Home » , » Ρουβίκωνας: "Ο φόβος πρέπει να αλλάξει στρατόπεδο" - Παρέμβαση της αναρχικής ομάδας στην ΔΟΥ Παγκρατίου

Ρουβίκωνας: "Ο φόβος πρέπει να αλλάξει στρατόπεδο" - Παρέμβαση της αναρχικής ομάδας στην ΔΟΥ Παγκρατίου

Από giorgis , Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 | 2:05 μ.μ.


Του  Γ. Γ.

Είδατε κανένα ιντερνετικό ή ραδιοτηλεοπτικό ΜΜΕ να προβάλλει με πηχυαίους τίτλους την δολοφονική ενέργεια κάποιων φασιστοειδών που πυρπόλησαν το κτήριο που στεγαζόταν η κατάληψη Libertatia; Και σ’ αυτή την εγκληματική δράση από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα αφού έλαχε να μην υπάρχουν άτομα στο κτίριο.
Είδατε κανένα κόμμα να εκδίδει κάποια καταδικαστική ανακοίνωση για τα καθάρματα που μπορούσαν να καταλήξουν δολοφόνοι;

Σήμερα το μεσημέρι ο «Ρουβίκωνας» έκανε παρέμβαση στην ΔΟΥ Παγκρατίου. Τα μέλη της αναρχικής ομάδας φώναξαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, πέταξαν τρικάκια και αποχώρησαν.

Το γεγονός αυτό παρουσιάστηκε σαν «έκτακτη είδηση» από αρκετά ΜΜΕ και το θεωρούμε δεδομένο ότι τα βραδινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων θα ξανακούσουμε το γνωστό τροπάρι που πυρήνα θα έχει αυτά που αναφέρουν σε κατάθεση ερώτησης στη βουλή από Ποτάμι – ΔΗΣΥ. Η καραμέλα που πιπιλίζεται μόνιμα –και δεν λιώνει ποτέ- είναι ο τίτλος της ερώτησης που αναφέραμε: «Ανεξέλεγκτη, επικίνδυνη και άκρως αντιδημοκρατική η δράση του Ρουβίκωνα».
Προφανώς για τα αστικά κόμματα, άκρως ελέγξιμη, απόλυτα ομαλή και επιστέγασμα της δημοκρατίας μας είναι η πολιτική που θέλει να δημιουργήσει στρατιές αστέγων και η λαϊκή περιουσία να καταλήξει στα νύχια αρπακτικών.


Οταν λοιπόν τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας ρίξουν κάποια τρικάκια για τα ΜΜΕ είναι τόσο σημαντικό γεγονός που αξίζει να προβληθεί σαν "έκτακτη επικαιρότητα".
Το ότι προχτές στην Ρόδο, οι τραπεζίτες έβγαλαν «σφυρί» την πρώτη κατοικία μιας 48χρονης μητέρας 3 παιδιών, για τα ίδια ΜΜΕ ήταν ανύπαρκτο γεγονός.
Η περίπτωση στου Ζωγράφου -και η οποία ήταν το ερέθισμα για την παρέμβαση του "Ρουβίκωνα στην τοπική εφορία- όπου υπάρχει εντολή κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας, ενός διαμερίσματος 51 τ.μ μιας συνταξιούχου για μικροοφειλές στην εφορία της τάξης των 4.798 ευρώ, είναι μια περίπτωση που δεν αξίζει ούτε μονόστηλο στα ίδια ΜΜΕ.  

Η κατακλείδα του κειμένου με το οποίο η αναρχική ομάδα γνωστοποιεί αυτή της την παρέμβαση και το οποίο δημοσιεύεται στο indymedia αναφέρει:

Κάθε είδος χρέους είναι ένα διαχρονικό και κλασικό πλέον κατασκεύασμα των κεφαλαιοκρατών για να για να γεμίζουν κι άλλο τα απύθμενα στομάχια τους, αλλά είναι και ένα μέσο υποταγής, ανελευθερίας και διαρκούς ομηρίας.
Ο άνθρωπος όσο χρωστάει είναι αλυσοδεμένος και ζει με τον καθημερινό φόβο να του πάρουν ακόμη και το ελάχιστο βιοποριστικό μέσο που του έχει απομείνει.

Ο φόβος πρέπει να αλλάξει στρατόπεδο. Αυτό γίνεται μόνο με μαζικοποίηση και μαχητικότητα των δράσεων του κινήματος. Ο φόβος όταν κάποιος είναι μόνος του θριαμβεύει, καταλύει και το τελευταίο οχυρό, όπως κι αν αυτό έχει μορφοποιηθεί. 
Η οργή για το δίκιο του φτωχού, του εκμεταλλευόμενου, του επισφαλώς εργαζόμενου, του άνεργου είναι ο μόνος αστάθμητος παράγοντας στο καλά ενορχηστρωμένο σχέδιό τους.

Καλούμε όλον τον κόσμο που πλήττεται να παλέψει. Καλούμε σε οργανωμένο, ακηδεμόνευτο και μαχητικό αγώνα σε κάθε γειτονία, σε κάθε ζωτικό χώρο παρέμβασης. Καλούμε σε αγώνα χωρίς υποχωρήσεις για την υπεράσπιση της τάξης μας.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.

ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ, ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ.


ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger