Home » , » Δράσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

Δράσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 | 1:13 μ.μ.

Μια δυναμική δράση ενάντια στα τσιράκια των αρπακτικών, που με το αζημίωτο φυσικά, συνεργούν ώστε η λαϊκή περιουσία να καταλήξει, μέσω πλειστηριασμών, στα νύχια τραπεζιτών και καπιταλιστών, έγινε χτες στον Πειραιά από μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, που είχαν την συμπαράσταση στελεχών της «ΛΑΕ» και της «Πλεύσης».
Οι συγκεκριμένοι αγωνιστές αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις και εισήλθαν μέσα στο κτήριο «που στεγάζεται το γραφείο του αρχικόρακα συμβολαιογράφου της Τράπεζας Πειραιώς, Στέφανου Βασιλάκη». Ολο το σχετικό ρεπορτάζ το οποίο συνοδεύεται και από βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Σήμερα ο «Ρουβίκωνας» με ανακοίνωση του απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα «όσους έχουν χάσει το σπίτι τους ή κινδυνεύουν να το χάσουν από πλειστηριασμό, να οργανώσουμε μαζί την πολύμορφη και δυναμική αντίσταση μας ενάντια στους πλειστηριασμούς». 

«Ο αγώνας κατά των πλειστηριασμών έχει κάνει πολύ δρόμο αλλά στην ουσία του μέχρι τώρα κατάφερνε μόνο να αναβάλλει τους πλειστηριασμούς, κατά κανόνα  μόνο για λίγους μήνες», αναφέρει  η αναρχική ομάδα και συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της: «Η τρόικα και οι τράπεζες ωστόσο διψάνε για αίμα. Από την 1η Μάη, το δημόσιο θα βγάζει κατά το δοκούν σπίτια στο
σφυρί για χρέη άνω των 500 ευρώ, ενώ οι τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει το πλιάτσικο εδώ και μήνες».
Και απ’αυτές τις διαπιστώσεις προχωράει στην πρόταση: «Η λύση μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τους οργανωμένους και μαζικούς αγώνες των από τα κάτω. Για αυτό καλούμε όσους έχουν χάσει το σπίτι τους ή κινδυνεύουν να το χάσουν από πλειστηριασμό, να οργανώσουμε μαζί την πολύμορφη και δυναμική αντίσταση μας ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.


ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 18:30 ( ΑΥΣΤΗΡΑ ) ΣΤΟ Κ*ΒΟΞ ΑΡΑΧΩΒΗΣ ΚΑΙ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ( ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ )

Επικοινωνία: rouvikonas@espiv.net
ntosntogiefski@gmail.com

ΟΎΤΕ ΒΉΜΑ ΠΊΣΩ

ΑΝΑΡΧΙΚΉ ΟΜΆΔΑ ΡΟΥΒΊΚΩΝΑΣ»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

19 Ιανουαρίου 2018 στις 5:28 μ.μ.

Μόνο για αστείο μπορεί να πάρει κανείς οτι ο Λαφαζάνης η Κωνσταντοπούλου κ.α θα βοηθήσουνε τους ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ηταν για Δεκαετίες στελέχη του Συνασπισμού τΣύριζα ανέλαβαν υπουργεία ψήφισαν παράταση του 2ου Μνημονίου 20 Φλεβάρη του 2015 αδειασαν τα Ασφαλιστικά ταμεία και με Π.Ν.Π χάρισαν πρόστιμα σε λαθρέμπορους. Αυτό που προσπαθούν είναι να φτιάξουνε καινούργιο Οπορτουνιστικό με το παραμύθι του Εθνικού καπιταλισμού. Η Εργατική τάξη και ο λαός πρέπει να τους απομονώση να ενισχύση παντού την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Μόνο έτσι θα σωθούν τα σπίτια του λαού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger