Home » , » Ο ηγέτης της Β. Κορέας γελοιοποιεί τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο ηγέτης της Β. Κορέας γελοιοποιεί τον Ντόναλντ Τραμπ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 | 12:51 μ.μ.

«"Φωτοβολίδες" οι απειλές Τραμπ σε βάρος της Β. Κορέας» τιτλοφορούσαμε την ανάρτησή μας όταν σχολιάζαμε την δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ ο οποίος στα μέσα Σεπτέμβρη μας είχε πει ότι «Αν η Βόρεια Κορέα δεν υποχωρήσει, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να την καταστρέψουμε πλήρως», αναφερόμενος στο πυρηνικό της πρόγραμμα.

Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ μετά την χθεσινή πετυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου νέου τύπου, τον Hwasong-15, με βεληνεκές που επιτρέπει στην Πιονγκγιάνγκ να «πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου», όπως τόνισε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ουσιαστικά γελοιοποιεί τον Ντόναλντ Τραμπ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά απ’ αυτή την εξέλιξη ο αμερικανός πρόεδρος έκανε γαργάρα τους προηγούμενους λεονταρισμούς του και περιορίστηκε να πει ότι η κυβέρνησή του δεν θα παρεκκλίνει από τη γραμμή της «των μέγιστων πιέσεων», που έχουν στόχο να περιορίσουν τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Πιονγκγιάνγκ μέσω κυρίως της σκλήρυνσης των κυρώσεων εναντίον της. Ακόμα πιο διαλλακτικός ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, υποστήριξε ότι «οι διπλωματικές επιλογές παραμένουν προς το παρόν στο τραπέζι». 

Την αποτελεσματικότητα του πυρηνικού οπλοστασίου την αναγνωρίζει και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Ματίς, λέγοντας ότι αυτή η εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου αποτελεί σημαντική πρόοδο στην ικανότητα της Βόρειας Κορέας να κατασκευάζει πυραύλους, γεγονός που αποτελεί «απειλή για όλο τον κόσμο». 

Επίσης σύμφωνα με τηλεγραφήματα ξένων ΜΜΕ που επικαλούνται τις απόψεις Δυτικού ειδικού επιστήμονα αναφέρουν ότι, κρίνοντας από την πορεία που ακολούθησε ο πύραυλος, φαίνεται ότι έχει όντως βεληνεκές 13.000 χιλιόμετρα, δηλαδή μεγαλύτερο από οποιονδήποτε άλλο πύραυλο έχει δοκιμάσει μέχρι στιγμής η Πιονγκγιάνγκ και ο οποίος θα μπορούσε να πλήξει οποιαδήποτε μεγάλη πόλη των ΗΠΑ. Ακριβώς τα ίδια μετέδωσε και το πρακτορείο KCNA της Βόρειας Κορέας: «Το σύστημα τύπου ICBM Hwasong-15 είναι ένας διηπειρωτικός πύραυλος εξοπλισμένος με μια βαριά κεφαλή, ικανή να πλήξει το σύνολο της αμερικανική ηπείρου».  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger