Home » , » Είχανε άραγε καμιά σχέση οι Γραικύλοι με τους Έλληνες; Έχουν σχέση οι φασίστες με ανθρώπους;

Είχανε άραγε καμιά σχέση οι Γραικύλοι με τους Έλληνες; Έχουν σχέση οι φασίστες με ανθρώπους;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 | 11:35 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Την ίδια ώρα που 1000 μπάτσοι ασχολούνται με το Ρουβίκωνα ο απάνθρωπος φονιάς ενός μικρού παιδιού αλώνιζε ανενόχλητος.
Αφού περίμενε να περάσει το αυτόφωρο κι αφού έσφιξαν τα πράγματα, τελειώσαν τα εφόδια, βγήκε από την κρυψώνα του και παραδόθηκε.

Κάποια τέρατα, κάποια καθίκια του κερατά, κάποια παλιοτόμαρα, χάρηκαν που τον είδαν. Μάλιστα τον χειροκρότησαν! Γιατί σκότωσε ένα μικρό αθώο παιδί!
Κανίβαλοι; Μπα, ακόμα χειρότερα: Μικροσκοπικοί Έλληνες, Graeculi. Γραικύλοι.

Γιατί πάντοτε οι πολιτισμένοι λαοί θεωρούσαν ύβρη το θάνατο ενός αθώου και μάλιστα ενός μικρού παιδιού. Χρέος ολόκληρης της πολιτείας ήταν να τιμωρηθεί ο φονιάς.

Όμως τι είναι οι Γραικύλοι; Είναι οι απόγονοι των ενδόξων Ελλήνων που δεν έχουν όμως καμία σχέση με αυτούς. Είναι η παρακμή.

Δείτε πόσο διαχρονικός είναι ο Κικέρων όταν μιλάει για τους Έλληνες, οι οποίοι κατάντησαν λιγότερο κι από σκιά των προγόνων τους.

Ο Κικέρων, σε γράμμα του προς τον αδερφό του (Κόιντο, επαρχιακό διοικητή), αποδίδει στους Έλληνες δολιότητα, μηχανορραφίες, εχθρότητα, κουφότητα, αστασία και επιτηδειότητα στην κολακεία. Εξηγεί μάλιστα τα ελαττώματα αυτά, αποδίδοντάς τα στην μακροχρόνια δουλεία των Ελλήνων.

“Είναι κατ' αρχήν παραμυθάδες”. Τρολ τα λέμε σήμερα. Κατασκευάζουν ψεύτικες ειδήσεις. ΜΜΕ κλπ.
“Ταυτόχρονα είναι ανόητοι”. Και λίγα λέει. Που να έβλεπε τα γαλάζια γίδια και τους φασίστες.
“Είναι ένα μείγμα τεμπελιάς, φλυαρίας και πολυμάθειας”. Μάλλον ημιμάθειας. Ο Άδωνις τελικά είναι διαχρονικός.
“Είναι ακατάλληλοι ως δικαστές, απαράδεκτοι στις συνελεύσεις τους, παρατρεχάμενοι και κόλακες των ισχυρών”. Μη μου πείτε πως δεν τον έσκισε τον Παίσιο στις προβλέψεις;
“Δυο από αυτούς, που χάρη στο φίλο τους Καίσαρα έγιναν Ρωμαίοι πολίτες, είναι «τιποτένιοι Γραικύλοι»”. Και κάποιοι άλλοι αργότερα έγιναν πλούσιοι χάρη στις Αμερικάνικες και Γερμανικές μίζες.

Βλέπετε, δεν αρκεί να έχουμε ένδοξους προγόνους. Ίσα – ίσα είναι μεγαλύτερη η ντροπή μας, αν σκύβουμε φοβισμένοι το κεφάλι, αν ζούμε με ψευδαισθήσεις, αν είμαστε σκληροί κι απάνθρωποι με τους αδύνατους ενώ κολακεύουμε τους ισχυρούς. Αν είμαστε τόσο υβριστές, τόσο θρασύδειλοι.
Πολιτισμός σημαίνει δημιουργία όχι καταστροφή, σημαίνει αρετή όχι απανθρωπιά.

Είχανε άραγε καμιά σχέση οι Γραικύλοι με τους Έλληνες; Έχουν σχέση οι φασίστες με ανθρώπους; Μεταμφιέζονται κι οι δυο σε κάτι που ποτέ δεν πρόκειται να γίνουν.
Η Γιαννούλα ήταν Ελληνίδα. Αυτός που τη σκότωσε είναι Γραικύλος. Τέτοιοι κι όσοι τον χειροκροτούν... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger