Home » , » Οι "Μπολσεβίκοι" του ΣΥΡΙΖΑ

Οι "Μπολσεβίκοι" του ΣΥΡΙΖΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 | 1:33 π.μ.

 Γράφει ο mitsos175

Οι αστικοί μύθοι αποτελούν ιστορίες συνήθως φανταστικών γεγονότων που διαδίδονται μαζικά από ΜΜΕ και διάφορα site. Ωστόσο, αρκετοί θρύλοι στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Κάποιοι έχουν καταφέρει να επιβιώσουν για αρκετά χρόνια με μικρές παραλλαγές. Είναι τόσοι πολλοί και για τόσα πολλά θέματα που είναι αδύνατο να τους πούμε όλους.

Για παράδειγμα είναι γνωστοί πάμπολλοι μύθοι που αφορούν μονάχα τους μπάτσους.
Της ζαρντινιέρας με στολή που βαράει κόσμο, της σφαίρας που εξοστρακίζεται και σκοτώνει παιδιά κοκ.
Κάθε μέρα που περνάει γεννιούνται και μερικές φανταστικές ιστορίες. Σήμερα διάβασα πως δήθεν μπορείς να πάρεις κλεμμένα χρήματα των συντάξεων από το Κράτος με μηνύσεις! Δηλαδή θα μηνύσουμε το Κράτος και το ίδιο θα μας δικαιώσει; 
Σε πόσους αιώνες θα βγει (αν βγει ποτέ) μια τέτοια απόφαση; Τέλος πάντων η ελπίδα είναι καλό να υπάρχει, αλλά όπως και στην περίπτωση των διαφόρων «θαυματουργών φαρμάκων», ας κρατάμε μικρό καλάθι.

Σήμερα όμως θα ασχοληθούμε με την ευρύτατα διαδεδομένη φήμη πως στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν Μπολσεβίκοι! Τη φήμη διαδίδουν δεξιές συμμορίες η γαλάζια, η χρυσή, η πράσινη, αλλά και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο συμφέρει.

Τι είναι οι Μπολσεβίκοι; Με ένα γενικό ορισμό είναι οι Κομμουνιστές πριν την Επανάσταση στη Ρωσία. Στο 2ο Συνέδριο του μαρξιστικού Ρωσικού Σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος το 1903 ήταν η πλειοψηφία (από κει το όνομα τους).
Στο συνέδριο αυτό ο Λένιν υποστήριξε τον περιορισμό των μελών του κόμματος σε έναν μικρό πυρήνα ενεργών μελών. Μέσα από αυτό τον πυρήνα θα αναπτύσσονταν τα στελέχη, από αποφασισμένους, αφοσιωμένους στην Επανάσταση που θα την οργάνωναν, ενώ το κόμμα θα βασίζονταν στην αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού.
Οι Μπολσεβίκοι ήταν αυτοί που πήραν την εξουσία και έκαναν την ΕΣΣΔ, ενώ το 1952 ο όρος ήταν ήδη ξεπερασμένος, αφού ο Στάλιν είπε σωστά πως «Δεν υπάρχουν πλέον Μενσεβίκοι. Γιατί θα πρέπει να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Μπολσεβίκους; Δεν είμαστε η πλειοψηφία αλλά το όλον κόμμα».

Από αυτά και μόνο οι πραγματικοί Αριστεροί, οι Αναρχικοί και οι Κομμουνιστές καταλαβαίνουμε πως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και Μπολσεβίκος είναι έννοιες όχι απλά διαφορετικές, αλλά εντελώς αντίθετες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τη νεοφιλελέ πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε ορισμένα σημεία την ξεπερνά, ειδικά όσων αφορά την υποταγή στις ΗΠΑ. Η ακροδεξιά πολιτική που υιοθετείται στο μεταναστευτικό είναι μια ακόμα απόδειξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καν Αριστερό κόμμα, πολύ περισσότερο Κομμουνιστικό.

Εμείς φυσικά το ξέρουμε, αλλά οι δεξιοί είναι μπούφοι. Επιπλέον το να λεν ότι υπάρχουν Μπολσεβίκοι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσπάθεια συκοφάντησης των Μπολσεβίκων – Κομμουνιστών.  

Ο κόσμος πολύ θα ήθελε να δει φυλακή τους απατεώνες και τους δοσίλογους κι αυτό πράγματι μόνο οι Κομμουνιστές μπορούν να το κάνουν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger