Home » , » «H χάρις του θεού» προστάτευσε τον δεσπότη Αμβρόσιο από τον «αρχέκακον όφιν, τον Διάβολον», θα τον αφήσει εκτεθειμένο σε μια μήνυση πολιτών;

«H χάρις του θεού» προστάτευσε τον δεσπότη Αμβρόσιο από τον «αρχέκακον όφιν, τον Διάβολον», θα τον αφήσει εκτεθειμένο σε μια μήνυση πολιτών;

Από giorgis , Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 | 4:31 π.μ.

Του Γ. Γ.

Εχουμε αναφερθεί αρκετές φορές από το μπλοκ μας για τον χουντομητροπολίτη, και γνωστό φιλοχρυσαυγίτη δεσπότη Καλαβρύτων Αμβρόσιος για τα μισανθρωπικά εμετικά τροπάρια που μας ψάλει του από τον άμβωνα του ιστότοπου του.

Μέχρι τώρα ο θαυμαστή του δολοφόνου Ντερντιλή και των ναζιστών της Χ.Α έμεινε στο απυρόβλητο για όλα τα «θεόπνευστα» κηρύγματα του και αυτό γιατί εκτός των άλλων έχει και την απόλυτη κάλυψη του αρχιεπισκόπου.  (Να θυμίσουμε ότι ο «άγιος» Καλαβρύτων στο πρόσωπο του Ιερώνυμου βρήκε ένα ένθερμο υποστηρικτή. «Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος δεν κάνει λάθος», στις απόψεις που εκφράζει, μας είχε πει σε συνέντευξη του στον Α. Παπαχελά, ο Ιερώνυμος, και στο μόνο που διατύπωσε ενστάσεις είναι ο τρόπος που λέει τους σκοταδιστικούς ψαλμούς του).

Τώρα, όμως, προέκυψε για τον Αμβρόσιο μια αναπάντεχη δυσάρεστη κατάσταση. Όπως διαβάζουμε σε ιστοσελίδα εννιά πολίτες κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του όχι μόνο για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση το άρθρο 1 του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση του ρατσισμού (ο λεγόμενος αντιρατσιστικός νόμος) αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα.
Κι αυτό γιατί τον Δεκέμβρη του 2015 ο Αμβρόσιος έγραφε έναν οχετό μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο  βάζοντας στο στόχαστρο του όσους/ες «τόλμησαν» να υποστηρίξουν το σύμφωνο συμβίωσης και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Πάρτε μια γεύση από το χριστιανικό κήρυγμα που έκανε τότε:

Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας! ...

Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοψηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περιθωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι!... 

Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! .. Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι! 

Η μήνυση, λοιπόν, που κατατέθηκε σε βάρος του αρχιρασοφόρου επικαλείται άρθρο του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».
Το ενδιαφέρον της υπόθεση είναι ότι ο εισαγγελέας έκανε δεκτή τη μήνυση και έτσι ο δεσπότης θα καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου για να δικαστεί στις 15 Μάρτη 2018 στο Αίγιο.

Προφανώς και γνωρίζοντας ότι «η χάρις του θεού» προστατεύει τον δεσπότη ακόμα και από τον «αρχέκακον όφιν, τον Διάβολον», όπως διαπιστώνουμε και από αυτό το «θαύμα» που έζησε  και μας εξιστορεί ο ίδιος, δεν νομίζουμε ότι τώρα ο μεγαλοδύναμος θα επιτρέψει να συμβεί κάτι αρνητικό για τον «εκπρόσωπο του επί της γης». 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger