Home » , » Oi μυθολογικές επιδόσεις του Οδυσσέα, και ο άσχετος Τσίπρας

Oi μυθολογικές επιδόσεις του Οδυσσέα, και ο άσχετος Τσίπρας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 | 9:54 μ.μ.


Την αρχική εικόνα την αλιεύσαμε από την σελίδα TZIZ στο facebook και η λεζάντα που την συνοδεύει αναφέρει: "Μειώθηκε το ΑΕΠ αυξήθηκε το χρέος κι όμως από το 2010 και μετά δεν τους προλαβαίνουμε τους σωτήρες".

Είναι προφανές ότι η αδυσώπητη βάρβαρη ταξική επίθεση που δεχόμαστε και η οποία κορυφώθηκε τα τελευταία 8 χρόνια, σήμερα δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από πλασματικούς αριθμούς για να ισχύσει η γνωστή ρήση: "Οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι δυστυχούν".

Από κει και πέρα, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης έχει την δυνατότητα να συντείνει στον πρωθυπουργό συμβολικές κινήσεις προσπαθώντας να προβάλλει μια εικονική πραγματικότητα. Γιατί φυσικά κανείς δεν μπορεί να μιλάει για "αλλαγή σελίδα" όταν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το αστικό κράτος απέναντι στους "εταίρους" του παραμένουν, και η "επιτήρηση" στην εφαρμοζόμενη πολιτική θα ισχύει για δεκαετίες. Οπότε πάλι θα έχουμε ένα "διάγγελμα" με .. χάντρες και καθρεφτάκια

Δυο παρατηρήσεις μόνο, χωρίς ιδιαίτερη σημασία.

Ο Τσίπρας για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ασυνεπείς στα λεγόμενα του. Είχε υποσχεθεί στους κατοίκους του Καστελόριζου ότι απ' το νησί τους θα ανακοίνωνε την έξοδο απ' το μνημόνιο. Τώρα όμως θυμήθηκε μυθολογία και τον Οδυσσέα.
Μόνο που κι εκεί είναι εντελώς άσχετος.

Αν την γνώριζε θα ήξερε ότι οι "θεοί" "τιμώρησαν" τον βασιλιά της Ιθάκης για τα εγκλήματα που έκανε όταν κατέλαβε την πόλη της Τροίας (Σκότωσε χιλιάδες αμάχους, μικρά παιδιά και γυναίκες).
Γι' αυτό, λοιπόν, επέβαλαν σ' αυτόν τον "ιμπεριαλιστή -εγκληματία" να ταλαιπωρηθεί για δώδεκα χρόνια μέχρι να επιστρέψει στην Ιθάκη.

Να γνώριζε και να ζήλεψε ο Τσίπρας τις μυθολογικές επιδόσεις του Οδυσσέα, χλωμό το βλέπουμε.

Υ.Γ: Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, προφανώς γνωρίζει ότι το κοινό στο οποίο απευθύνεται δεν πρόκειται να κάνει τέτοιους συνειρμούς, όμως εμείς.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger