Home » , » Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου ο Σταύρος Κοντονής

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου ο Σταύρος Κοντονής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 | 10:38 μ.μ.

Πηγή:   "ΚΟΝΤΡΑ"

«Εχω ακούσει πολλές φορές, ότι άνθρωποι που νίπτουν τας χείρας τους το κάνουν συνήθως σε ματωμένους νιπτήρες. Φαίνεται μετά στα χέρια τους» (Μπέρτολτ Μπρεχτ)

Ως Πόντιος Πιλάτος εμφανίστηκε πριν λίγη ώρα, στη ραδιοφωνική εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real fm, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Εξέφρασε την… απορία του για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία -όπως είπε- θα είχε νόημα αν υπήρχε απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Φυλακής στο αίτημά του για χορήγηση άδειας. Ομως το Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει, επειδή υπήρχαν κάποια «εσωτερικά ζητήματα», είπε ο υπουργός, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ηλίθιους.

Τα «εσωτερικά ζητήματα» που επικαλείται είναι η άσκηση πειθαρχικών διώξεων κατά των δύο εισαγγελέων (ενός εισαγγελέα Εφετών και ενός εισαγγελέα Πρωτοδικών), που συμφώνησαν να χορηγηθούν οι δύο μέχρι στιγμής άδειες που έχει πάρει ο πολιτικός κρατούμενος. Τις «παραδειγματικές» πειθαρχικές διώξεις άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ και του Κοντονή, στενή οικογενειακή φίλη του Τζανακόπουλου. Και τις άσκησε με σκοπό ο επόμενος εισαγγελέας «να το σκεφτεί καλά», για να μη βρεθεί κι αυτός αντιμέτωπος με μια πειθαρχική δίωξη που θα «στιγματίσει» την καριέρα του στο δικαστικό σώμα.

Οι δυο εισαγγελείς, στους οποίους έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη, έχουν αυτοεξαιρεθεί μόνο από την εξέταση της αίτησης του Δημήτρη Κουφοντίνα. Το Συμβούλιο Φυλακής, κατά τα άλλα, συνεδριάζει κανονικά. Ακόμα και τις τελευταίες μέρες, έχει εγκρίνει τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενους που τη δικαιούνται (μεταξύ τους και πολιτικοί κρατούμενοι). Αρα, έχει επιβληθεί ένα καθεστώς εξαίρεσης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, γεγονός που το γνωρίζει πολύ καλά ο Στ. Κοντονής, που παριστάνει υποκριτικά τον απορημένο.

Ο νέος εισαγγελέας (εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Ιωάννης Χατζόγλου) έχει τοποθετηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού με προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Κοντονής στις 10 του Μάη και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Γ 541) στις 14 Μάη. Πέρασε ένας μήνας χωρίς να συνεδριάσει το Συμβούλιο Φυλακής, μολονότι αυτό απέκτησε νέα σύνθεση.

Ο νέος εισαγγελέας ανέλαβε κανονικά τα καθήκοντά του στη φυλακή την περασμένη Παρασκευή (8 Ιούνη). Γιατί δε συνήλθε αμέσως το Συμβούλιο προκειμένου να εξετάσει το νόμιμο αίτημα για άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, το οποίο εκκρεμεί για περισσότερο από δύο μήνες;

Γιατί αφήνουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα να φθείρει την υγεία του και να θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του, διεκδικώντας αυτό που δικαιούται με τον μόνο τρόπο που του έχει απομείνει;

Οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας προειδοποίησαν από χθες: η κατάσταση της υγείας του Δ. Κουφοντίνα είναι ΑΣΤΑΘΗΣ και ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ (αναλυτικά δείτε εδώ).

Κάθε μέρα που περνάει οι κίνδυνοι μεγαλώνουν. Ο Δ. Κουφοντίνας είναι 60 ετών και έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν δύο πολυήμερες απεργίες πείνας που έχουν καταστήσει την υγεία του ιδιαίτερα εύθραυστη, όπως επιοσημάνθηκε εξαρχής από τους γιατρούς. Για τον ίδιο, βέβαια, η αγωνιστική τιμή και αξιοπρέπεια, καθώς και η εμμονή σε αρχές και αξίες είναι πάνω απ’ όλα (δείτε εδώ).

Ας ξέρουν πολύ καλά ο Σταύρος Κοντονής και ο πρωθυπουργός του, ότι το «αίμα» του Δημήτρη Κουφοντίνα, η ραγδαία φθορά της υγείας του, ήδη βάφει ανεξίτηλα τα δικά τους χέρια.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger