Home » » Στην υγειά μας ρε παιδιά! Με 16 εκατομμύρια εμβόλια της Novartis φέσωσε το ελληνικό δημόσιο ο Αβραμόπουλος (video)

Στην υγειά μας ρε παιδιά! Με 16 εκατομμύρια εμβόλια της Novartis φέσωσε το ελληνικό δημόσιο ο Αβραμόπουλος (video)

Από askordoulakos , Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 | 2:53 μ.μ.

Της Καλής Σφέτσου (από  teleytaiaexodos.blogspot )

21/7/2009. Η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς τρομογριπολαγνείας. Ο εχθρός, ο περιβόητος ιός της γρίπης Η1Ν1, είναι προ των πυλών και απειλεί να κάνει την Ελλάδα ένα απέραντο σανατόριο. Διαρρέουν σχέδια εκτάκτου ανάγκης, σύμφωνα με τα οποία παιδικοί σταθμοί και σχολεία κλείνουν, απαγορεύεται η συγκέντρωση σε κλειστούς χώρους, ο κόσμος συγκεντρώνεται σε γήπεδα για να εμβολιαστεί υπό την διακριτική εποπτεία του στρατού κτλπ κτλπ.
Και ω του θαύματος...Το ελληνικό κράτος έχει σχέδιο !!!
Σύμφωνα, μάλιστα, με τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου "έχουμε περάσει από τη φάση περιχαράκωσης στη φάση της προστασίας". Οι πολίτες δεν έχουν λόγους να ανησυχούν γιατί "το κράτος προνοεί. Ετοιμάζεται για κάθε τι που μπορεί να συμβεί".

Και συνεχίζει ο υπουργός λέγοντας ότι "όλες οι χώρες έκαναν τους σχεδιασμούς τους. Εμείς είμαστε από τις πρώτες που χτύπησαν την πόρτα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ήδη έχουμε εξασφαλίσει την πρώτη δόση για την κάλυψη 4 εκατομμυρίων πολιτών και με την ευκαιρία σας λέω ότι προχωράμε σε ένα δεύτερο στάδιο σχεδιασμού για την κάλυψη σ υ ν ο λ ι κ ά του ελληνικού πληθυσμού αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ".

Ο Χατζηνικολάου πνίγεται στο βήχα και ρωτάει χαμογελώντας "ο...όλου του πληθυσμού ;".

"Ελπίζω ο βήχας να μη σημαίνει τίποτα" σχολιάζει ο υπουργός.

- Ο βήχας είναι για τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Τα οποία είναι δύσκολα στην κατάποση.

-Είναι δύσκολα κύριε Χατζηνικολάου αλλά θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι η αξία της υγείας δεν δέχεται τιμές.

-Ποιος θα τα πληρώσει αυτά ;

-Το κράτος. Δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί κανείς. Θα δοθούν δωρεάν. Υπολογίζουμε 8 εκατομμύρια δόσεις και θα φτάσει η συνολική δαπάνη στα 58 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι μέσα σε λίγα δευτερολέπτα, δυστυχισμένε μου λαέ καλέ κι αγαπημένε που λέει κι ο Σολωμός, τα 40 εκατ. που ήταν δύσκολα στην κατάποση έγιναν 58 εκατ. ευρώ. Αλλά μην ανησυχείς, δεν θα τα πληρώσεις εσύ. Είναι δωρεάν. Θα τα πληρώσει το κράτος!!!

* Μετά την παραγγελία των 8 εκατ. δόσεων, η Ελλάδα προχώρησε σε δεύτερη παραγγελία για να έχει στη διάθεση της 16 εκατ. δόσεις καθώς οι νέες οδηγίες έλεγαν πως απαιτούνται διπλές δόσεις για να είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο. Οι Έλληνες με το φόβο τον παρενεργειών γύρισαν την πλάτη στα εμβόλια Αβραμόπουλου. Με την αλλαγή της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η νέα υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προχωρήσε στην ακύρωση 12,3 εκατ. δόσεων εμβόλιων που αντιστοιχούσαν στην εξοικονόμηση περίπου 80 εκατ. ευρώ. Έτσι από τις 16 εκατ. δόσεις η χώρα μας, μετά τις ακυρώσεις, κράτησε στο ψυγείο 3.636.000 δόσεις. Ποσότητα πολύ μεγάλη για τον πληθυσμό της χώρας.

Τα ίδια έγιναν και με τις παραγγελίες του αντιιικού φαρμάκου Tamiflu. Το χρήμα έρεε άφθονο αλλά όπως δήλωνε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος "το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι πόσο θα κοστίσει".

* Η γράφουσα είναι υπέρ των εμβολίων. Τα αντιγριπικά εμβόλια πρέπει να γίνονται, όπως ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από ομάδες υψηλού κινδύνου όπως διαβητικοί, υπερτασικοί, ηλικιωμένοι κτλπ. Δεν έχει καμία σχέση ο απαραίτητος εμβολιασμός του πληθυσμού με την απίστευτη μπίζνα που στήθηκε σε βάρος των Ελλήνων για πλουτίσει η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis, οι ντόπιοι πολιτικοί μιζαδόροι και τα κόμματά τους.

* Δεν φταίει μόνο η Novartis. Αν δεν αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες σ' όλο αυτό το πανηγύρι διαφθοράς, δεν μας σώζει τίποτα. Γιατί όχι μόνο δεν τιμωρείται κανείς στη χώρα μας αλλά και γιατί οι πολιτικές αυτές επιβραβεύονται δια της ψήφου μας. Αν τους ξαναψηφίσουμε είμαστε άξιοι της πτωχευμένης μοίρας μας...

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger