Home » , » Ξαναπέσαμε από τα .. σύννεφα, από την "δραστηριότητα" κάποιων ανθρωποφυλάκων.

Ξαναπέσαμε από τα .. σύννεφα, από την "δραστηριότητα" κάποιων ανθρωποφυλάκων.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 | 8:34 μ.μ.

«Συνελήφθη υπάλληλος των φυλακών Θεσσαλονίκης ενώ έβαζε ναρκωτικά στις φυλακές Διαβατών», μας λέει η σημερινή είδηση.
Τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδή. Κι αν αυτό το γεγονός βλέπει την δημοσιότητα, οφείλεται στο ότι το κατ' ευφημισμό υπουργείο Δικαιοσύνης κυκλοφόρησε την σχετική ανακοίνωση για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι έχει μηχανισμούς αυτοκάθαρσης και στους ανθρωποφύλακες, που έχει στην δικαιοδοσία του.

«Στις φυλακές γίνετε ένας τεράστιος τζίρος από την εμπορία ναρκωτικών. Ενας αντεισαγγελέας Εφετών, ο Στ. Μαντακιοζίδης, έκανε λόγο ότι στις φυλακές Κορυδαλλού η ηρωίνη που διακινείτε τον χρόνο είναι πάνω από 1 δισ. δρχ, οπότε η σημερινή κατάσταση βολεύει πάρα πολλούς. Και δεν τολμάει κανείς να αγγίζει αυτή την κατάσταση γιατί θα έχει κακά ξεμπερδέματα», γράφαμε σε ανάρτησή μας τον Δεκέμβρη του 2009!

Από τότε τίποτα δεν έχει αλλάξει στα αποκαλούμενα «σωφρονιστικά ιδρύματα». Οι φυλακές έχουν μετατραπεί εδώ και χρόνια σε μια τεράστια αγορά κάθε είδους ναρκωτικών με κύριους διακινητές τους Ανθρωποφύλακες, που θησαυρίζουν σε βάρος κρατουμένων και συγγενών τους εκμεταλλευόμενοι το λούκι στο οποίο έχουν βρεθεί κάποιοι φυλακισμένοι, να είναι χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ελάχιστα πράγματα, από όσα συμβαίνουν μέσα στις φυλακές, έρχονται στην επιφάνεια –κι αυτό αν τα χαλάσουν στη μοιρασιά και αλληλοκαρφωθούν οι ανθρωποφύλακες (ως γνωστόν τα αλληλομαχαιρώματα υπάρχουν και στις καλύτερες συμμορίες)- για όλο αυτό το αλισβερίσι, που οδηγεί κρατούμενους στον θάνατο –αργό ή ακαριαίο δεν έχει και τόση σημασία- και τους δεσμοφύλακες να θησαυρίζουν.

Κι εδώ θέλουμε να κάνουμε μια αναφορά, απευθυνόμενοι στους νέους αναγνώστες μας. Πριν μια δεκαετία περίπου πήραμε ένα e-mail που το υπέγραφαν «Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Κ.Φ. Πατρών».
Μας έκανε εντύπωση που οι δεσμοφύλακες ή καλύτερα οι ανθρωποφύλακες επέλεξαν και το blog μας, για να δημοσιοποιήσουν τα «εργασιακά τους προβλήματα». Στην απάντηση που τους δώσαμε τότε ανάμεσα στα άλλα αναφέραμε:

... Και επειδή, εσείς που μας στείλατε το e-mail, κάνετε ότι δεν γνωρίζετε το νταλαβέρι των ναρκωτικών μέσα στις φυλακές, να σας θυμίσουμε κάποια πράγματα που έχουν δει το φως τις δημοσιότητας για συναδέλφους σας. 

Πριν μερικά χρόνια όταν τα αλληλοκαρφώματα των ανθρωποφυλάκων (είναι πολλά τα λεφτά που παίζονται σ’ αυτά τα κυκλώματα και κάποτε τα χαλάν στην μοιρασιά) έφεραν τον αρχιφύλακα του Κορυδαλλού Φωτάκη, να έχει συλληφθεί με όπλα και ηρωίνη
Εκανε μερικά φεγγάρια διακοπές στις φυλακές της Κέρκυρας, δαπάνες ελληνικού δημοσίου, και επανήλθε δριμύτερος στα «θεάρεστα καθήκοντα του», γιατί για την αστική δικαιοσύνη είστε «δικά της» παιδιά και σας προσέχει. 

Να αναφέρουμε τα όσα έχουν δημοσιευτεί για ένα άλλο αστέρι συνάδελφό σας; 
Μήπως ξέρετε, κανέναν δημόσιο υπάλληλο που να έχει την καριέρα του Αραβαντινού;
Ο τύπος κατηγορήθηκε για ένα σωρό υποθέσεις, προφυλακίστηκε, αποφυλακίστηκε υπό όρους τους οποίους παραβίασε, προφυλακίστηκε ξανά για να αποφυλακιστεί και να βρεθεί τελικά ξανά το μεγάλο αφεντικό στις φυλακές Κορυδαλλού. 
Εδώ ολόκληρος πρώην υπουργός δικαιοσύνης, ο Κουβελάκης τον είχε κατηγορήσει για συμμετοχή σε παράνομα κυκλώματα και αντί να τιμωρηθεί ο ανθρωποφύλακας έχασε την θέση του ο υπουργός. 
Ηταν η εποχή που ο Βύρωνας Πολύδωρας, σαν βουλευτής που ήταν τότε της αντιπολίτευσης τα είπε όλα με δυο προτάσεις του, σε ομιλία του στην βουλή για τον Αραβαντινό: "Δεν είναι ανεκτό, σαν διοικητικός μηχανισμός, αυτό το πράγμα. Και να μου λέτε ότι, ξέρεις, εδώ έχουμε έναν πραγματικό φύλακα - άγγελο, ο οποίος τροχονομεί τις δολοφονίες, τις αυτοκτονίες, τα ατυχήματα, τους απαγχονισμούς. Ε, όχι".

Αυτοί είστε «κύριοι» ανθρωποφύλακες. Και το e-mail σας το στείλατε σε λάθος αποδέκτη.

Ε, από τότε (το 2009!) που γράφαμε τα παραπάνω και ενώ έχουν αλλάξει τόσες κυβερνήσεις, η κατάσταση που υπάρχει στις φυλακές, ελάχιστα έχει μεταβληθεί. Το ίδιο και η σχετική "δραστηριότητα" των ανθρωποφυλάκων. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger