Home » , » Tο πολιτικό μόρφωμα του Βαρουφάκη την βγαίνει από αριστερά σε ΛΑΕ, «Πλεύση Ελευθερίας» κλπ

Tο πολιτικό μόρφωμα του Βαρουφάκη την βγαίνει από αριστερά σε ΛΑΕ, «Πλεύση Ελευθερίας» κλπ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018 | 1:23 μ.μ.

Την εποχή που παρακολουθούμε το εθνικιστικό παραλήρημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που στηρίζει με τα μπούνια το συλλαλητήριο της Κυριακής απευθύνοντας κάλεσμα ώστε «η πλατεία Συντάγματος να κατακλυστεί από κόσμο».

Την ώρα που ο αρθρογράφος της ιστοσελίδας iskra και στέλεχος της ΛΑΕ, Μάκης Ρουγγέρης, εκτιμάει ότι: «Οι χιλιάδες, που συνέρρευσαν στη Θεσσαλονίκη προσήλθαν κατά βάση με γνήσιες ανησυχίες και αγωνίες για την πατρίδα, για την εδαφική της ακεραιότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας», ισχυριζόμενος ότι «ο μνημονιακός “μένουμε Ευρώπη” Φράγκος Φραγκούλης ήταν από τους πιο “συνετούς” που ρητόρευσαν από την εξέδρα».
(Θυμίζουμε ότι ο «συνετός» πρώην καραβανάς αποκάλεσε «Γυφτοσκοπιανούς» τους κατοίκους της γειτονικής χώρας, καλώντας το ακροατήριο του σε ανένδοτο αγώνα, συνοδεύοντας το παραλήρημα του με γραφικότητες του τύπου «ο στρατηγός είναι πίσω σας και είναι ο Μέγας Αλέξανδρος»).

Όταν βλέπουμε τον φερόμενο σαν επικεφαλή της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ) Ρούντι Ρινάλντι να υπογράφει ένα άρθρο που άνετα θα μπορούσε να το είχε γράψει και ένας από τους διοργανωτές της συγκέντρωσης της Κυριακής.

Όταν παρακολουθείς έναν Μίκη Θεοδωράκη και έναν συνταγματολόγο του κύρους του Γιώργου Κασιμάτη να στηρίζουν το προσεχές συλλαλητήριο για το «μακεδονικό», τότε δεν μπορείς παρά να δώσεις τα εύσημα σου για την στάση που κράτησε το DiΕΜ25 (Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025),
Και ενώ δεν έχουμε καμιά εκτίμηση στον Γιάννη Βαρουφάκη και στο πολιτικό μόρφωμα που ηγείται, δεν μπορεί παρά να παραδεχθούμε ότι η ανακοίνωση του DiΕΜ25 αποτελεί όαση –παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις που έχουμε- σε ένα βαλτωμένο τοπίο όπου επικρατούν τα αγκάθια του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας.

Μας γράφει, λοιπόν η ανακοίνωση του πολιτικού αυτού σχηματισμού:

Όχι στα συλλαλητήρια της πατριδοκαπηλείας και του εθνικιστικού μίσους

«Οι πολιτικές δυνάμεις που διοργανώνουν τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό ήταν εκείνες που σφύριζαν αδιάφορα όταν η Ελλάδα έχανε την ανεξαρτησία της το 2010, έλεγαν τα “Ναι σε όλα” στο Κοινοβούλιο, βροντοφώναζαν “Βάστα Γερούν” το 2015 και νομιμοποιούν με κάθε τρόπο τα “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού.

Την ώρα λοιπόν που η ολιγαρχία μονιμοποιεί τη χρεοδουλοπαροικία του ελληνικού λαού και (στο όνομα της δήθεν εξόδου από τα Μνημόνια) εγγυάται τη διαδικασία ερημοποίησης της Ελλάδας, η αναζωπύρωση του “Μακεδονικού” είναι το τελευταίο που χρειάζεται η πατρίδα.

Το DiEM25 Ελλάδας, ως διεθνιστικό, πανευρωπαϊκό και πατριωτικό κίνημα, πρεσβεύει το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό όλων των Ευρωπαίων ενώ εναντιώνεται σε όλα τα είδη αλυτρωτισμού και επεκτατισμού επί ευρωπαϊκού εδάφους…  Αυτή τη στιγμή που η χώρα ερημοποιείται και η περιοχή αποσταθεροποιείται, συλλαλητήρια από μια άλλη εποχή, με “Ζήτω ο Στρατός” και ύβρεις για γειτονικούς λαούς, αποτελούν ντροπή αλλά και απειλή για την πατρίδα μας».


Δεν είναι εντυπωσιακό το πολιτικό μόρφωμα του Βαρουφάκη να την βγαίνει από αριστερά σε ΛΑΕ, «Πλεύση Ελευθερίας» κλπ;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger