Home » , » Αφιέρωμα στην Ελληνική ΔΝΤοκρατία-Δημοκρατορία.

Αφιέρωμα στην Ελληνική ΔΝΤοκρατία-Δημοκρατορία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 | 12:42 μ.μ.

Της Π. Μ.

Η Δημοκρατορία είναι η φυσική εξέλιξη του πολιτεύματος της Δημοκρατίας. Προσομοιάζει το φαινόμενο του αλόγου που συνουσιάζεται με γάιδαρο. Δηλαδή στην προκειμένη η Δημοκρατία συνουσιάζεται με την Δικτατορία. Ο καρπός αυτής της ένωσης είναι η Δημοκρατορία. Αν έχουμε ήδη Δικτατορία τότε δημιουργείται (πολύ πιό εύκολα) η δημοκρατορία (καθιέρωση συντάγματος, ψήφιση νόμων, ελευθερία λόγου και έκφρασης, δημιουργία λαμόγιων) απλά για τα μάτια του κοσμάκη και για την διατήρηση της εξουσίας των ισχυρών(κάτι σαν αυτό που είχε κάνει ο Όθωνας).

Τώρα αν υπάρχει ήδη δημοκρατία ως πολίτευμα, είναι κάπως πιο δύσκολη η εμφάνιση της δημοκρατορίας. Απαιτείται ένα πολύ προσεχτικά μελετημένο πλάνο εξέλιξης, αλλεπάλληλες προπαγάνδες στο μυαλό του απλού πολίτη, να έχεις κλέφτες σε όλη την κυβέρνηση κλπ..

Η Ελλάδα έχει προσέξει πάρα πολύ λεπτομερειακά τους παράγοντες εξέλιξης αυτού του πολιτεύματος. Με την Δημοκρατία υπάρχουν πολλά κοινά. Ύπαρξη συντάγματος που μιλάει για δήθεν ελευθερίες του ατόμου και του λόγου ας πούμε. Ύπαρξη αστυνομίας για την καταστολή των ταραχοποιών στοιχείων (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, απεργοί και συνταξιούχοι). Εκλογές με νοθεία, δημαγωγία, λαϊκισμό, ψευδές αίσθημα ελευθερίας και πολυκομματισμό.Μίζες,σκάνδαλα,
διορισμούς ανάλογα την ψήφο,ύπαρξη ενός δήθεν εκπαιδευτικού συστήματος και άλλα τέτοια.

Από την Δικτατορία πάλι κληρονομεί ολίγη ανεπαίσθητη τρομοκρατία,πρόκληση ταξικού, ιδεολογικού και φυλετικού μίσους, προβοκάτσιες, παρεούλα με τα ΜΑΤ,ΔΙΑΣ κτλ., αυθαίρετες πολιτικές αποφάσεις,εξουσία από τον πατέρα στον υιό και τον παππού στον εγγονό και καμιά καταπάτηση άρθρων του συντάγματος.

Η Δημοκρατορία δεν έχει αδιέξοδα εγγυημένα αλλά είναι στείρα.Δεν μπορεί να αφήσει απογόνους κι έτσι συνήθως την ακολουθεί μια άλλη Δημοκρατία ή μία άλλη Δικτατορία, ανάλογα με το πόσο πολύ μπορεί η κυβέρνηση να ελέγξει τους απλούς πολίτες. Όπου πολύς έλεγχος aka δικτατορία, λίγος έλεγχος aka δημοκρατία.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger