Home » , » Τι δεν μας λένε τα αστικά ΜΜΕ για την επέκταση χωρικών υδάτων από 6 στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο

Τι δεν μας λένε τα αστικά ΜΜΕ για την επέκταση χωρικών υδάτων από 6 στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 | 6:37 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Κανονικά με την ανακοίνωση της επέκτασης των χωρικών υδάτων από 6 στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, οι εδώ εθνικιστές θα έπρεπε να πανηγυρίζουν.
Το Ελληνικό κράτος παρά την τραγική οικονομική του κατάσταση ακολουθεί μια επιθετική - επεκτατική πολιτική, η οποία αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα της μεγαλοαστικής τάξης.
Η επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων είναι σίγουρα το πρώτο βήμα για οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, τουλάχιστο στα Δυτικά.

Η οποιαδήποτε επέκταση των χωρικών υδάτων καθώς και η οριοθέτηση της ΑΟΖ γίνεται μόνο κατόπιν συμφωνίας των όμορων κρατών, πράγμα που αρνούνται πεισματικά να αναφέρουν τα ντόπια ΜΜΕ.
Ιταλία, Ελλάδα και Αλβανία συμφώνησαν στην επέκταση της εκμετάλλευσης της θάλασσας και του υπεδάφους του Ιονίου. Ήταν κάτι το οποίο είχε προταθεί εδώ και χρόνια από εθνικιστικούς και οικονομικούς κύκλους.

Σήμερα θα λύσουμε μερικές απορίες:
Γιατί φωνάζει η αντιπολίτευση;
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ της βγήκε από τα δεξιά! Αυτά που η θέλει η δεξιά παράταξη, οι ρεφορμιστές τα κάνουν πράξη ακολουθώντας πιστά τους Αμερικανούς προστάτες.
ΝΔ και δεκανίκια κάτι πρέπει να πουν στους δεξιούς κυρίως ψηφοφόρους, οι οποίοι βλέπουν το ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιεί την νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά πολιτική τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Βρήκαν λοιπόν να πουν ότι έπρεπε να γίνει το ίδιο και στο Αιγαίο. Όμως όσο επιμένουν σε αυτό το θέμα, τόσο γελοιοποιούνται.

Γιατί όχι και στο Αιγαίο; 
Προφανής ο λόγος. Λέγεται αιτία πολέμου. Σε αντίθεση με το Ιόνιο η επέκταση θα κλείσει τα διεθνή ύδατα του Αιγαίου και θα αποκλείσει πλήρως τα τουρκικά πλοία.
Σήμερα το Τουρκικό πολεμικό ναυτικό μπορεί να πάει από τα Στενά στην Αττάλεια χωρίς να ρωτήσει κανένα. Αν η Ελλάδα προχωρήσει στην επέκταση, η Τουρκία θα πρέπει να πάρει άδεια, αφού θα περνά από Ελληνικά χωρικά ύδατα. Αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούν. Για να γίνει επέκταση κανονικά πρέπει να συμφωνήσουν και αυτοί.

Γιατί τώρα;
Πρόκειται για ένα δώρο των ΗΠΑ. Πιστεύω πως μας έκαναν μερικά χατίρια, για να δεχτούμε νέες αμερικανικές βάσεις με τακτικά πυρηνικά όπλα κι εφόσον αυτό το διασφάλισαν προχώρησαν σ' αυτή την κίνηση.

Η κυβέρνηση δίνει ρέστα, ώστε να αλιεύσει ψήφους, όχι από τους Αριστερούς, που τους έχει χάσει προ πολλού, αλλά από την κεντροαριστερά και ίσως την κεντροδεξιά.
Όσο για τις ΗΠΑ δεν έχουν λόγο να μην τις κάνουν μερικές μικρές παραχωρήσεις, αφού η συνεργασία τους με την Ελληνική κυβέρνηση είναι αρμονικότατη.
Όπως με και με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτοί διατάζουν εμείς εκτελούμε. 

Τι σημαίνει αυτό για τους εργαζόμενους; 
Πολύ καλή ερώτηση. Με μια λέξη μπελάδες. Οι Κομμουνιστές δίκαια ανησυχούμε, διότι κάτι τέτοιο εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, μερικούς πολιτικούς και σίγουρα όχι τις φτωχότερες τάξεις. Ότι κι αν βρεθεί στο Ιόνιο, θα ακολουθήσει η λεηλασία από ξένες εταιρίες και η περιβαλλοντική καταστροφή. 

Ο κυριότερος όμως λόγος είναι η όξυνση της αντιπαράθεσης με την Τουρκία. Οι Έλληνες μεγαλοαστοί ήδη έχουν σύγκρουση με τους Τούρκους για την λεηλασία ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο ανταγωνισμός Ελλήνων – Τούρκων πλουτοκρατών θα ενταθεί δραματικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πόλεμο. Σίγουρα σε νέο γύρο εξοπλισμών και ακροδεξιά υστερία.

Οι Έλληνες κεφαλαιούχοι κλείνουν τα υπόλοιπα μέτωπα και επικεντρώνονται στην Τουρκία. Το ίδιο φαίνεται να κάνουν οι Τούρκοι, αν και αυτό τον καιρό είναι απασχολημένοι με τη Συρία. 
Κάποιοι λοιπόν ρίχνουν νερό στο μύλο του εθνικισμού.
Αυτός ο μύλος δεν αλέθει ποτέ πλούσιους, που την κοπανάν μαζί με τα κεφάλαιά τους στην πρώτη δυσκολία...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

23 Οκτωβρίου 2018 στις 8:26 μ.μ.

Απ' ό,τι διαβάζω, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Βλ. και https://www.rizospastis.gr/story.do?id=3404060
Υπάρχουν και πολλές άλλες πηγές, φτάνει να ψάξει κανείς. Πρόκειται για δικαίωμα βασισμένο σε διεθνείς συνθήκες που ασκείται μονομερώς και έχει ήδη ασκηθεί από τη συντριπτική πλειονότητα των χωρών. Επίσης ισχύει η αρχή της αβλαβούς διέλευσης. Δεν γινόμαστε πιο "αριστεροί" υποστηρίζοντας τον τουρκικό εθνικισμό για να χτυπήσουμε τον ελληνικό...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger