Home » , » Διαχρονικές "σχέσεις στοργής" μπάτσων -ναζιστικού μορφώματος

Διαχρονικές "σχέσεις στοργής" μπάτσων -ναζιστικού μορφώματος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 | 1:42 μ.μ.

Είναι γνωστό ότι ανάμεσα στα 9 άτομα που συνελήφθηκαν για τα επεισόδια στο Μετς, το βράδυ του Σαββάτου, σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ ΠΑΟ και Εθνικού, βρίσκεται και ο οδηγός του Μιχαλολιάκου, εν ενεργεία μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής. (Λεπτομέρεια: Κανένα ΜΜΕ δεν αναφέρει το όνομα του. Δεν γνωρίζουμε αν ο «Ελεύθερος Τύπος» που κάνει το θέμα πρωτοσέλιδο το αναφέρει στις εσωτερικές του σελίδες).

Με αφορμή αυτό το γεγονός μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο 24/7 ο δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Ανδρέας Τζέλλης, και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Μιχαλολιάκο και στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής αισθάνονται πως έχουν ασυλία». 

Και αυτό είναι αναμφισβήτητο. Το ότι δηλαδή πολύ μεγάλη μερίδα μπάτσων είναι είτε μέλη της ναζιστικής συμμορίας, είτε συνεργάζονται στενά μαζί της και εκμεταλλευόμενοι τις προσβάσεις που έχουν στους κατασταλτικούς μηχανισμούς προσφέρουν κάθε είδους υπηρεσίες (θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά παρακάτω) στο ναζιστικό μόρφωμα. Οι μόνοι που δεν το αντιλαμβάνονται, διαχρονικά αυτό, είναι οι κυβερνήσεις. 

Πιθανόν να θυμάστε το πόρισμα - απάτη της έρευνας Δένδια (30 Οκτώβρη 2013) για τη διασύνδεση ΕΛΑΣ-νεοναζί το οποίο καταλήγει ότι «δεν διαπιστώνονται συγκροτημένες ομάδες εν ενεργεία αστυνομικών, που να επιδιώκουν κοινό εγκληματικό σκοπό και να τελούν μεταξύ τους σε τέτοια σχέση ώστε να αισθάνονται έναντι αλλήλων, ως ενιαία μονάδα. Δεν συγκροτούνται "πυρήνες" ή (αδιαφανείς) "φράξιες" ή παρασυνταγματικοί πόλοι στην Ελληνική Αστυνομία, που στο σύνολό της αποτελεί πυλώνα της δημοκρατικής τάξης». 

Προσέξτε τώρα μια ουσιαστική παράμετρο. Η κυβέρνηση της Ν.Δ το 2013 δεν βρίσκει καμιά ουσιαστική διείσδυση της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία. 
Και όμως πριν μερικά χρόνια το 1999 (Να θυμίσουμε ότι μέχρι τότε το κόμμα - συμμορία του Μιχαλολιάκου δεν ήταν παρά μια ναζιστική γκρούπα αφού στις εκλογές του 1996 είχε λάβει 4.487 ψήφους και ποσοστό 0,07%)  υπήρξε ένα άκρως απόρρητο έγγραφο της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας με ημερομηνία 10/12/1999 (δημοσιεύτηκε στα «Νέα», στις 17/4/2004), που έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους αναφερόμενο στη Χρυσή Αυγή.

Διαβάζουμε σ' αυτό ανάμεσα στα άλλα:

«β) Η οργάνωση (σ.σ.: η Χρυσή Αυγή) διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία αξιωματικούς και μόνιμους υπαξ/κούς του στρατού, αλλά και με αποστράτους.

γ) Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία και αποστράτους αξ/κούς της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και με απλούς αστυνομικούς.

δ) Στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια των επετείων της 17ης Νοέμβρη, αλλά και άλλων εκδηλώσεων του αριστερίστικου και αναρχικού χώρου, η αστυνομία τούς προμήθευε με ασυρμάτους και κλομπς, για να τους εντοπίζουν και να τους κτυπούν, εμφανιζόμενοι ως «αγανακτισμένοι» πολίτες.
(...)
στ) Τα περισσότερα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ οπλοφορούν παράνομα, προμηθευόμενα όπλα από βουλευτές (της ΝΔ) παρουσιαζόμενοι ως συνοδοί τους».  

Πλεονασμός να πούμε ότι αυτή την αποκαλυπτική έκθεση της ΕΛΑΣ την έφαγε το σκοτάδι. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Το εντυπωσιακό ήταν ότι βρέθηκαν μπάτσοι να την συντάξουν.

Επίσης ένα άλλο στοιχείο που δείχνει τις "στενές επαφές" μπάτσων και καραβανάδων με το ναζιστικό μόρφωμα είναι ότι στις τελευταίες ευρωεκλογές στο ψηφοδέλτιο της Χ.Α ηγούνταν δυο απόστρατοι αξιωματικοί (ο Γεώργιος Επιτήδειος και ο Ελευθέριος Συναδινός) ενώ στις βουλευτικές εκλογές η Χρυσή Αυγή δήλωνε "υπερήφανη" γιατί τα ψηφοδέλτια της τα στελέχωναν "εικοσιένα ένστολοι".
Και προφανώς αυτές οι "επαφές" είχαν αποτέλεσμα αν πιστέψουμε  έρευνες που ανέφεραν ότι το 50% των μπάτσων ψηφίζει Χ.Α.

Ακόμα και μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το στέλεχος της ναζιστικής συμμορίας Γ. Ρουπακιά, μεγάλη μερίδα μπάτσων μαζί με τον δικαστικό μηχανισμό πρόσφεραν προκλητική βοήθεια στους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής.  (Διαβάσετε ένα πολύ καλό σχετικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΚΟΝΤΡΑ),

Εν κατακλείδι: Το ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μπάτσοι που είναι μέλη και στελέχη της ναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου, δεν χρειάζεται να το συζητάμε καν.
Οσο για το πού καταλήγουν οι ΕΔΕ και  οι έρευνες της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της  ΕΛΑΣ, αναφορικά με τις σχέσεις Ελληνικής Αστυνομίας και Χρυσής Αυγής, μπορεί να το διαπιστώσουμε και από αυτό το δημοσίευμα. 

Την ίδια στιγμή παρακολουθούμε το ξέπλυμα της ναζιστικής υπόδικης συμμορίας, από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το που ξεκίνησε από το Καστελόριζο, ενώ κατά καιρούς ακούμε εξωφρενικές δηλώσεις από στελέχη που χρημάτισαν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη όπως αυτές που είπε ο πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος σε συνέντευξη του στην   εφημερίδα«Βραδυνή της Κυριακής».

Ενα μικρό απόσπασμα απ' αυτή:

- «Πώς είδατε το ταξίδι του κ. Καμμένου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής;

- Η εικόνα αυτή της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στην Κω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως, πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διάρρηξη; Κατά τη γνώμη μου πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης, δηλαδή ο εκδημοκρατισμός και να ακολουθήσουν οι εικόνες.

- Πως μπορεί να επέλθει σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή;

- Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της δημοκρατίας. Και αυτή τη στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger