Home » , , » Όπου χρυσάφι και παράς, κλέφτης και διακονιάρης (video)

Όπου χρυσάφι και παράς, κλέφτης και διακονιάρης (video)

Από askordoulakos , Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 | 12:12 π.μ.

«Δεν έχω ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ»

Γιώργος Νταλάρας
________________________

 «Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη θέση, και δεν έπαψα να στέλνω την θετική μου ενέργεια όσο πιστεύω ότι προσπαθεί».
Τάδε έφη τον Αύγουστο του 2013 στο ραδιοφωνικό σταθμό του Σκάι ο Γιάννης Σμαραγδής για τον τότε πρωθυπουργό, στον οποίο είχε αφιερώσει επίσης και τη μαντινάδα: «Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς’ Αμερικής τ' αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ' αγαπάμε όλοι».

«Οι καιροί απέδειξαν πως η χώρα απέκτησε ηγέτη: τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό αποδεικνύεται από τις πράξεις του. Ενώ φάνηκε κάποια στιγμή ότι το δημοψήφισμα ήταν λάθος, τελικά αποδεικνύεται ότι είχε στρατηγική. Δεν είναι ο επικεφαλής ενός κόμματος, είναι ο πρωθυπουργός μιας χώρας που κατά τη δική μου πρόβλεψη μέχρι το τέλος της χρονιάς θα την οδηγήσει στην ανάπτυξη και είμαι βέβαιος γι’ αυτό, όπως είχα προβλέψει εδώ και χρόνια, όταν ήταν αρχηγός του τότε μικρού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα γίνει πρωθυπουργός. »

Τάδε έφη ο ίδιος άνθρωπος για το νυν πρωθυπουργό, πριν λίγες μέρες στη Νότια Γαλλία και στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Βασιλεία Ζερβού, πλην όμως χωρίς μαντινάδα αυτή τη φορά.
Μιας κι ο παραπάνω άνθρωπος του... πνεύματος και της τέχνης αρέσκεται στο σκάρωμα μαντινάδων (μολονότι παρέλειψε ν’αφιερώσει μαντινάδα και στο νυν πρωθυπουργό), θα μας επιτρέψει να του αφιερώσουμε κι εμείς μια:

Όπου γραφή γραμματικός, όπου χωριό γιδάρης
κι όπου χρυσάφι και παράς, κλέφτης και διακονιάρης


                                             Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!

askordoulakos
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger