Home » , , » Ο καπιταλισμός σε αριθμούς

Ο καπιταλισμός σε αριθμούς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 | 7:39 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεσθε σε ένα απομονωμένο μέρος (ένα νησί πχ) μαζί με άλλα 99 άτομα (50 άντρες, 50 γυναίκες). Αυτό το μέρος σας παρέχει την τροφή και τα υπόλοιπα βασικά αγαθά που χρειάζεστε καθημερινά.
Μπορείτε να επιβιώσετε; Ασφαλώς και για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως υπάρχει ένα πρόβλημα: Ένα μόνο άτομο κλέβει κάθε μέρα τις 82 από τις 100 μερίδες τροφής κι άλλων αγαθών και τα κρατά για πάρτη του αφήνοντας μόνο 18 μερίδες για να χορτάσουν οι υπόλοιποι 99. Τι θα κάνατε; Θα το ανεχόσασταν;

Πριν απαντήσετε, πολλαπλασιάστε το 100 με το 75.000.000 και θα βρείτε τον πληθυσμό της Γης. Το 1% των ανθρώπων αυτού του υπέροχου πλανήτη, που μας προσφέρει τα πάντα, έχει το 82% του παγκόσμιου πλούτου.

Σαν να λέμε μια χώρα με πληθυσμό λιγότερο από αυτόν της Ελλάδας να έχει όλο τον πλανήτη, εκτός από την Αφρική, που έχει το 1/5 της χερσαίας επιφάνειας.
Φανταστείτε λοιπόν να ζουν στην Αφρική σχεδόν 7.500.000.000 άνθρωποι, ενώ όλος ο υπόλοιπος κόσμος να ανήκει σε λιγότερα από 7,5 εκατομμύρια πλούσιους! Μπορούν να ζήσουν οι πολλοί;

Τα παραπάνω σημαίνουν πως, αν γίνει δίκαιη κατανομή, το 99% των ανθρώπων θα γίνουν αυτόματα 5,5 φορές πλουσιότεροι! Η φτώχεια θα εξαλειφθεί, οι άνθρωποι θα πάψουν να λιμοκτονούν και βέβαια θα ζουν πολύ καλύτερα. 
Λοιπόν είστε ήδη ένας από το 99% των αδικημένων. Τι κάνετε γι αυτό; 


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger