Home » , » Συρία. Παταγώδη αποτυχία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Συρία. Παταγώδη αποτυχία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 17 Απριλίου 2018 | 6:04 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τα ανθρωπόμορφα τέρατα του ΝΑΤΟ που επιτέθηκαν στη Συρία, χρησιμοποίησαν πάνω από 100 πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, που ο καθένας ζυγίζει 1,6 τόνους, εκ των οποίων τα 450 είναι το εκρηκτικό. Η επίθεση λοιπόν ήταν σφοδρή.
Ρίχτηκαν σε μια ώρα, περισσότερα εκρηκτικά από όσα μπορεί να ρίξει όλο το Ελληνικό και Τουρκικό Πυροβολικό το ίδιο διάστημα!

Απέτυχε όμως. Για πολλούς λόγους.
Δεν υπήρξε αιφνιδιασμός. Η επίθεση αναμένονταν, ενώ οι Ρώσοι, αν και δεν κατέρριψαν αυτοί τους πυραύλους, ειδοποίησαν έγκαιρα τους Σύριους. Μονάδες είχαν ήδη μετακινεί, κρυφτεί και οχυρωθεί, κρίσιμος εξοπλισμός είχε μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος, ενώ οι έμπειροι Σύριοι μαχητές κατόρθωσαν να καταρρίψουν πολλούς πυραύλους. Βλέπετε δεν αρκεί μόνο ο εξοπλισμός. Μετρά επιπλέον η εκπαίδευση, οι τακτικές... ενώ οι Σύριοι πολεμάνε χρόνια, είναι βετεράνοι. Τα λάθη στον πόλεμο πληρώνονται ακριβά.

Η κατάρριψη 70 πυραύλων, που λένε οι αμυνόμενοι, φαίνεται υπερβολική, πάντως καταρρίφθηκαν αρκετοί, ενώ κάποιοι παρουσίασαν βλάβη. Το λέω μόνο και μόνο γιατί ακροδεξιοί, που έχουν πάρει εργολαβία τις προμήθειες όπλων με αφορμή την επίθεση άρχισαν να λένε από τα site τους να πάρουμε νέα οπλικά συστήματα. Δεν θα σχολιάσω τον κυνισμό τους, θα τους πω μόνο να τα πάρουν με δικά τους λεφτά. Εμείς δεν έχουμε.

Είτε όμως είναι το ποσοστό επιτυχίας της Συριακής Αεράμυνας 67% που λένε οι Ρώσοι (και σε κάποια Α/Α δίνουν 100%), είτε 0%, που ισχυρίζονται οι ψεύτες Αμερικάνοι, είτε γύρω στο 20-30% σύμφωνα με άλλες πηγές, η επίθεση απέτυχε παταγωδώς. Όχι μόνον αυτό, αλλά γύρισε μπούμερανγκ.

ΤΟ ΝΑΤΟ έδειξε ακόμα μια φορά το πραγματικό αποκρουστικό του πρόσωπο. Διαδηλώσεις έγιναν σε πάρα πολλές χώρες, ενώ η κοινή γνώμη της Δύσης είναι εντελώς αντίθετη (ακόμα και στις ΗΠΑ) για την έναρξη νέων επιθέσεων. Η Συριακή Αεράμυνα έδειξε ότι αν συνεχίσουν οι εισβολείς θα έχουν σίγουρα βαριές απώλειες. Οι Ρώσοι προειδοποίησαν πως δεν θα επικεντρωθούν πια στους πυραύλους, αλλά στα αεροσκάφη και στα πλοία που τους εκτοξεύουν.

Στα σχέδια των ΗΠΑ ήταν και να τρομάξει τη Ρωσία. Απέτυχε πλήρως. Όχι μόνο δεν τρόμαξαν οι Ρώσοι, αλλά έκαναν και διαφήμιση των Αντιαεροπορικών τους! Υπενθυμίζουμε πως οι πανάκριβοι Αμερικάνικοι πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν, σχεδιάστηκαν, για να μην αναχαιτίζονται. Αυτό είναι πλήγμα στις ΗΠΑ, αφού κι αυτοί διαφήμισαν ανεπιτυχώς τα δικά τους όπλα.

Βέβαια ο πόλεμος δεν γίνεται για τα όπλα, αλλά για τον έλεγχο της περιοχής. Κι εκεί φαίνεται η οικτρή αποτυχία των Αμερικάνων. Ο Άσαντ εξάλειψε το θύλακα των τρομοκρατών στην Δαμασκό και μόλις μια μέρα μετά επιτέθηκε σε άλλο μεγάλο θύλακα 130 χιλιόμετρα Βορειότερα. Στρατιωτικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ήττας, αφού η επίθεση του ΝΑΤΟ ούτε καν καθυστέρησε την επίθεση του Συριακού στρατού!

Αλλά κι οι Σύροι άμαχοι, που έγιναν στόχος των ιμπεριαλιστών, όχι μόνο δεν έχασαν το ηθικό τους, αλλά συσπειρώθηκαν ακόμα περισσότερο γύρω από την κυβέρνηση, ενώ η ίδια η δήθεν “αντιπολίτευση” θεωρείται υπεύθυνη και γι' αυτό το έγκλημα πολέμου, αφού έκανε την προβοκάτσια.
Σήμερα έγιναν πάλι συγκρούσεις μεταξύ των συμμοριών της για το μοίρασμα της λείας, ενώ το ηθικό τους είναι στα τάρταρα. Επίσης αποκρούστηκαν όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις, που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα με τους βομβαρδισμούς, δείχνονταν ακόμα μια φορά ξεκάθαρα ποιοι κρύβονται πίσω από τους “αντάρτες”.

Το Ισραήλ δοκίμασε και σήμερα να πλήξει τη Συρία χωρίς επιτυχία. Βέβαια οι μάχες θα συνεχιστούν, αλλά η νίκη του Συριακού λαού είναι απολύτως βέβαιη.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ξόδεψε σε μια ώρα πάνω από 200 εκατομμύρια για να υποστεί πανωλεθρία... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger