Home » , » Από την εποχή του Πιουριφόυ οι Αμερικάνοι είχαν να γλεντήσουν τόσο πολύ την Ελλάδα

Από την εποχή του Πιουριφόυ οι Αμερικάνοι είχαν να γλεντήσουν τόσο πολύ την Ελλάδα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 | 5:12 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Πρώτη φορά “Αριστερά”, πρώτη φορά τόσο βαθιά. Βαθιά υπόκλιση έκαναν πάλι οι μεταμφιεσμένοι δεξιοί του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την εποχή του Πιουριφόυ οι Αμερικάνοι είχαν να γλεντήσουν τόσο πολύ την Ελλάδα. Πάντα βέβαια πηδούσαν κι έδερναν (στην κυριολεξία), αλλά υπήρχαν εποχές που ξεσάλωναν.
Κάποτε πχ ένας Αμερικάνος άστραψε ένα χαστούκι σε κάποιο κυβερνητικό λωποδύτη κι αυτός για “ευχαριστώ” έστειλε δώρο στην γυναίκα του! “Ωραίες εποχές”. 

“Πρόεδρε ιδού η αποικία σου” φαίνεται να λέει ο Τσίπρας στον Πλανητάρχη Τραμπ. Σαν υπάκουα δουλάκια, οι Έλληνες πολιτικοί, τσακίζονται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Γιατί η Γερμανία μπορεί να είναι πάνω από όλους για τους Γερμανούς, για μας όμως πάνω από όλα είναι η Αμερική και το δολάριο. Διότι ο θείος από την Ουάσιγκτον μας “βοηθούσε πάντοτε”.
Θα ξεχάσουμε το τζίρο των οίκων ανοχής, κάθε φορά που έρχονταν ο 6ος στόλος;
Αμ τα όπλα που μας έδιναν, για να πολεμήσουμε στην Κορέα; Χώρια τα δολάρια προς τα ακροδεξιά κομματόσκυλα, τα οποία μετατράπηκαν από απατεώνες σε Κροίσους.
Και τη Χούντα βοήθησαν και τους παρακρατικούς και κάθε δεξιό λαμόγιο. Χρωστάμε τόσα πολλά στους Αμερικάνους, που δεν θα σταματήσουμε ποτέ να πληρώνουμε τοκογλυφικά πανωτόκια.

Τακτική των καουμπόηδων είναι να βάζουν τους βλάκες, “να βγάζουν το φίδι από την τρύπα”. Ένα γνωστό παράδειγμα είναι η Γεωργία. Το 2008 έπεισαν τους Γεωργιανούς ότι θα τους βοηθήσουν. Τους έδωσαν λίγα όπλα και τους είπαν “θα γίνετε μεγάλη χώρα, πηγαίνετε να πουλήσετε τσαμπουκά στους Ρώσους”! Όταν όμως οι Ρώσοι τσαντίστηκαν κι άρχισαν τους βομβαρδισμούς, οι Αμερικάνοι πήραν ένα ποπ κορν κι έβλεπαν το ξύλο που έριχνε η Ρώσικη αρκούδα στη μικρή Γεωργία, που εδώ που τα λέμε, πήγε γυρεύοντας.
Στην Κύπρο πάλι, είπαν στους βλαμμένους χουντικούς, να κάνουν ντου, να διώξουν το Μακάριο. Το τι έγινε, το θυμόμαστε καλά. Όπως και τη στάση των “συμμάχων μας” στην Τουρκική εισβολή.

Που το πάω; Η Τουρκία κι εμείς έχουμε σοβαρά, σοβαρότατα, οικονομικά προβλήματα. Κανονικά, όχι πόλεμο δεν μπορούμε να κάνουμε, τίποτε απολύτως. Αλλά μερικοί εθνικιστές, πλουτοκράτες και πολιτικοί, πάνε φιρί φιρί να μας μπλέξουν σε φασαρίες.
Δεν θα ανησυχούσα, αν δεν υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση αδίστακτων ηλιθίων στην πολιτική ζωή και των δυο χωρών. Κάποιοι, ίσως επειδή τους διέταξαν οι Αμερικάνοι, θεωρούν πως είναι δήθεν ευκαιρία, να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς με τους Τούρκους! Μεταξύ άλλων προκλήσεων αναστέλλουν τώρα τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, κλιμακώνοντας επικίνδυνα την ένταση.

Πάνω σ' αυτά έχω να ξαναπώ τα εξής:
Αν είναι αποπροσανατολισμός δεν πιάνει. Τα χαράτσια, οι περικοπές, οι απολύσεις είναι συνεχείς και κάθε μέρα εντονότερες.
Επίσης δεν έχουμε για μίζες κηφήνων. Τα “αόρατα” δεν είναι αεροπλάνα, είναι “παλτά” αντίστοιχα με τα αόρατα ρούχα του γυμνού αυτοκράτορα.

Δεν πολεμάμε για κανένα καπιταλιστή κερατά, που θα την κοπανήσει στην πρώτη δυσκολία μαζί με τα φράγκα στο εξωτερικό. Το Αιγαίο δεν ανήκει ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Τουρκία. Δυστυχώς ούτε στα ψάρια του, τα οποία έχουμε σχεδόν εξαφανίσει.
Το βούτηξαν οι Αμερικάνικές πολυεθνικές. Ο μόνος αγώνας λοιπόν που θα κάνουμε είναι εναντίον τους, είναι ταξικός και αντιιμπεριαλιστικός. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους Τούρκους εργαζόμενους.

Όταν τα βρουν οι Αμερικάνοι με την Τουρκία, θα μείνουμε μόνοι μας. Και τότε θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε, αν κάποιοι ανόητοι μας μπλέξουν σε περιπέτειες. Γιατί λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για κουλούρι, πόσο μάλλον για όπλα πυρομαχικά κι εφόδια, ενώ οι τοκογλύφοι θα μας ζητάνε ακόμα περισσότερα.

Μια υποθετική σύγκρουση, έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, θα διαλύσει τις ελάχιστες δημόσιες υποδομές, που έμειναν στις δυο χώρες. Κι εμείς και οι γείτονες έχουμε αρκετά για να κάνουμε μεγάλη ζημιά ο ένας στον άλλο. Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μόλις όμως τελειώσουν τα πυρομαχικά, θα βγούμε κι εμείς και οι Τούρκοι στη γύρα, χωρίς όμως δεκάρα τσακιστή.
Ακόμα και μια σύγκρουση λίγων ημερών, θα βυθίσει τις δυο χώρες στο χάος.

Ειρήνη υμίν λοιπόν και κόψτε τον εθνικιστικό αυνανισμό. Βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger