Home » , , » «Καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, σε συνθήκες "γαλέρας"» στα ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία φύλαξης και καθαρισμού

«Καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, σε συνθήκες "γαλέρας"» στα ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία φύλαξης και καθαρισμού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 3 Απριλίου 2018 | 8:57 μ.μ.

Μια εικόνα για το τι συμβαίνει σήμερα σε πολλούς εργασιακούς χώρους και ειδικά σ’ αυτούς όπου σήμερα το ιδιωτικό κεφάλαιο ασύδοτο με κυβερνητική ανοχή επιβάλλει «καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, σε συνθήκες "γαλέρας"» μας δίνει το δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα το σωματείο εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες της Αθήνας.

Είναι άλλη μια καταγγελία απ’ τις πολλές που έχουν δει την δημοσιότητα εργαζομένων σε εργολαβικά συνεργεία όπως αυτή που τόνιζε:

Το δουλεμπόριο, η ενοικίαση εργαζόμενων, οι εργολάβοι, οι υπεργολάβοι και οι διαμεσολαβητές, οι εκβιασμοί, οι υποχρεωτικές υπογραφές πριν πιάσεις δουλειά σε λευκά χαρτιά με ανοιχτές ημερομηνίες, με υπογραφές ότι απολύεσαι με τη θέλησή σου, ότι πήρες την άδειά σου, ότι πήρες αποδοχές παραπάνω από τα λεφτά που σου δίνουν, ότι πήρες τα δώρα και τις υπερωρίες που δεν σου έδωσαν ποτέ, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να πιάσεις ή να μείνεις στην δουλειά. 

Αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα βιώνουμε αρκετά χρόνια τώρα όλες/όλοι οι εργαζόμενες/οι στα συνεργεία καθαρισμού του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Έχουμε τόσα αφεντικά που μπερδευόμαστε: Τον εργολάβο, την επόπτρια χαφιέ, τον προϊστάμενο της εταιρίας που μας ενοικιάζουν, τον επιστάτη τους, τον σεκιουριτά και πάει λέγοντας..


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑΣΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεκάδες εργαζόμενοι σε ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία φύλαξης και καθαρισμού εντός του χώρου της ΣΤΑ.ΣΥ βρίσκονται σε απόγνωση καθώς αναγκάζονται να εργάζονται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, σε συνθήκες «γαλέρας».

Μεγάλες καθυστερήσεις στους μισθούς, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν και τους τρεις μήνες, εργασιακή ανασφάλεια και τρομοκρατία διαμορφώνουν ένα εργασιακό περιβάλλον φρίκης για αυτούς τους συναδέλφους μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και ιδιαίτερα ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στον κοινό εργασιακό χώρο μας.

Το Σωματείο μας εκφράζοντας το σύνολο των συναδέλφων στη ΣΤΑ.ΣΥ:

Δηλώνει ότι θα στηρίξουμε, με όλες τις δυνάμεις μας, τους συναδέλφους μας, οι οποίοι κάτω από την απειλή της απόλυσης δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε συνδικαλιστικής εκπροσώπησης.
Καλούμε τη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να παρέμβει στους ιδιώτες εργολάβους, με τους οποίους έχει συνάψει συμβάσεις, ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους τους.
Διεκδικούμε τη πρόσληψη αυτών των συναδέλφων από τη ΣΤΑ.ΣΥ ως μόνιμο και τακτικό προσωπικό της Εταιρείας.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας
Ε. Ρενιέρης                                                                                       Π. Κοντογιάννης

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger