Home » , » Παρέμβαση του "Ρουβίκωνα" στο υπουργείο Εργασίας

Παρέμβαση του "Ρουβίκωνα" στο υπουργείο Εργασίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 | 7:52 μ.μ.

 Καταγγέλλοντας τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στην χώρα μας, καθώς και την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέλη του «Ρουβίκωνα» έκαναν παρέμβαση σήμερα το πρωί  σε χώρους του υπουργείου Εσωτερικών.
Πέταξαν  φέιγ βολάν  και αποχώρησαν.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας δημοσίευσαν βίντεο με την ενέργεια τους, ενώ σε κείμενο που ανάρτησαν στο indymedia κάνουν εκτενή αναφορά στις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν –για όσους «τυχερούς» έχουν ακόμα εργασία- ενώ εντοπίζοντας την ανυπαρξία ενός μαχητικού ταξικού εργατικού κινήματος αναφέρουν:

Ο κόσμος της εργασίας παραμένει παγωμένος, σε εμβρυακή στάση, κάνοντας πως δεν βλέπει. Ελπίζοντας πως το μαρτύριο της σταγόνας θα πάψει μόνο του, ότι κάποια σταγόνα θα είναι η τελευταία. . Αντί να έχουμε μια έκρηξη ενός νέου συνδικαλισμού και μαχητικών αγώνων, έχουμε σιωπή και μοιρολατρία. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι όλοι εμείς τους επιτρέπουμε να μειώσουν μισθούς, να κόψουν συντάξεις, να καταργήσουν δικαιώματα και τώρα και να κόψουν τα βαρεά-ανθυγιεινά. Το χάπι του Σύριζα μπορεί να είχε μηδενική θεραπευτική αξία αλλά λειτούργησε υποδειγματικά σαν ναρκωτικό. Αλλά ούτε αυτό είναι δικαιολογία μετά από τρία χρόνια.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger