Home » , » Τάκης Θεοδωρικάκος: Η Οικογένεια να 'ναι καλά

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η Οικογένεια να 'ναι καλά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 | 7:38 μ.μ.

 Πηγή: Ι.Σ. Καριώτης - "Documento"

Ο Τάκης έχει μακρινό παρελθόν - όλοι μας χρεωνόμαστε νεανικές «τρέλες», αλλά αυτός έφτασε μέχρι την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και τη θέση του γραμματέα της ΚΝΕ.

Εχει και σχετικά πρόσφατο παρελθόν - υπήρξε συνεταίρος του Καλογρίτσα στη γνωστή από τη συνεργασία της με το MEGA εταιρεία δημοσκοπήσεων.
Εχει και γνωστό σε όλους παρόν. Είναι ο στρατηγός επικοινωνίας της ΝΔ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη - και της Μαρέβας, όπως ψιθυρίζεται.
Πράγμα που σημαίνει ότι ο Τάκης έχει επιτέλους ευοίωνο μέλλον. Κανένας δεν χάνεται όταν έχει υπηρετήσει ευδοκίμως αυτό το κόμμα και κυρίως αυτή την Οικογένεια.

Θα περίμενε κανείς ότι με τη μαρξιστική παιδεία του, που ξέρει να ξεχωρίζει τη βασική αντίθεση από τις δευτερεύουσες, θα είχε επιβάλει στην αξιωματική αντιπολίτευση μια στρατηγική υπεύθυνη, σοβαρή, στιβαρή, που συνάδει με ένα συντηρητικό κόμμα.
Ενα κόμμα που κατάφερνε πάντα να επικρατήσει μόνο όταν απευθυνόταν σ’ εκείνο το κομμάτι του εκλογικού σώματος το οποίο ο Λούλης αποκαλεί μεσαίο χώρο.
Στον πληθυσμό εκείνο δηλαδή που ψηφίζει χρηστικά και όχι ιδεολογικά και επιλέγει να στηρίζει μια διακυβέρνηση χωρίς επιπολαιότητες και ήξεις αφήξεις, με μετριοπάθεια και στοχευμένες -έτσι τις έλεγε ο Καραμανλής- μεταρρυθμίσεις.

Αντί γι’αυτό ο Τάκης έχει επιλέξει το εντελώς αντίθετο. Μια επικοινωνία διαρκούς έντασης, fake news, χαρακτηρισμών, ασύδοτης συκοφαντίας. Με αποτέλεσμα ένας πρώην αριστερός να έχει ανοίξει την πόρτα για να βγουν στην πολιτική αγορά όλα τα μαντρόσκυλα της άκρας Δεξιάς, τα οποία δεν δαγκώνουν μόνο όποιον παλιό του σύντροφο βρουν μπροστά τους.

Δαγκώνουν ήδη και την παράταξη την οποία έχει αναλάβει να σπρώξει στην ηγεσία του τόπου. Και τον πολύφερνο εργοδότη του, για τον οποίο μόνο ύμνους έχει να πει.
Με αποτέλεσμα να αναρωτιούνται πολλοί ποια κίνητρα κρύβονται πίσω από μια τέτοια -εμφανώς εμπαθή και ανόητη- στρατηγική.

Οι δυσαρεστημένοι της ΝΔ μουρμουρίζουν «θα μας κάψει ο κνίτης», εκστομίζοντας το «κνίτης» σαν βρισιά και αποδίδοντάς του ύποπτα κίνητρα. Οι γνωρίζοντες όμως επιμένουν ότι ο Τάκης απλώς υπακούει. Πειθαρχεί. Αν ο Κυριάκος μισεί προσωπικά τον Τσίπρα, ο στρατηγός του έχει αναλάβει να μετατρέψει αυτό το μίσος σε πολιτική και επικοινωνία.
Πράγμα που δεν δείχνει βέβαια χαρακτήρα, αλλά είναι «ευκολάκι» όταν έχει να κάνει με μια παράταξη με εμφύλιες πτήσεις που μάταια όπως φαίνεται, προσπάθησε ο Καραμανλής ο νεότερος να προσγειώσει.
Κι αν η ΝΔ πληρώσει μια μέρα τα σπασμένα, δεν τρέχει τίποτε. Ο Τάκης θα την κάνει εγκαίρως.· και η Οικογένεια να 'vαι καλά. Στο κάτω κάτω, όπως δηλώνει, ουδέποτε υπήρξε δεξιός.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

9 Ιουλίου 2019 στις 11:04 μ.μ.

Δεν λέτε όμως ότι ήταν στη φράξια των οπορτουνιστών 1990-91 κι αγαπημένο παιδί του Μ. Ανδρουλάκη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger