Home » , » Ρεζίλης "δήμαρχος".

Ρεζίλης "δήμαρχος".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 | 6:24 μ.μ.

Γράφει  ο mitsos175.

Το έχουμε ξαναπεί. Κάποιες πόλεις, όπως η Πάτρα, έχουν δημάρχους. Κάποιες άλλες έχουν επιχειρηματίες. Πιο σωστά κομπογιαννίτες. Ανίκανους τσαρλατάνους, που δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα αυτονόητα, τα πιο μικρά κι εύκολα.

Έτσι έχουμε το φαινόμενο να πνίγονται ολόκληρες μεγαλουπόλεις σε μια κουταλιά νερό. Κυριολεκτικά! Λιγότερο από μια ώρα βροχής και η Θεσσαλονίκη έγινε Βενετία. Οι δρόμοι κανάλια, τα αυτοκίνητα γόνδολες, και τα πλημμυρισμένα ακίνητα... η γέφυρα των στεναγμών!

Λοιπόν; Ποιος επιτέλους είναι υπεύθυνος για το καθαρισμό των υπονόμων; Αποφασίσανε, ή θα μας πουν σε 99 χρόνια, που θα βγούμε από την αυστηρή επιτήρηση (το νέο όνομα του Μνημονίου); Οι υπεύθυνοι για τα χάλια είναι πολλοί, λένε οι πληγέντες και έχουν δίκιο.

Όμως όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι (ή ανεύθυνοι) ακολουθούν μια και μόνη πολιτική. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για να καθαρίσει, ώστε να φεύγουν τα νερά της βροχής. Αντί γι αυτό ο δήμαρχος τόσο καιρό έλεγε βλακείες. Φυσικά το νερό δεν καταλαβαίνει από λόγια. Όπως φαίνεται, ούτε ο Μπουτάρης, που είναι στο δικό του κόσμο.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως φταίνε κι οι πολίτες. Αν εννοούν, ότι ψηφίζουν αδίστακτους, ανίκανους και άχρηστους, συμφωνώ, έχουν ένα μερίδιο ευθύνης. Αν όμως υπονοούν ότι δεν καθαρίζουν, τους λέω, πως οι υπόνομοι δεν είναι μόνο η επιφάνεια. Δηλαδή τι να κάνουν; Μετά το σκούπισμα του πεζοδρομίου μπροστά στο μαγαζί, να μπουν μες τον υπόνομο; Δεν είναι δουλειά τους. Γιατί τότε πληρώνουμε δημοτικά τέλη; Ρητορική ερώτηση.

Πάντως κρύβεται και κάτι άλλο πίσω από αυτή τη νίλα, το ρεζιλίκι. Κρύβεται η σκοπιμότητα να απαξιωθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να κερδίσουν οι ιδιώτες, για να αναλάβουν το καθάρισμα πιο ακριβά και να έχουμε τα ίδια ή χειρότερα αποτελέσματα. Το ίδιο θέλουν και για το νερό. Να το πάρουν ιδιώτες, για να το πούμε... νεράκι.

Την τακτική της απαξίωσης ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσπάθησε να την εφαρμόσει στα σκουπίδια. Ευτυχώς απέτυχε παταγωδώς, έτσι μερικοί αετονύχηδες έμειναν με την όρεξη. Είχαμε γράψει σχετικά.

Ρεζίλι φυσικά δεν είναι η πόλη, ρεζίλι είναι οι πολιτικοί, που είναι υπεύθυνοι για την απαράδεκτη κατάσταση στον 21ο αιώνα, να μην έχουμε ένα αποχετευτικό σύστημα της προκοπής,όταν οι Βαβυλώνιοι το 4000 πχ κατόρθωσαν αυτό, που δεν μπόρεσε το Ελληνικό κράτος και οι Δήμαρχοι σήμερα: Να μην πλημμυρίζουν από τα νερά της βροχής! Μην πω για τη Αρχαία Ρώμη, που είχε ένα εξαιρετικά λειτουργικό υπόγειο δίκτυο αποχέτευσης...
Κι εδώ έρχεται η απορία: Πόσο πίσω μας έχουν γυρίσει τελικά;

Το κάνουν λοιπόν επίτηδες. Δεν εξηγείται αλλιώς. Όσο αδιάφοροι κι αν είναι, όσο ανίκανοι, δεν είναι δυνατόν με τη σημερινή τεχνολογία, τα μέσα που υπάρχουν, να πλημμυρίζουμε και μάλιστα το Μάη. Δηλαδή το χειμώνα τι θα γίνει; Ατλαντίδα;

Κατά τα άλλα υπάρχουν σοβαρότερα θέματα, όπως το... πρωτάθλημα. Αγαπητοί φίλαθλοι όλων των ομάδων, ας προσέξουμε λιγάκι ποιους έχουμε να (μην) φροντίζουν τις πόλεις μας, αλλιώς και το Ποδόσφαιρο θα εξαφανιστεί έτσι όπως πάμε. Μόνο Υδατοσφαίριση.

Τα ΜΜΕ μας λένε ακόμα ότι έρχονται νέα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τελικά η λέξη ακραίος έχει χάσει κάθε νόημα. Ακραία συμφέροντα μας θέλουν υποταγμένους και δυστυχισμένους. Αυτή είναι η ουσία. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger