιστράτηγος Παπάγος, ίσως αποτελεί τη μοναδική- παγκοσμίως –περίπτωση Αριστράτηγου, ο οποίος δεν άκουσε ήχο κανονιού κατά τη διάρκεια πολέμου (!), αλλά αυτά δε μας τα έμαθαν οι Βερέμηδες.

Είναι χαρακτηριστικό το απόφθεγμα του ευφυέστατου Γεώργιου Καρτάλη, στην κηδεία του Παπάγου, όταν είδε τη σορό του τελευταίου πάνω στον κιλλίβαντα: «Πρώτη φορά βλέπω τον Ευταξία πίσω από τον Καραμανλή και τον Παπάγο δίπλα σε κανόνι», αλλά ούτε αυτά μας τα έμαθαν οι Βερέμηδες...
Όταν, λοιπόν,  ο πανεπιστημιακός δωσιλογισμός οδηγεί στην επικράτηση της αστοιχειωσύνης, τότε καταδικάζουμε την αστοιχειωσύνη απ’ όπου κι αν προέρχεται, διότι οδηγεί στο φασισμό.


ΥΓ Σχετικά με τις εξελίξεις στο ΕΠΑΜ, στις οποίες αναφέρθηκε ο σύντροφος Γ.Γ. καθώς και για το...ποιόν των αποχωρησάντων, που μας έστειλαν το σχετικό mail, θα τα πούμε σε προσεχή ανάρτηση.

 Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!

askordoulakos
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger