Home » , » Κατάληψη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθηνών

Κατάληψη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθηνών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 | 2:01 μ.μ.

Στον αποκλεισμό της εισόδου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθηνών έχουν προχωρήσει αναπληρωτές της Παράλληλης Στήριξης, ζητώντας την τοποθέτηση περισσότερων εκπαιδευτικών στις δομές της.

Προς το παρόν δεν λειτουργούν οι διοικητικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης, με τους εκπαιδευτικούς να προτίθενται να συνεχίσουν τον αποκλεισμό της, ώστε να γίνει ευρέως γνωστή η κατάσταση και να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι.

«Η αναλογία 3 ή 4 μαθητές ανά έναν εκπαιδευτικό -που ισχύει στην καλύτερη περίπτωση σήμερα- ακυρώνει τον ρόλο του» υποστηρίζουν.

«Στην ουσία, ένας εκπαιδευτικός ασχολείται μία ώρα με κάθε μαθητή. Αυτό δεν είναι παράλληλη στήριξη. Δεν είναι καν φύλαξη», είπε χαρακτηριστικά, η Βαγγελίτσα Δινοπούλου, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ. «Δεν στηρίζονται έτσι τα παιδιά αυτά, που έχουν ειδικές ανάγκες και χρειάζεται να έχουν ένα σταθερό σημείο αναφοράς» υποστήριξε.


Ενδεικτικά, όσον αφορά την Α' Αθήνας αντιστοιχούν 117 εκπαιδευτικοί σε 405 μαθητές. Ανάλογη είναι όμως η εικόνα σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την κ. Δινοπούλου.

Πηγή: ΑΜΠΕ 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger