Home » , » Συλλήψεις και τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων στα Γιάννενα

Συλλήψεις και τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων στα Γιάννενα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 | 3:14 μ.μ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα 902 δώδεκα συλλήψεις εργαζομένων έγιναν έξω από το κατάστημα «Market IN» στη διάρκεια της περιφρούρησης της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει για σήμερα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της επιχείρησης «πρώην Καρυπίδης».

Οι συλλήψεις έγιναν από δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας που είχαν επιστρατευτεί από την εργοδοσία για να αντιμετωπιστεί η απεργιακή περιφρούρηση. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Έξαρχος, ένα μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, πρόεδροι σωματείων κ.α. Πολλοί από τους εργαζόμενους έχουν χτυπήματα, ενώ ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από λιποθυμία.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το κατάστημα, δίνουν τη μάχη της απεργίας και καταγγέλλουν την κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία με συνθήματα όπως «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στις επιχειρήσεις κάνετε τις πλάτες».

Τις συλλήψεις εργαζομένων καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα 902
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger