Home » , , » Φασιστική δολοφονία Αλβανού εργάτη γης από χρυσαυγίτη στη Λευκίμη της Κέρκυρας

Φασιστική δολοφονία Αλβανού εργάτη γης από χρυσαυγίτη στη Λευκίμη της Κέρκυρας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 | 1:40 μ.μ.


Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αγώνα και Αλληλεγγύης Λευκίμης περιγράφει το γεγονός:

"Δυστυχώς, η Λευκίμμη βρίσκεται στη δημοσιότητα των ΜΜΕ μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 63χρονου συγχωριανού μας αλβανικής καταγωγής, εργάτη γης, ονόματι Petrit Zifle. Για τη δολοφονία του κυρίου Πέτρου, όπως τον γνώριζαν οι περισσότεροι, η αστυνομία έχει κάνει ήδη μια σύλληψη ντόπιου από το ακριβώς δίπλα χωριό, ο οποίος και ομολόγησε ότι τον σκότωσε.

Όπως όλα δείχνουν, το απόγευμα της Κυριακής 25 Νοέμβρη σε καφενείο στα Δραγωτινά Λευκίμμης, ο δράστης παρεμβαίνει σε μια κουβέντα των θαμώνων για τη Μακεδονία βρίζοντας και προσβάλλοντας όλους τους μη Έλληνες.
Ο Zifle, που επίσης βρίσκεται στο καφενείο, ανταπάντησε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαπληκτισμός μεταξύ τους. Οι θαμώνες τους χωρίζουν και ο δράστης αποχωρεί απειλώντας το θύμα. Αργότερα ο δράστης στήνει καρτέρι και δολοφονεί εν ψυχρώ με κυνηγετική καραμπίνα τον 63χρονο Αλβανό και στη συνέχεια τον πετάει σε ένα χαντάκι όπου και βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας από διερχόμενο κάτοικο της περιοχής".

Κάτοικος της περιοχής ο Νίκος Ασπιώτης, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, αναφέρει στο twitter σχετικά με τον δολοφόνο και το έγκλημα του: "Είναι χρυσαυγίτης, αλλά αυτό που με εξέπληξε ήταν ότι η δολοφονία θύμιζε επαγγελματική εκτέλεση. Δύο πυροβολισμοί εξ επαφής, αριστερά και δεξιά στο λαιμό και μια τρίτη στο στομάχι. Μίσος άσβεστο και τυφλό, ρατσιστικό έγκλημα δίχως άλλο". 

Το ότι αυτό το ρατσιστικό έγκλημα αγνοήθηκε ή πέρασε στα "ψιλά" της ειδησεογραφίας, δεν μας εντυπωσιάζει. Αυτή η είδηση για τους "διαμορφωτές της κοινής γνώμης" δεν έχει την ίδια βαρύτητα με μια δράση του "Ρουβίκωνα" με μπογιές και τρικάκια.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger