Home » » Για το δημοσίευμα του Γιάννη Σουλιώτη στην κυριακάτικη Καθημερινή με τίτλο «Μπίζνες αναρχικών με πρόσφυγες στα Εξάρχεια» (8.7.2018)

Για το δημοσίευμα του Γιάννη Σουλιώτη στην κυριακάτικη Καθημερινή με τίτλο «Μπίζνες αναρχικών με πρόσφυγες στα Εξάρχεια» (8.7.2018)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 | 9:16 μ.μ.

Μας στάλθηκε από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας,

Κατ’ αρχάς ο κύριος Σουλιώτης και οι φίλοι του στην Ασφάλεια γνωρίζουν πολύ καλά πως η Αντιεξουσιαστική Κίνηση γράφεται με το Α και το Κ κεφαλαία και δεν είναι μία από τις πολλές «αντιεξουσιαστικές κινήσεις». Σκόπιμα επιχειρεί να δημιουργήσει σύγχυση γύρω από αυτό, ωστόσο αντιλαμβανόμαστε πως το αβάσιμο και δυσφημιστικό του «ρεπορτάζ» αναφέρεται στη δική μας συλλογικότητα.

Δεν πέσαμε από τον ουρανό. Έχουμε καταλάβει χρόνια τώρα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η εγχώρια μπατσοδημοσιογραφία. Τόνοι λάσπης, διαπλοκή με την Ασφάλεια και τις μυστικές υπηρεσίες, στημένα δημοσιεύματα που λειαίνουν το έδαφος της καταστολής κινημάτων και πολιτικών χώρων, τα Εξάρχεια ως «άβατο» και «τόπος ανομίας», βαλιτσάκια, υποκλοπές και παρακολουθήσεις, στόχος των οποίων έχουμε υπάρξει αποδεδειγμένα στο παρελθόν. Χρόνια τώρα ο κύριος Σουλιώτης και η εφημερίδα του αποτελούν εχθρούς της κοινωνίας.

Η «έρευνα» που παρουσιάζεται στην Καθημερινή δεν βασίζεται φυσικά σε «διαβαθμισμένα έγγραφα ειδικών υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» αλλά σε παραληρηματικές ανακοινώσεις και σχόλια ανωνύμων που αναρτήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο indymedia, διεκδικώντας το ρόλο του εθελοντή πληροφοριοδότη. Οι καλοθελητές διάφορων αναρχοομάδων, από τους οποίους ενημερώνεστε, κύριε Σουλιώτη, είναι θύματα των ίδιων τους των στερεοτύπων και δεισιδαιμονιών, που αποτελούν τα καταφύγια της πολιτικής και υπαρξιακής τους ανεπάρκειας, και είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οπουδήποτε προκειμένου να προβάλλουν και να προβληθούν.

Είναι πάγια τακτική βεβαίως του συγκεκριμένου δημοσιογράφου να περιορίζει το «ρεπορτάζ» του στις σελίδες των συλλογικοτήτων και στα σχόλια αντιεξουσιαστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, δεν επιθυμούμε και δεν επικροτούμε τη διαχείριση πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων από αυθαίρετες ομάδες άσκησης βίας, οι οποίες παίρνουν το οποιοδήποτε πρόσημο ανάλογα τους συσχετισμούς δύναμης. Αντίθετα, επιλέγουμε τη δημιουργία θεσμισμένων λειτουργιών που να εμπνέονται από το πρόταγμα της Άμεσης Δημοκρατίας, της προϋπόθεσης δηλαδή της ατομικής και συλλογικής αυτονομίας.

Συμμετέχουμε και δημιουργούμε κοινωνικές αντιεξουσίες, με σκοπό την προώθηση των απελευθερωτικών επιλογών μας. Αυτή είναι και η πολιτική μας επιλογή για την περιοχή των Εξαρχείων. Στις τοπικές αυτοθεσμίσεις, στη συγκρότηση μιας πολιτικής κοινότητας ελευθερίας όπου το κράτος και η εξουσία δεν θα μπορούν να εκφράζονται ως αυθεντίες, εκεί είναι που βλέπουμε την προοπτική υπέρβασης παλιών και νέων παθογενειών.

Δεν αποφασίσαμε ποτέ και δεν υλοποιήσαμε την εκκένωση της κατάληψης «Single men» στην Αραχώβης 44.

Φυσικά, όλοι στα Εξάρχεια γνώριζαν τι συμβαίνει στην κατάληψη της Αραχώβης, η οποία επιπλέον έχει υιοθετηθεί από ΜΚΟ κι η διαφωνία μας σε τέτοιου είδους υιοθεσίες είναι κάθετη.

Παλεύουμε για την αναδημιουργία του δημοσίου χώρου ενάντια στη γενικευμένη διάλυση. Ως εκ τούτου βρισκόμαστε απέναντι σε όσους επιχειρούν να τον νέμονται κανιβαλιστικά και κερδοσκοπικά είτε αυτοί είναι μπάτσικα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος είτε νεόκοποι Ζορό που επικαλούνται ριζοσπαστικές ιδεολογίες για νοηματική αποκατάσταση.

Όπως όλοι γνωρίζουν, η σχέση μας με το χώρο της Αραχώβης 44 έπαψε να υφίσταται στις 25 Σεπτέμβρη του 2015, όταν η κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών που ξεκίνησε εκεί, μεταφέρθηκε στο χώρο της Νοταρά 26, καθώς το κτήριο της Αραχώβης ανήκε σε ιδιώτη και συν τοις άλλοις ήταν και εντελώς ακατάλληλο για τη στέγαση ανθρώπων. Άλλωστε, οι σχέσεις μας με τις καταλήψεις προσφύγων είναι σχέσης αλληλεγγύης και τίποτα παραπάνω.

Περιμένουμε, φυσικά, με αγωνία να αποχαρακτηριστούν τα «διαβαθμισμένα έγγραφα» του κυρίου Σουλιώτη και να τεκμηριώσει όσα ψεύδη εν γνώσει του και με χυδαιότητα αποδίδει σε εμάς και σε άλλες συλλογικότητες των Εξαρχείων. Βέβαια, η δική μας έρευνα λέει πως αργεί πολύ αυτή η μέρα.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας,

13.7.2018
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger