Home » » Σεβασμός στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών – κοινοί ταξικοί αγώνες.

Σεβασμός στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών – κοινοί ταξικοί αγώνες.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 | 12:23 μ.μ.

(Απόσπασμα από ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για το Μακεδονικό)

Η άθλια συμμορία των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, την ώρα που ψήφιζε το Πολυνομοσχέδιο με τα πιο βάρβαρα αντεργατικά μέτρα (κατάργηση απεργίας – πώληση ΔΕΗ, ΕΥΑΘ κτλ. – πλειστηριασμούς και αμέτρητα άλλα), φρόντισε να ανοίξει το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ ώστε να καλύψει στην συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και της εργατικής τάξης, τα βάρβαρα μέτρα της 3ης και 4ης αξιολόγησης, με την «κουρτίνα» του εθνικού θέματος και το δηλητήριο του εθνικισμού. Αυτή είναι μια ακόμα πάγια τακτική της αστικής τάξης, να κουκουλώνει τις ταξικές αντιθέσεις/συγκρούσεις με το πέπλο των εθνικών κινδύνων, που ασπάστηκε και χρησιμοποιεί η νεομνημονιακή φράξια του Τσίπρα. Έτσι ψήφισαν απερίσπαστοι το ξεπούλημα των πιο βασικών εθνικών υποδομών και την κατάργηση δικαιωμάτων Ζωής για τους εργαζομένους – μιλώντας μας για την προσπάθεια που κάνουν να λύσουν μείζονα «εθνικά θέματα»...

Σεβασμός στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών – κοινοί ταξικοί αγώνες.

Είναι ένα βασικό ζήτημα για τους Κομμουνιστές και το εργατικό κίνημα (που πρέπει πάντα να αξιολογείται σε κάθε περίπτωση συγκεκριμένα), η αναγνώριση του δικαιώματος κάθε λαού στην αυτοδιάθεση και την ξεχωριστή κρατική του υπόσταση, εάν αυτό επιθυμεί.
Αυτό όχι γιατί υπερασπιζόμαστε τα εθνικά σύνορα και τις εθνικές ιδέες, αλλά γιατί θεωρούμε πως η αναγνώριση αυτού του δικαιώματος για την ελεύθερη έκφραση και οργάνωση των εθνικών χαρακτηριστικών και ιδιαιτεροτήτων ενός λαού, είναι απαραίτητο βήμα για να οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ των εργατικών τάξεων όλων των χωρών, πράγμα απαραίτητο για να καταπολεμηθούν εθνικιστικές ιδεολογίες και νοοτροπίες που προσπαθούν να ενσταλάξουν οι καπιταλιστές/ιμπεριαλιστές στη συνείδηση των εργατών/υπηκόων τους σε κάθε αστικό κράτος.

Ο σεβασμός στην εθνική αυτοδιάθεση είναι όρος, για να καλέσουμε όλους τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα στον μόνο ουσιαστικό για τη ζωή τους αγώνα, που είναι ο ταξικός αγώνας ενάντια στους καπιταλιστές/καταπιεστές τους – που ντυμένοι με τη στολή του εθνικόφρονα σε κάθε χώρα, απομυζούν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι για δικό τους όφελος που ονομάζουν εθνικό και κατά κανόνα χρησιμοποιούν τους δηλητηριασμένους από τον εθνικισμό εργάτες σαν κρέας για τα κανόνια, προκειμένου να κερδίσουν νέο πλούτο για τους ίδιους, που ονομάζουν εθνικό συμφέρον.

Με αυτή την έννοια η ελληνική εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός πρέπει να αναγνωρίσουν στους γείτονες το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της ονομασίας τους χωρίς αλυτρωτισμούς και εθνικιστικές ανοησίες (χάρτες που περιλαμβάνουν ολόκληρη τη Μακεδονία κ.λπ.), ώστε να διώξουμε κάθε σύννεφο εθνικισμού και αλυτρωτισμού που δηλητηριάζει τις σχέσεις μας. Ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να τους καλέσουμε σε κοινό αγώνα, ενάντια στις άρχουσες τάξεις που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και τους ιμπεριαλιστές που μας διαμελίζουν και μας οδηγούν στον πόλεμο.

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να λυθεί το θέμα της ονομασίας και όχι για να μπορέσει ο γειτονικός λαός να γίνει επίσημο υποχείριο του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών. Το ακριβώς αντίθετο, καλούμε τους εργαζομένους της ΠΓΔΜ να παλέψουν μαζί μας για να διώξουμε ΝΑΤΟ και ιμπεριαλιστές από την περιοχή μας. Να απελευθερωθούμε από το σφιχταγκάλιασμα ΗΠΑ–ΕΕ–Ρωσίας και όποιου επίδοξου εξουσιαστή εποφθαλμιά τη γη μας, τον πλούτο μας, τον ιδρώτα μας για τα δικά του συμφέροντα. Διαφορετικά είναι κοινή μας μοίρα η ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας και του βιοτικού μας επιπέδου από τα καπιταλιστικά μνημόνια – η εμπλοκή μας σε πολεμικές συγκρούσεις και διενέξεις που θα κάνουν τα Βαλκάνια μια νέα Συρία.

Οι εργάτες και οι νεολαίοι Ελλάδας, ΠΓΔΜ, Αλβανίας και όλων των Βαλκανικών χωρών δεν έχουμε καμία θέση στα εθνικιστικά συλλαλητήρια – μαζί με αστούς και φασίστες – που μας έχουν καταντήσει δούλους των εργοδοτών/πολυεθνικών και πιόνια των ιμπεριαλιστών. Η θέση μας είναι στους αγώνες και στις απεργίες για να συντρίψουμε τον μνημονιακό μεσαίωνα που μας επέβαλαν, για να διώξουμε όλες τις μνημονιακές συμμορίες από νεοφιλελεύθερους/πρώην σταλινικούς και απογόνους των φασιστών του Β΄ΠΠ και τους πάτρωνές τους ιμπεριαλιστές. Στο κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων των Βαλκανίων και της Ευρώπης, για ειρήνη, ταξική ενότητα και δικαιοσύνη. Για να απαλλαγούμε από το δολοφονικό καπιταλιστικό σύστημα που είναι η ρίζα όλων των δεινών μας και να βαδίσουμε από κοινού στον δρόμο της Σοσιαλιστικής επανάστασης και των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Πολιτειών της Ευρώπης. Την μόνη βιώσιμη λύση για ειρήνη και πρόοδο των λαών μας και όλης της ανθρωπότητας.

Κανένας εργάτης και νεολαίος στα εθνικιστικά συλλαλητήρια

Όλοι στον αγώνα για να συντρίψουμε όλους τους μνημονιακούς, τους ιμπεριαλιστές και το σύστημά τους

Προλετάριοι όλων των χωρών, να ενωθούμε! Στον αγώνα για την Ειρήνη και τον Σοσιαλισμό

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

18 Ιανουαρίου 2018 - 1:08 μ.μ.

Εμπρός λοιπόν. Ενισχύουμε παντού την Λαική Συμμαχία για προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής. Σε κάθε χώρα θα γίνει ξεχωριστά και κατόπιν θα φτιαχτεί η Ενωση όλων των χωρών της Ευρώπης σε Σοβιετική Δημοκρατία.

19 Ιανουαρίου 2018 - 11:11 π.μ.

δηλαδη ο λαος των σκοπιων αποφασισε να λεγονται μακεδονες ,οι οποιοι ειναι αλβανοι και βουλγαροι,η" οι αμερικανικες σικρετ .ακομη ενθυμοθμε οτι το 40 οι τροτσκιστες δεν συμφονουσαν με την εθνικη αντισταση γιατι οι ναζι στρατιωτες ηταν εργατικη ταξη !

19 Ιανουαρίου 2018 - 1:57 μ.μ.

Το 1940 στον 2ο Π.ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ασφαλώς και χρειαζόταν αντίσταση απέναντι στην Αστική Τάξη και τον Γερμανικό Ιμπεριαλισμό σύμφωνα με τα ΤΡΙΑ γράμματα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ απο την Απομόνωση της Φυλακής μέσα απο την δημιουργία ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ θα έπαιρνε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 εκμεταλευόμενο τον Συντριπτικό συσχετισμό δυνάμεων στα Βαλκάνια. Αντίθετα με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Τα συμπεράσματα Πολύτιμα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger