Home » , , » 1/2/1962. Επιστολή Ν. Ζαχαριάδη προς την "καραμανλική (ελληνική) δικαιοσύνη"

1/2/1962. Επιστολή Ν. Ζαχαριάδη προς την "καραμανλική (ελληνική) δικαιοσύνη"

Από giorgis , Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018 | 2:22 π.μ.

Του Γ. Γ.

Πηγή: Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ 1949 - 1968 Β' Τόμος

Την 1.2.1962 ο Νίκος Ζαχαριάδης ταχυδρόμησε στην ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα την ακόλουθη επιστολή - αίτημα, που προοριζόταν για τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας.
Η επιστολή δεν έφτασε στον Ελληνα πρέσβη, γι' αυτό και ο Ζαχαριάδης πήγε στην πρεσβεία στις 10 Μάρτη και την παρέδωσε προσωπικά στον πρέσβη:

«Παρακαλώ να μου γνωρίσετε αν εκκρεμούν ενάντιά μου κατηγορίες για την κομμουνιστική, επαναστατική μου δράση ενάντια στην αστοτσιφλικάδικη Αντίδραση και στην υποδούλωση της Ελλάδας στον ξένο, τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Πιστεύω ότι, στις κρίσιμες στιγμές που περνά ο λαός και η Ελλάδα, και η παραμικρή συμβολή στον αγώνα του ελληνικού λαού για τη Δημοκρατία, την Ειρήνη, την Ανεξαρτησία και το Σοσιαλισμό, για την υπεράσπιση της τύχης και των επαναστατικών παραδόσεων του λαού μας, είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. 

Εφ' όσον ενάντιά μου εκκρεμούν κατηγορίες και εφ' όσον θα μου επιτραπεί, είμαι έτοιμος να γυρίσω στην Ελλάδα για να τις αντιμετωπίσω και ανατρέψω ακόμα μια φορά και μπροστά στην καραμανλική (ελληνική) δικαιοσύνη, για να επιβεβαιώσω ακόμα μια φορά την απόλυτη προσήλωσή μου στην υπόθεση του λαού πούμε γέννησε, ανέδειξε και μου 'δωσε την τιμή να με συγκαταλέξει στις γραμμές του σαν αγωνιστή του.» 
(Βλ. Πέτρος Ανταίος, Ν. Ζαχαριάδης. «Θύτης και Θύμα», σελ. 278, εκδ. «Φυτράκη», Αθήνα, 1991.)

Στις 8.4.1962 δόθηκε στον Ζαχαριάδη κατηγορηματικά αρνητική απάντηση. 

Το ίδιο αίτημα υπέβαλε με γράμμα του προς την ΚΕ του ΚΚΣΕ το Μάρτη του 1962:
«...Ζήτησα να μου επιτραπεί να κατέβω στην Ελλάδα, για να υπερασπίσω την κομμουνιστική κομματική, επαναστατική τιμή μου απ' τη συκοφαντία και την κατασπίλωση». Πήρε την προφορική απάντηση πως η ΚΕ του ΚΚΣΕ δε θεωρεί σκόπιμο σε αυτές τις συνθήκες το γυρισμό του Ζαχαριάδη στην Ελλάδα. 

Επίσης, στις 6.4.1964, πάλι μέσω της ελληνικής πρεσβείας, έστειλε στον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου το ακόλουθο γράμμα:
«Παρακαλώ όπως μου επιτρέψετε να γυρίσω στην Ελλάδα. Οι λόγοι για την αίτησή μου αφτή παραμένουν οι ίδιοι, όπως τους έκθεσα στο γράμμα μου προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών της 1.2.62.» 

Σε σημείωμα που υπογράφεται από τους Μ. Παρτσαλίδη και Λ. Στρίγκο, με ημερομηνία 4.5.1967, μετά από τη συνάντηση με τους Σουσλόφ, Πέλσε και Ουλιανόφσκι, γίνεται η εξής αναφορά σχετικά με τον Ν. Ζαχαριάδη:
«Στο τέλος μίλησε για το νέο εκβιασμό που επιχειρεί εναντίον του Κόμματος ο Ζαχαριάδης και υπογράμμισε πως η υπόθεση, και κατά τη γνώμη του ΠΓ του ΚΚΕ, πρέπει ν' αντιμετωπιστεί από κοινού από τα δύο Κόμματα. Ο σ. Σουσλόφ που μίλησε ύστερ' από τον σ. Κολιγιάννη αναφέρθηκε (...) και στο ζήτημα Ζαχαριάδη. Για τον Ζαχαριάδη σημείωσε πως το βασικό πρόβλημα που βάζει θα το λύσει, βέβαια, το ΚΚΕ.»  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

1 Φεβρουαρίου 2018 στις 11:58 π.μ.

Ο σ. Ν.Ζαχαριάδης ανήκει στους Αλύγιστους της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ. Δεν λύγισε ποτέ σε καμμία δοκιμασία. Στάθηκε όρθιος στα Μπουντρούμια της Κέρκυρας και στο Νταχάου. Τα ΤΡΙΑ Γράμματα του για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ είναι τεράστια παρακαταθήκη για το ΚΚΕ. Αν το ΕΑΜ είχε φτιαχτεί σαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ο λαός τον Οκτώβρη του 1944 θα έπαιρνε την εξουσία χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ. Την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε στον ίδιο. Χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε. Στην 5η Ολομέλεια τον Γενάρη του 1949 χαραχτήρισε την Επανάσταση Σοσιαλιστική. Το Καινούργιο πρόγραμμα ψηφίστηκε το 1953. Δυστυχώς το 1955 τους υποχρέωσαν να το αποσύρουν απο το ΚΚΣΕ ...χρουτσοφ.. Σελ.318 του τόμου που έχει η ανάρτηση ο διάλογος με Στεπάνωφ Τσβιγκούλιν που του λένε να το αποσύρει λόγω ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Το ΚΚΕ στα πλαίσια μελέτης της Ιστορίας και αποκατάστασης των Επαναστατικών του χαραχτηριστικών μετά το 1991 προχώρησε στην πλήρη αποκατάσταση του Συντρόφου μας. ΟΙ Κατηγορίες ήταν άδικες και αποτελούσαν το προπέτασμα καπνού της Οπορτουνιστικής 5ης Φάλαγγας που επικράτησε στην ΕΣΣΔ το 1956 και σε μια πορεία κατέστρεψε τα πάντα. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

1 Φεβρουαρίου 2018 στις 9:24 μ.μ.

Πράγματι δεν λύγισε ποτέ. ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Ούτε στους ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ που ανέτρεψαν την επαναστατική γραμμή του ΚΚΣΕ και το μετέτρεψαν σε ένα άθλιο ρεβιζιονιστικό-σοσιαλφασιστικό μόρφωμα και παλινόρθωσαν τον καπιταλισμό στην ΕΣΣΔ με αρχή το '56 γι'αυτό άλλωστε και τον έριξαν στην εξορία και στο τέλος τον ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ. Και βέβαια ο μεγάλος αυτός μαρξιστής λενινιστής ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με τους οπορτουνιστές ΠΡΟΔΟΤΕΣ Κολιγιάννη, Φλωράκη, Λουλέ, Τσολάκη κλπ που ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ άρπαξαν την εξουσία στο ΚΚΕ και το μετέτρεψαν σε ένα αστικό-οπορτουνιστικό μόρφωμα.

Πλήρης-Πραγματική αποκατάσταση λοιπόν του Νίκου σημαίνει καταδίκη των οπορτουνιστικών ηγεσιών του '56 έως σήμερα. Δεν αποκαθιστάς το Νίκο αν αναγνωρίζεις την Αλέκα, το Χαρίλαο, τον Μαϊλη και τον Κουτσούμπα ως Μ-Λ επαναστάτες. Αυτό είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ και επί της ουσίας χέζεις και κατουράς στον τάφο του. Συν τοις άλλοις ο Νίκος και ως ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ που ήτανε και Μ-Λ αναγνώριζε και τις εθνικές μας μειονότητες και μαχόταν για τα δικαιώματά τους εν αντιθέσει με τα εθνίκια του Περισσού.

V For Viva La Revolucion

1 Φεβρουαρίου 2018 στις 11:20 μ.μ.

Ρε Λεο

Αφού και ο Ζαχαριάδης νομιμοποιεί την αστική δικαιοσύνη ( του Καραμανλή) και κατ"επέκταση την νομιμότητα ..
Μπερδεύτηκα..

2 Φεβρουαρίου 2018 στις 12:10 π.μ.

Γενική σύγχηση και απόγνωση για την αποκατάσταση των Επαναστατικών χαραχτηριστικών του μετά το 1991. Πολύ καλό σημάδι. Προκειται πραγματικά για Πυξίδα όταν ΣΚΟΥΖΕΙ ο Οπορτουνισμός. Πραγματικό ΓΛΕΝΤΙ.

2 Φεβρουαρίου 2018 στις 12:40 μ.μ.

Τι πάει να πει νομιμοποιεί; Δεν νομιμοποιεί τίποτα. Ο Νίκος πατριώτης ήτανε και απαιτούσε το αυτονόητο να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του και να τον κρίνει το εκεί αστικό κράτος και στο κάτω κάτω όπως λέει και ο ίδιος να το αντιμετωπίσει και ενώπιον της αστικής του δικαιοσύνης, να δώσει εκεί τη μάχη υπερασπιζόμενος την ιδεολογική-πολιτική του ταυτότητα. Εσύ το βρίσκεις παράλογο αυτό; Δηλαδή τι δουλειά είχε εξόριστος ένας ηγέτης, ΓΓ ξένου κόμματος στην ΕΣΣΔ; Σόρρυ αλλά εδώ μιλάμε για ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ διαστροφή από μεριάς σοβιετικού καθεστώτος (ρεβιζιονιστικού για να μην ξεχνιόμαστε). Εσύ το αποδέχεσαι αυτό από ένα δήθεν εργατικό-σοσιαλιστικό κράτος;

Από μεριάς Νίκου το βρίσκω ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ αυτό. Από μεριάς ΕΣΣΔ το βρίσκω ΚΑΡΓΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ.

ΥΓ: Ο Νίκος δεν υπέγραψε δήλωση ΥΠΟΤΑΓΗΣ και μετανοίας στον εχθρό όπως ο Χαρίλαος. Άλλος λοιπόν όχι απλά νομιμοποίησε αλλά ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΕ στον ταξικό εχθρό όχι ο Νίκος. Άντε γιατί και η υποκρισία έχει τα όριά της....

V For Viva La Revolucion

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger