Home » , » Και ο Μίχαλος στον ΣΥΡΙΖΑ;

Και ο Μίχαλος στον ΣΥΡΙΖΑ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 | 9:10 μ.μ.

Ηταν αρχές Νοέμβρη του 2016 όταν είχε κυκλοφορήσει πλατιά η πληροφορία ότι ο Αλέξης Τσίπρας, εν όψει κυβερνητικού ανασχηματισμού τότε, είχε προτείνει στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο -αν και ο ίδιος μέλος της Ν.Δ.,- να αναλάβει νευραλγικό υπουργείο και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ αρνήθηκε.

Από τότε σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία ήταν γνωστό ότι ο Μίχαλος είχε και έχει ανοιχτεί γραμμή με το Μαξίμου και οι όποιες πρωτοβουλίες λαμβάνει γίνονται σε συνεννόηση με κυβερνητικά στελέχη και όπως ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες είναι προνομιακός συνομιλητής του Τσακαλώτου.

Πολλές οι συγκεκριμένες χαρακτηριστικές παρεμβάσεις του Κ.Μίχαλου. Ελεγε π.χ μιλώντας σε ελληνοαμερικανούς καπιταλιστές στην Ουάσιγκτον: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει προωθήσει δέσμη μέτρων που έχουν καταστήσει τη χώρα μας τόπο ευκαιριών για επενδύσεις».

Σε ομιλία του, επίσης. στο Ελληνο-Γαλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο τόνιζε: «Σε ό,τι αφορά στο επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στη χώρα μας, με τη νέα προγραμματική περίοδο εισάγονται και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις, όπως τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών, οι επιχειρηματικοί άγγελοι, η παροχή εγγυήσεων και η μικροπίστωση. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, αφού με τον τρόπο αυτό περιορίζεται ο επιχειρηματικός κίνδυνος και ενισχύεται η ανάληψη νέων πρωτοβουλιών».

Ντελάλης της κυβερνητικής πολιτικής και μεσίτης ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας είχε καταντήσει δηλαδή, αυτός ο τύπος. Λογικό ο Μητσοτάκης κάποια στιγμή να τον διαγράψει από το κόμμα του παρακολουθώντας τις δραστηριότητες του.

Από κει και πέρα ο Μίχαλος ξεσάλωσε και δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Την "αγιογραφία| της κυβερνητικής πολιτικής κάνει συνέχεια, με το κυβερνητικό φερέφωνο την "Αυγή" να βρίσκει στο πρόσωπο του προέδρου του ΕΒΕΑ ένα θερμό συμπαραστάτη, υποστηριχτεί της βάρβαρης ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης.

Υ.Γ: Να θυμίσουμε ότι ο Μίχαλος ήταν αυτός που είχε εισηγηθεί να νομοθετηθεί ώστε οι διαδηλωτές να κινούνται στην μια λωρίδα του δρόμου για να μην εμποδίζουν την «επιχειρηματική δραστηριότητα» ενώ εκ μέρους του ΕΒΕΑ έχει καταθέσει αγωγές ώστε να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές μια σειρά απεργίες.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger