Home » , » Το ΚΚΕ αποκαθιστά και κομματικά τον Αρη Βελουχιώτη - Να υποθέσουμε ότι σήμερα το ΚΚΕ συμφωνεί με τις τότε εκτιμήσεις του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ;

Το ΚΚΕ αποκαθιστά και κομματικά τον Αρη Βελουχιώτη - Να υποθέσουμε ότι σήμερα το ΚΚΕ συμφωνεί με τις τότε εκτιμήσεις του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 | 9:59 μ.μ.

Αρκετά ενδιαφέρουσα η είδηση που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα 902. Μας γνωστοποιεί ότι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για το Δοκίμιο Ιστορίας του Κόμματος 1918-1949 αποφάσισε να καταθέσει Σχέδια Κομματικής Αποκατάστασης τριών στελεχών: Του Άρη Βελουχιώτη, του Γιώργου Γεωργιάδη και του Γιώργου Γιαννούλη.

Πέρασαν 7 χρόνια από τότε που η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ τον Ιούλη του 2011 είχε αποφασίσει την «επίσημη πολιτική αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη» με το σκεπτικό ότι «είχε δίκιο ως προς την εκτίμηση που έκανε για τη Συμφωνία της Βάρκιζας».
Συμπλήρωνε τότε ότι «η διαφωνία του Αρη με τη Συμφωνία της Βάρκιζας δεν δικαιώνει τη στάση του απέναντι στη συλλογική θέση του Κόμματος και την παραβίαση από αυτόν της κομματικής πειθαρχίας, καθώς και την αξιοποίηση από τον Αρη της φήμης και του σεβασμού που είχε κατακτήσει την προηγούμενη περίοδο ως καπετάνιος του ΕΛΑΣ και στέλεχος του ΚΚΕ».
Και κατέληγε η απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης: «Η στάση του αυτή, που αποτέλεσε ρήξη με τη θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, δεν καθιστά δυνατή τη μετά θάνατον αποκατάσταση και της κομματικής του ιδιότητας».

Το ότι ο Αρης δικαιώθηκε εκ των πραγμάτων και από το ίδιο το ΚΚΕ αφού δυο χρόνια μετά αναγκάστηκε να ακολουθήσει την γραμμή του Βελουχιώτη με την δημιουργία του ΔΣΕ., είναι μια άλλη ιστορία.

Τι άλλαξε όμως μετά την τελευταία απόφαση και σήμερα το ΚΚΕ αποκαθιστά και κομματικά τον Αρη;
Δεν αποτελεί «θεμελιώδη αρχή» ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός για το ΚΚΕ; 

Και η διαγραφή του Αρη από την Κ.Ε του ΚΚΕ τον Απρίλη του 45 δεν έγινε απλώς γιατί κατάγγειλε γενικά κι αόριστα την Συμφωνία της Βάρκιζας. Εγινε και γιατί κατάγγειλε  και την ηγεσία του κόμματος ως υπεύθυνη εγκληματικής τακτικής.

Τα παρακάτω είναι τα λόγια του Άρη, όπως τα καταγράφει στη μαρτυρία του ο συναγωνιστής του Γιώργος Χουλιάρας (Περικλής) μετά τη Βάρκιζα:

«Άκου, Περικλή, η συμφωνία της Βάρκιζας είναι προδοσία. Ένα κι ένα κάνουν δύο, η ηγεσία του Κινήματος δεν έκανε λάθη, δεν έκανε σφάλματα, διέπραξε εγκλήματα και γι’ αυτά πρέπει να δώσει λόγο, το Πολιτικό Γραφείο με επικεφαλής τον Σιάντο πρέπει να περάσει στρατοδικείο επί εσχάτη προδοσία. Εγώ δεν πρόκειται ν’ ακολουθήσω την ηγεσία στην Αθήνα, να γίνω, όπως με θέλουν, πρόεδρος των Εφεδρο-Ελασιτών για να πρωτοκολλάω τις σφαγές και τα βασανιστήρια, τους βιασμούς και τους εξευτελισμούς των αγωνιστών. Θ’ ακολουθήσω το δρόμο που χάραξα απ’ την αρχή κι όσοι πιστοί προσέλθετε».

Να υποθέσουμε ότι σήμερα το ΚΚΕ συμφωνεί με τα λεγόμενα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

25 Ιουνίου 2018 στις 10:56 μ.μ.

Σε οσους βολικά δεν διαβάζουν τα ντοκουμέντα και τις αποφάσεις του ΚΚΕ και φροντίζουν να το επιδείξουν με κάθε τρόπο αυτό το ΚΚΕ και "επίσημα" αποκατέστησε πολιτικά τον Αρη στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Ιουλίου 2011

26 Ιουνίου 2018 στις 10:22 π.μ.

Να υποθέσουμε ότι σήμερα το ΚΚΕ συμφωνεί με τα λεγόμενα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ οπως και η τοτε ηγεσια του ΚΚΕ δεν συμφωνησε με τον πρωτοκαπτανιο Αρη γι αυτο και τον διεγραψε το ιδιο θα εκανε και η σημερινη ηγεσια και μια νεα Βαρκιζα αν της τυχαινε θα την υπεγραφε και με τα τεσσαρα αρκει να της τυχαινε μονο
την αστικη νομιμοποιηση του

26 Ιουνίου 2018 στις 7:53 μ.μ.

Melito Huuto
Την συμφωνία τς Βάρκιζας την κατάργησε το ΚΚΕ με την δημιουργία του ΔΣΕ και την εποποιία του 46-49.Αυτα γιατί απο οτι βλέπω εισαι και τελείως άσχετος απο ιστορία.Αν εδω και κάτι χρόνια διάβαζες τα δοκίμια ιστορίας και τα ντοκουμέντα του ΚΚΕ παλαιότερα θα ήξερες οτι το ΚΚΕ εχει δικαιώσει πλήρως τις θέσεις του Αρη.Αρα και αδαής.Η νομιμοποίηση του ΚΚΕ ήταν παγίως αίτημα και σκοπός των αγωνιστών Κομμουνιστών που για την πολιτικής τους δράση σάπιζαν στις εξορίες στα κρατητήρια και στις φυλακές και πλήρωσαν με την ζωή τους και με βασανιστήρια την πίστη στα ιδανικά του Κομμουνισμού και την σχέση τους με το Κόμμα.Αλλη Βάρκιζα δεν εχει υπάρξει και δεν θα ξαναυπάρξει μόνο κάτι περιγέλαστοι όπως εσύ και όλος ο αναρχοαριστερός συρφετός που έτρεχε πίσω απο τα στημένα δημοψηφίσματα του Συριζα και έπαιρνε ανάσες αξιοπρέπειας στα συλλαλητήρια στήριξης της Κυβέρνησης.

26 Ιουνίου 2018 στις 9:08 μ.μ.

Η προδοσια δεν καταργητε παπαμενει μαυρο στιγμα το ιδιο συμβαινει
και με τις προδοτικες δηλωσεις που υπεγραψε ο Φλωρακης Αν το ``Κ``ΚΕ
σεβοταν τον αγωνα και τις θυσιες των χιλιαδων κομμουνιστων αγωνιστων
δεν θα τους προδιδε ετσι ξεδιαντροπα κατι που ο Φλωρακης το εκανε χωρις τον παραμικρο ενδοιασμο Αυτα ειναι αμειλικτα γεγονοτα και η αλλοιωση τους
ειναι αδυνατη

27 Ιουνίου 2018 στις 12:17 π.μ.

διαγραφη του αρη βελουχιωτη. η πολιτικη πραξη
και η αποκατασταση του. μια πραξη ...επικοινωνιακη

27 Ιουνίου 2018 στις 3:29 π.μ.

Οι προδότες δεν δημιουργούν ΕΑΜ-ΕΛΑΣ οπως και ΔΣΕ.Οπως και χιλιάδες ήρωες αγωνιστές Κομμουνιστές που ανέδειξε το ΚΚΕ απο τον εμφύλιο και ύστερα οι οποιοι παρέμειναν στις γραμμές του μέχρι τέλους.Το ΚΚΕ είναι το μόνο κοινοβουλευτικό Κόμμα που δεν εχει υπογράψει και δεν αναγνωρίζει το παρόν σύνταγμα και με τοποθετήσεις στελεχών του είτε δημόσιες είτε και στην βουλή και μέσα απο το Κομματικό του πρόγραμμά εχει ξεκαθαρίσει οτι ο σκόπος του είναι η ανατροπή αυτού του αστικού καπιταλιστικού συστήματος και η εγκαθιδρυσή λαικής εξουσίας του Σοσιαλισμού-Κομμουνισμού.Παλί παραμένεις αστοιχείωτος και αδαης και η ευκολία που αναμασάς και μοιράζεις προδοσίες δείχνει ποσο βαθιά εμπαθής και ανιστόριτος είσαι.Τέτοιους χαρακτηρισμούς να τους απευθύνεις στο συννάφι σου που έτρεχε πίσω απο τον Συριζα στα συλλητηρια στήριξης του και στα στημένα δημοψηφίσματα.Μεχρι να αποκαταστήσει το ΚΚΕ το Αρη το κατήγούρασατε γιατι δεν το κάνει.Οταν το πράττει μιλάτε για επικοινωνιακή πράξη.Ο τσαρλατανισμός σας δεν εχει όρια.Πίσω απο κάθε απόφαση αποκατάστασης του Αρη το ΚΚΕ παρουσιάζε και αναλύε τεκμηριωμένα όλο το σκεπτικό της.

27 Ιουνίου 2018 στις 7:59 π.μ.


Η μεγαλη πλακα ειναι οτι ο Αρης διαφωνησε με το κομμα και τα σπασε για την οπορτουνιστικη στροφη του κομματος που οδηγησε στις Βαρκιζες ,για την πολιτικη των "ΜΕΤΩΠΩΝ" ,και οτι δεν ειχε πρωτη προτεραιοτητα την εξουσια αλλα μπασταρδεψε την πολιτικη του με ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ χαρακτηριστικα και λαοκρατιες γενικα. Αυτα δηλαδη που πρεσβευει σημερα το συνονθυλευμα που λεγεται ΠΦΑ και το παρατρεχαμενο αριστεροχωρι .Μ αυτα ακριβως διαφωνησε και τοτε ο Αρης ΝΟΓΑΤΕ ΖΑΓΑΡΙΑ ????

29 Ιουνίου 2018 στις 11:06 π.μ.

Ένα πράγμα θα έπρεπε να είχε κάνει ο Άρης, που σίγουρα το είχε σκεφτεί, αλλά η υπερβολική αγάπη του για το κόμμα -που ήταν 100% δικαιολογημένη εκείνη την εποχή- και ο φόβος του για έναν επικείμενο εσωτερικό εμφύλιο ΔΕΝ έκανε κάτι που, ξαναλέμε, έπρεπε να είχε κάνει.

Είχε προβλέψει από πολύ νωρίς, και πάρα πολύ σωστά, τον ρόλο των Άγγλων. Όταν έβλεπε που οδηγούνταν η κατάσταση, ΠΡΙΝ τα Δεκεμβριανά, να μπει μέσα στην Αθήνα και να δημιουργούσε defacto καταστάσεις. Όμως αυτό ήξερε τι κινδύνους θα είχε.

Και αν το κόμμα ΔΕΝ του συγχώρεσε ποτέ την απειθαρχία για την Βάρκιζα, παρά μετά από 73 χρόνια, ήταν σίγουρος πως από την ηγεσία και την προς αυτή προσκολλημένα κομματικά μέλη, θα έκανε να βγουν έξω τα μαχαίρια. Και σε μια τέτοια κίνηση ΔΕΝ θα υπήρχε γυρισμός.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger