Home » , » O Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στην Αγκυρα: "Το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο δίπλα σας"

O Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στην Αγκυρα: "Το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο δίπλα σας"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 17 Απριλίου 2018 | 4:29 μ.μ.

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Από την ειδησεογραφική υπηρεσία του ΝΑΤΟ, 16-4-1

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ, κατά την διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στην Αγκυρα ευχαρίστησε την Τουρκία για τις ουσιώδεις προσφορές της στην Συμμαχία.
Ο Γ.Γ. είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Ρεσέπ Ταγίπ Ερντογάν για την προετοιμασία την συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο και για να συζητήσει για τις τρέχουσες προκλήσεις κατά της ασφάλειας.

Κατά την συνάντησή του με τον υπουργό των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο Γ.Γ. εγκωμίασε τις συμβολές της Τουρκίας στις  επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, όπως στο Αφγανιστάν και στο  Κόσσοβο και στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
«Το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο πλάι σας», τόνισε, αναφερόμενος στους τρόπους κατά τους οποίους η συμμαχία συμβάλλει στην ασφάλεια της Τουρκίας.

«Βοηθούμε την Τουρκία με μέτρα εξασφάλισης, όπως εποπτεία με αεροπλάνα AWACS, ναυτικές περιπολίες και ασκήσεις», είπε ο Στόλτενμπεργκ. Υπογράμμισε ότι τα συστήματα αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ συμβάλλουν στην προστασία της Τουρκίας και ότι η συμμαχία έχει διαθέσει δισεκατομμύρια για την χρηματοδότηση της στρατιωτικής υποδομής της χώρας.

Ο υπουργός των Εξωτερικών Τσαβούσογλου και ο Γενικός Γραμματέας συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στη Συρία, για την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας και για την αποτρόπαια επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα.
«Το ΝΑΤΟ καταδικάζει αυστηρά την επανειλημμένη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς της Συρίας, ως απειλή στην διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ. Πρόσθεσε ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν και ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την επίτευξη μιας βιώσιμης πολιτικής λύσης στην Συρία.

Κατά την επίσκεψή του, ο Γ.Γ. συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Αμύνης Νουρετίν Κανικλί και άλλους αξιωματούχους.

Αυτά από την ειδησεογραφική υπηρεσία του ΝΑΤΟ.

Η επίσκεψη Στόλτενμπεργκ στην Αγκυρα φιγουράρει και στα ειδησεογραφικά δελτία του καναλιού της Ε. Ε. Euronews, με την προσθήκη της πληροφορίας ότι «ο κ Στόλτενμπεργκ «εγκωμίασε την Τουρκία ότι πράττει πολλά για την συμμαχία, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζεται προβλήματα ασφάλειας».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger