Home » , , » Αφιερωμένο στους νεοφιλελέ που φωνάζουν για ιδιωτικοποίηση

Αφιερωμένο στους νεοφιλελέ που φωνάζουν για ιδιωτικοποίηση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 | 11:02 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Την παρακάτω είδηση διαβάζουμε σ' αυτή
την ιστοσελίδα:

«Στις 9 Ιανουαρίου έλαβε τέλος μετά από 20 χρόνια το καθεστώς των εργολάβων καθαριότητας στο  "Γ.Ν.Α. Ο Ευαγγελισμός". Όπως αναφέρει η διοικήτρια του νοσοκομείου Νάγια Μητσάκη, με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σύναψη 280 ατομικών συμβάσεων εργασίας στον τομέα της καθαριότητας (260 καθαρίστριες/στές και 20 εργάτριες/τες).

Η μετάβαση από το καθεστώς της ανάθεσης σε εξωτερικό Συνεργείο Καθαριότητας στη νέα μορφή των ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, ήταν εξαιρετικά ομαλή και χωρίς προβλήματα... 

Τονίζεται, ότι σύμφωνα με την κατατεθείσα από τις υπηρεσίες οικονομοτεχνική μελέτη, ΤΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ OΦΕΛΟΣ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 1.000.000 € ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ...

 Οι εργαζόμενοι, ανταποκρίθηκαν μαζικά και με ιδιαίτερη ικανοποίηση στις νέες διαδικασίες πρόσληψης, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους και τον ενθουσιασμό τους κατά την υπογραφή των συμβάσεων. Οι ετεροχρονισμένες πληρωμές και η αβεβαιότητα που τους διακατείχε μέχρι πρόσφατα, έλαβε οριστικά τέλος». 

Λίγη αριθμητική: 1.000.000 ετήσιο όφελος, πάει να πει ότι πληρώνουν λιγότερα. Άρα τόσο ήταν το μικτό ετήσιο εισόδημα του εργοδότη από αυτή μόνο τη δουλειά. Δηλαδή το αφεντικό έπαιρνε παραπάνω από όσα παίρνουν 65 εργαζόμενοι που εργάζονται οκτάωρο! Κι αυτό, αν υποθέσουμε, ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονταν το ίδιο, πράγμα μάλλον απίθανο.

Η απορία μου είναι τι διάολο έκανε για να βγάζει τόσα; Επειδή ήταν αφεντικό; Και τι χρειάζεται; Ιδού το πραγματικό ερώτημα!
Αφιερωμένο στους νεοφιλελέ που φωνάζουν για ιδιωτικοποίηση. Ιδιωτικοποίηση σημαίνει τρελά κέρδη για πολύ λίγους… 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

25 Ιανουαρίου 2018 στις 3:30 μ.μ.

PIXTA!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger