Home » , » Τρία χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - "Απ' τα τσακάλια δεν γλιτώνεις με ευχές και παρακάλια"

Τρία χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - "Απ' τα τσακάλια δεν γλιτώνεις με ευχές και παρακάλια"

Από giorgis , Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 | 12:27 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Τι καρτεράμε; θα στεκόμαστε να βλέπουμε τη χώρα να ισοπεδώνεται, τον λαό να λιμοκτονεί, τα όνειρα των νέων να δολοφονούνται, επειδή δεν είμαστε οργανωμένοι να τους υπερασπιστούμε; Επειδή δεν είμαστε έτοιμοι να σταθούμε δίπλα τους, επειδή δεν έχουμε ακόμα οργανωθεί αρκετά; Τους λέμε να περιμένουν, να περιμένουν μέχρι πότε; Τώρα είναι που πρέπει ν' αρχίσουν οι μεγάλοι, οι αποφασιστικοί αγώνες, για να τα χτίσουμε όλα απ' την αρχή, να ανατρέψουμε ό,τι μας καταστρέφει, να απαλλαγούμε απ' την τραγωδία. Να μην ανεχτούμε άλλο την ατίμωση, την ταπείνωση, τον εξευτελισμό.

Τα παραπάνω λόγια του Δημήτρη Κουφοντίνα (περιέχονται σε συνέντευξη που έδωσε στους δημοσιογράφους Κατερίνα Κατή και Τάσο Παππά, η στην "Εφημερίδα των Συντακτών") ακούγονται απόλυτα επίκαιρα σήμερα που συμπληρώνονται 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η σημερινή ηγεσία του Μεγάρου Μαξίμου, έχοντας πυξίδα την πολιτική που ακολουθούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επέλεξε κι αυτή να συνεχίσει τον ρόλο της θεραπαινίδας των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών, κάνοντας κουρελόχαρτο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ανάγοντας την πολιτική εξαπάτηση σε επιστήμη.
Συμπαραστάτη της, πέρα από τα αστικά κόμματα και την συνδικαλιστική γραφειοκρατεία είχε την αδυναμία παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα να ορθώσει αναχώματα στην επέλαση της βάρβαρης ταξικής πολιτική της και ένα εργατικό κίνημα που ελάχιστα μπορούσε να ανακόψει τις αντιλαϊκές επιλογές της. 

Μια άλλη βασική παράμετρος, που βοήθησε να περάσει απ' αυτή την κυβέρνηση ο καπιταλιστικός οδοστρωτήρας, που ισοπέδωσε τα λαϊκά στρώματα, ήταν οι αυταπάτες που δημιούργησε στις βουτηγμένες στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό λαϊκές μάζες, η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι αυτό που είπε πολύ χαρακτηριστικά στην τελευταία συνέντευξή του, σαν επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, «Ολα ήταν ευκολότερα με Τσίπρα - Τσακαλώτο. Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση».   
Μ' αυτές τις εκτιμήσεις συμφωνεί απόλυτα και η Γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt»  σύμφωνα με την οποία «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πάλαι ποτέ επαναστάτης, υλοποιεί τις οδηγίες των δανειστών με μεγαλύτερη συνέπεια από όλους τους προκατόχους του» 

Το ίδιο ακριβώς λένε, με άλλες διατυπώσεις και οι εκπρόσωποι των ντόπιων πλουτοκρατών
Ποιος θα φανταζόταν, πριν λίγο καιρό, ότι μια κυβέρνηση που προεκλογικά υποσχόταν ότι «θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο», θα ασκούσε μια τόσο αντιλαϊκή πολιτική ώστε να βγαίνει ο ΣΕΒ και να της δίνει συγχαρητήρια;
Και με το δίκιο τους συμπεριφέρεται έτσι η αφρόκρεμα των ντόπιων καπιταλιστών. Ισως ούτε στα ποιο τρελά τους όνειρα να μην φανταζόταν ότι η χώρα μας θα διέθεταν ένα τόσο "αποδοτικό" υπάκουο υπηρετικό κυβερνητικό προσωπικό που κάθε επιθυμία τους, θα ήταν διαταγή γι΄αυτό.

Τέτοια εργασιακή ζούγκλα και εργοδοτικό τραμπουκισμό δεν είχε ξαναζήσει η κοινωνία μας τις τελευταίες δεκαετίες.
Ταυτόχρονα παρακολουθούμε να ξεπουλιέται κάθε κρατική περιουσία που είχε απομείνει, να περνάει ένας αντεργατικός νόμος που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα της απεργίας, και να μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα τεράστιο κοινωνικό έγκλημα που θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσει στρατιές αστέγων και μέσω πλειστηριασμών να περάσει η λαϊκή περιουσία των καταχρεωμένων νοικοκυριών στα νύχια τραπεζιτών – αρπακτικών.
Δεν έχει φυσικά νόημα να κάνουμε απλώς διαπιστώσεις και να "φωτογραφίζουμε" μια πραγματικότητα. Το βασικό είναι να συμβάλλουμε ώστε να υπάρξει δυναμική, μαζική και ουσιαστική παρέμβαση του κόσμου της εργασίας και των λαϊκών στρωμάτων ώστε στον ταξικό πόλεμο που διεξάγεται καθημερινά να μην είναι μόνιμα ηττημένη η τάξη μας.
Και όπως έγραφε ο Κώστας Βάρναλης "Απ' τα τσακάλια δεν γλιτώνεις με ευχές και παρακάλια". Πρέπει να ανακαλύψουμε τις μορφές πάλης, αν χρειαστεί έξω και ενάντια στην αστική νομιμότητα για να πάρουν σάρκα και οστά οι στίχοι  "θεριεύει ο γίγαντας τώρα Λαός. Και σπάει δεσμά κι αλυσίδες".  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger