Home » , » Προς κατεχόμενους από το πνεύμα του Σατανά, επιστολή

Προς κατεχόμενους από το πνεύμα του Σατανά, επιστολή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 | 7:16 μ.μ.

Δεν κατανοούμε την ασέβεια που δείχνουν ορισμένοι/ες στους ιερωμένους που αποτελούν την ιεραρχία της επικρατούσης θρησκείας.
Δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες; Ολα αυτά τα παρακολουθεί ο μεγαλοδύναμος και δεν αφήνει αναπάντητες τέτοιες συμπεριφορές.
(Οποιος αμφιβάλλει γι\ αυτό, μπορεί να επισκεφτεί τον ιστότοπο του αγίου Καλαβρύτων).

Θέλουμε δηλαδή να καυτηριάσουμε και να καταγγείλουμε στο χριστεπώνυμο ποίμνιο, τους αναιδείς που αδιαφορούν για την σωτηρία της ψυχής τους και κατεχόμενοι από το πνεύμα του Σατανά, απευθύνουν με υποβολέα τον διάολο, κακεντρεχή σχόλια προς το πρόσωπο του Μακαριότατου Ιερώνυμου. 

Δεν τους αρκεί που ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού προσευχόμενος για την ανάπαυση των ψυχών τους στην άλλη ζωή.
Παραγνωρίζουν τις εκκλήσεις του, προς τον Πανάγαθο, να βοηθήσει στις "τραγικές ώρες που όλοι μας ζούμε".
Αδιαφορούν για τα μηνύματα παρηγοριάς που έδωσε στα θύματα του πύρινου ολέθρου τα οποία "βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση".
Στους ίδιους μιαρούς ανθρώπους δεν τους αρκεί που σήμερα ο προκαθήμενος της Εκκλησίας μας "πλαισιωμένος από τον ιεράρχες και εφημέριους", επισκέφτηκε τους τραυματίες από τις πυρκαγιές οι οποίοι/ες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Παίδων Αγία Σοφία» και τους ευχήθηκε "με την βοήθεια του θεού, ταχεία ανάρρωση".

Βρέθηκαν κάποιοι/ες διατεθειμένοι/ες να προσφέρουν το στόμα τους για μα μιλάει μέσω αυτού ο "εξ' αποδώ" και ζητάνε από τον Αρχιεπίσκοπο μας, να ανοίξει τα θησαυροφυλάκια της Εκκλησίας και να διαθέσει χρήματα για τα θύματα των πυρκαγιών.
Αυτοί οι άνθρωποι με την μικρόνοια που τους διακρίνει -στην περίπτωση που δεν είναι όργανα του Σατανά- δεν γνωρίζουν ότι η προσευχή του Μακαριότατου προς τον Υψιστο έχει μεγαλύτερη αξία απ' όλα τα θησαυροφυλάκια του κόσμου.

Λησμονούν ακόμα και κάτι πολύ βασικό. Αυτό που έλεγε ο πρώην υπεύθυνος των εκκλησιαστικών οικονομικών, ευσεβέστατος πολίτης Κ. Πυλαρινός: «Η περιουσία της Εκκλησίας ως προερχόμενη από δωρεές και κληρονομίες πιστών, είναι ιερή. Εχει προέλευση, αξία τιμής, προστασίας και σεβασμού».
Μια τέτοια, λοιπόν, ιερή περιουσία δεν μπορεί να διατίθεται για σκοπούς αλλότριους του προορισμού της.

Κι αυτό το έχουν αναγνωρίσει όλοι οι ευσεβείς πολιτικοί ηγέτες μας. Δια του λόγου το αληθές να θυμίσουμε ότι πριν τις εκλογές της 7 Μάρτη του 2004 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάργησε τον νόμο 536 που υποχρέωνε την Εκκλησία μας να δίνει το 25% από τα έσοδα της, για να καλυφθεί μέρος από την μισθοδοσία των κληρικών.
Παρόμοια ήταν και η στάση της Ν.Δ.
To 2006 η κυβέρνηση της δεξιάς του Κυρίου, με το νέο φορολογικό που ψήφισε, υπάκουσε στις προτάσεις του μακαριστού Χριστόδουλου και ολοκλήρωσε την φοροασυλία για εκκλησιές, μητροπόλεις, μοναστήρια για τα εισοδήματα που αποκτούν από την κάθε είδους ακίνητη περιουσία τους.
Ετσι, στην Εκκλησία μας χαρίστηκε ολόκληρος ο φόρος εισοδημάτων. Από το συμβολικό 10% που ίσχυε μέχρι τότε πήγε στο μηδέν (0%).
Κι αφού όλα τα κύρια οικονομικά ζητήματα τα είχαμε λύσει με το κράτος, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν τις έμεινε παρά μόνο να τακτοποιήσει όπως επιθυμούσαμε κάποια επουσιώδη θέματα. Π.χ η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία κλπ.

Τα παραπάνω τα αναφέραμε για να δείξουμε πόσο παράλογο είναι, από την στιγμή που όλοι οι πολιτικοί μας ταγοί αναγνωρίζουν και σέβονται την ιερή μας περιουσία, ορισμένοι να μην το αντιλαμβάνονται.
Και αυτό είναι το λιγότερο. Μας ζητούν να παραγνωρίσουμε την θέληση του Θεού και να διαθέσουμε έστω και ένα ελάχιστο μέρος της, αντιστρατευόμενοι στις επιθυμίες του δημιουργού μας.

Κι αυτό γιατί μόνο ένας άπιστος μπορεί να ισχυριστεί ότι οι φυσικές καταστροφές και οι θάνατοι που έγιναν δεν μπορούσαν να αποφευχθούν αν το ήθελε ο Μεγαλοδύναμος.
Είναι λοιπόν μια δοκιμασία που μας υποβάλλει, όπως έκανε στο παρελθόν, σε άλλο μέγεθος φυσικά, στα Σόδομα και Γόμορα.
Αν και άγνωστες οι βουλές του Κυρίου, πιθανόν να μας τιμωρεί διότι όπως λέει ο άγιος Καλαβρύτων εγκαταλείψαμε τον δρόμο του.

Πώς λοιπόν μας ζητούν ορισμένοι να αμαρτήσουμε; Δεν είναι θανάσιμο αμάρτημα να διαθέσουμε χρήματα απ' την ιερή μας περιουσία, για να μετριάσουμε την συμφορά σε κάποιους ανθρώπους που επέλεξε να κάνει ο Θεός μας;
Μας καλούν δηλαδή, να αμφιβάλλουμε για τις πράξεις του Υψιστου και όταν εγκαταλείψουμε τα εγκόσμια, να βρεθούμε στο πυρ το εξώτερο; Εμείς οι ελαχιστόταμοι να πάμε ενάντια στην θέληση του δημιουργού μας;

Και για τους αστοιχείωτους που μιλούν για τους θανάτους βρεφών και μικρών παιδιών, να πούμε ότι τα κάλεσε δίπλα του ο Θεός για να τα κάνει αγγέλους. Αυτό για να σταματήσει η αντιθρησκευτική προπαγάνδα. 

Με την ευκαιρία να απευθυνθούμε σε όσους/ες έχουν άγνοια για την εκκλησιαστική ζωή και δεν φροντίζουν να προετοιμάσουν την ψυχή τους για την μεταθανάτια ζωή. Τους καλούμε να μετανοήσουν, για την έκφυλη διαβίωση που κάνουν, παραδομένοι στις υλικές και σωματικές απολαύσεις. 
Να ζητήσουν συγχώρεση από τον μεγαλόψυχο Θεό μας, να εξομολογηθούν σε ένα σεπτό Ιεράρχη μας -θα τους προτείναμε στον άγιο Αμβρόσιο και αν αυτός κωλύεται λόγω ηλικίας, ας απευθυνθούν στο άγιο Πειραιώς Σεραφείμ- και να ενταχτούν στην χριστιανική αδελφότητα.

Να γνωρίζουν επίσης, ότι την μόνη σχέση που έχει η θρησκεία μας με την αλληλεγγύη, είναι η ΜΚΟ που διαθέταμε "Αλληλεγγύη".
Αν συνέβη το ατυχές γεγονός, ορισμένοι αδελφοί που ήταν υπεύθυνοι για την ιερή μας ΜΚΟ, να καρπωνόταν τα χρήματα που συγκεντρωνόταν, από το ευσεβές ποίμνιο, για λογαριασμό τους, είναι ένα άνευ σημασίας περιστατικό.
Γι' αυτό και οι αδέκαστοι δικαστές, που εκδίδουν αποφάσεις κάτω από την σκέπη της εικόνας του Χριστού, έδειξαν την κατανόηση στο αμάρτημά τους και η εξομολόγηση, θα τους οδηγήσει στην αιώνια βασιλεία.
Αλλωστε ανάμεσα στους μαθητές του Κυρίου μας, υπήρξε και ο Ιούδας.

ΑΜΗΝ   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger