Home » , , » Σκάνδαλο Novartis: πολιτικές μαϊμουδιές με στόχο κερδηθούν επικοινωνιακές εντυπώσεις.

Σκάνδαλο Novartis: πολιτικές μαϊμουδιές με στόχο κερδηθούν επικοινωνιακές εντυπώσεις.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 3 Απριλίου 2018 | 10:06 μ.μ.



«Πιασάρικο» το θέμα και ότι πρέπει για να ακουστούν πολιτικές μαϊμουδιές με στόχο κερδηθούν επικοινωνιακές εντυπώσεις. Αναφερόμαστε στο τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ που μας λέει ότι  η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη «ζητά να της διαβιβαστούν τα πλήρη στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων, τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων καθώς και άυλων περιουσιακών δεδομένων, όπως μετοχές κλπ τόσο για τους δέκα πολιτικούς που αναφέρονται στην δικογραφία για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας, όσο και για τις συζύγους και τα ενήλικα τέκνα τους. Η παραγγελία της Εισαγγελέως αφορά τους κκ Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, 'Αδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη καθώς και άλλα 28 πρόσωπα, μέλη των οικογενειών των δέκα πολιτικών».

Καλά τώρα μας δουλεύουν ψιλό γαζί; Περιμένει κανείς απ’ τους λαδιάρηδες πολιτικάντηδες να καταθέτουν τις όποιες μίζες εισπράττουν τραπεζικούς λογαριασμούς που μπορεί να ελεγχθούν; Στον όμορφο, ηθικό και αγγελικά πλασμένο καπιταλιστικό κόσμο τους,  υπάρχουν «Παρθένες Νήσοι», «φορολογικοί παράδεισοι» και «οφ σορ» εταιρείες.
Τόσους ανόητους θεωρούν τους μιζαδόρους να καταθέτουν το «προϊόν της απάτης» τους σε τραπεζικές καταθέσεις;

Και για μην επαναλαμβάνουμε πράγματα στα οποία έχουμε αναφερθεί, παραθέτουμε απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας:

Και στο παρελθόν είχαν ρθει στο φως της δημοσιότητας ντοκουμέντα που αποκάλυπταν την διαχρονική σχέση της κομπραδόρικης παρασιτικής αστικής τάξης –που θα έλεγε και ο Νίκος Ζαχαριάδης- με το υπηρετικό της πολιτικό προσωπικό. Και τότε σε ένα κουβάρι από μίζες, εξοπλιστικά, μαύρο χρήμα και κάθε είδους λαμογιές, διαπιστώσαμε τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε ο «καλός κόσμος» για να καλύπτει «το προϊόν των κόπων» του, δημιουργώντας νομικά σχήματα για να χάνονται τα ίχνη των offshore και των κατόχων τους.

Και τότε είχαν ρθει στην δημοσιότητα δεκάδες ονόματα της «υψηλής κοινωνίας» που τα «άγνωστα» προέλευσης τεράστια εισοδήματα τους, τα «παρκάριζαν» σε φορολογικούς παραδείσους. Και μιλάμε για τρανταχτά ονόματα. Από τον Τράγκα – Φράγκα και τον "εθνικό προμηθευτή" μας Σωκράτη Κόκκαλη μέχρι το γκεσεμί του Σαμαρά Παπασταύρου, τον πρόεδρο του ΣΕΒ και την Τράπεζα Eurobank. Είδατε να γίνει τίποτα μετά απ’ αυτές τις αποκαλύψεις; Φυσικά και όχι. Σε λίγες μέρες και αυτή την ιστορία την έφαγε το σκοτάδι.

Και  αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Απλά έτσι δουλεύει ο παγκόσμιος καπιταλισμός.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger