Home » , » Μεγάλο αφιέρωμα στα «Δεκεμβριανά» 1944

Μεγάλο αφιέρωμα στα «Δεκεμβριανά» 1944

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 | 5:28 π.μ.

«Ντρέπομαι, αληθινά ντρέπομαι για το ρόλο πού παίζει εδώ ή Βρετανία, .. άλλη μια φορά ντρέπομαι, γιατί αυτό που συμβαίνει εδώ είναι κτηνώδες και σοκαριστικό. Είναι στίγμα για όλους μας…».

(Από γράμμα Άγγλου στρατιώτη στην Νταίηλυ Γουώρκερ 23/12/1944)

Επειδή πάντα την επικρατούσα ιστορία την γράφουν οι νικητές και σπεκουλάροντας στην ταξική παιδεία που δοξάζει εγκληματίες και καταδικάζει τα θύματα και κάποια σχετικά πρόσφατα ιστορικά γεγονότα αν δεν τα παραποιούν εντελώς, τα ρίχνουν στην αφάνεια η ιστοσελίδα και το μπλοκ μας θα κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στα «Δεκεμβριανά» του 1944.

Τα στοιχεία που θα παραθέσουμε τα αντλούμε από τα βιβλία: «Οι Ανατολικές Συνοικίες τον Δεκέμβρη του 1944»έκδοση της 6ης Αχτίδας της Κ.Ο.Α του 1945, «Ο Δεκέμβρης του 44» του Νίκανδρου Κεπέση, «Δέκα χρόνια αγώνες 1935-1945», έκδοση της Κ.Ε του ΚΚΕ, 1945, «Κείμενα και αναμνήσεις από τον τραγικό Δεκέμβρη 1944», του Δημήτρη Γαρουφαλιά, «Γύρω απ’ το Δεκέμβρη» του Κώστα Καραγιώργη, Εκδόσεις ‘Νέα βιβλία’ 1945, και «Η έκθεση Σιάντου για τα Δεκεμβριανά», εκδόσεις ‘Γλάρος’ 1986. Επίσης θα αναφέρουμε και δημοσιεύματα του "Ριζοσπάστη" της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται σε 13 κεφάλαια. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

2 Δεκεμβρίου 2017 στις 11:19 π.μ.

Ολα μπορούσαν να είχαν τελειώσει νικηφόρα για τον λαό τον ΟΚΤΩΒΡΗ του 1944 την στιγμή που φεύγανε οι Γερμανοί. Τι ήταν άραγε αυτό που οδήγησε τα πάντα στην καταστροφή.... Το ΚΚΕ δεν είχε στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την ....λαοκρατία..... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΌΣ. Αγνοήθηκαν τα ΤΡΙΑ γράμματα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που μιλάει για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ στο 2ο και 3ο ΑΝΟΙΧΤΑ και φτιάχτηκε το ΕΑΜ σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με Σοσιαλδημοκρατία και ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ δηλαδή την 5η Φάλαγγα. Οτι ακολούθησε με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ήταν ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ η καταστροφή. Μονο με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ο λαός θα πολεμούσε την Αστική Τάξη και τους Γερμανούς Συμμάχους της και θα έπαιρνε την εξουσία την ώρα που αποχωρούσαν οι Γερμανοί χτυπώντας Αστική Τάξη και Αγγλους Συμμάχους της. ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944. Τα Συμπεράσματα υπερπολύτιμα.

3 Δεκεμβρίου 2017 στις 12:26 μ.μ.

«Λευτεριά δίχως την εξουσία των απελευτερωμένων είναι κούφια λέξη, δεν γίνεται δεν υπάρχει τέτοια λευτεριά. Παλλαϊκός ο αγώνας; Παλλαϊκή η λευτεριά. Παλλαϊκή η λευτεριά; - παλλαϊκή χρωστάει να είναι και η Εξουσία που θα την κατοχυρώνει και θα την αναπτύχνει» (Γ. Μπέικος)

75 χρόνια από την συγγραφή του "Κώδικα Ποσειδώνα" (4-12-1942)

http://eyrytixn.blogspot.gr/2013/12/blog-post_5.html

3 Δεκεμβρίου 2017 στις 3:11 μ.μ.

Ευρυτάνας Ιχνηλάτης. Σε ευχαριστώ πολύ για τα στοιχεία που πρόσφερες και τα οποία δεν γνώριζα.

4 Δεκεμβρίου 2017 στις 12:36 π.μ.

Σταμάτα ρε χαμένε τζαμαριο που θα μας κατηγορήσεις εσύ το Κομμουνιστικό Κόμμα, ότι δεν έχει γραμμή και διάφορα άλλα που γράφεις. Το Κόμμα ρε πολέμησε και έδωσε νεκρούς, ποιός πολέμησε εσύ;

4 Δεκεμβρίου 2017 στις 1:27 μ.μ.

Τα έχεις χαμένα σίγουρα. Τι σχέση έχεις εσύ με τους ...κομμουνιστές..... με τα Οπορτουνιστικά αναχώματα τα σκαλάκια και τα στάδια μάλιστα. Τα υπόλοιπα δεν σε αφορούν...

5 Δεκεμβρίου 2017 στις 9:19 π.μ.

Σταμάτα ρε άθλιο πολιτικό υποκείμενο τζαμ που θα μου πεις τι σχέση έχω εγώ με τους κομμουνιστές. Διάβασε το άρθρο του σύντροφου Μπογιόπουλου μπας και ξεστραβωθείς και καταλάβεις τι έγινε το 1944. Αυτός είναι κομμουνιστής και όχι εσύ. Αθλιε προβοκάτορα, που κατηγορείς το ΚΚΕ. Μας λες ότι φταίει το ΚΚΕ και όχι η ένοπλη επέμβαση των Εγγλέζων που σκότωσε το κόσμο όλο το Δεκέμβρη του 1944. Σε έχουν καταλάβει όλοι και κανένας δεν ασχολείται με τις κουταμάρες που γράφεις, αλλά κάποιος σύντροφος από το κόμμα πρέπει να σε μαζέψει, προβοκάτορα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger